Nejste přihlášen/a.
Taky se někomu stalo, že zdědil nějaký majetek, a ozval se mu nějaký "mafián", který měl přesné informace o výši podílu, o Vaší adrese a měl číslo Vašeho telefonu a chtěl odkoupit Váš podíl? Tyto informace mohly uniknout jedině z notářského úřadu, anebo co si o tom mám myslet? Docela mám strach, abych se nestala obětí nějaké mafie! Prodat svůj podíl by mne ani ve snu nenapadlo! Jak je vůbec toto možné? Mám strach a děkuju za odpovědi - Kocianová
Toto sice ne ale hned po smrti otce se ozval soukromý zemědělec co si s katastru vytáhl přesně všechna pole, až sem by to šlo, ale on i věděl, že pole se rozdělila na půl mezi dva sourozence a matka se svého podílu zřekla. Kde vzal tyto informace dodnes netuším.
doplněno 16.03.13 17:02:štírečku tomu bych rozuměla ale ono to bylo ještě předtím, než to bylo na katastru zapsané a to svědčí o tom, že odněkud holt ty informace včetně toho jaký kdo má podíl unikly.
Strach snad mít nemusíte. Divný ten únik informací je, ale je spousta lidí, kteří zdědí něco, o co nemají zájem a čeho se vzápětí zbavují. Tak se holt někdo ozval a zkouší se vnutit. Když ho jednoznačně odmítnete, předpokládám, že dá pokoj.
Ale bylo by zajímavé se zeptat příslušného notáře, zda by nějak vznik toho informovaného zájemce dokázal vysvětlit, a dobře ho (notáře) pak pozorovat při odpovědi. On za to třeba ten notář ani nemůže, ale má tam určitě i nějaké podržtašky, kteří spoustu případů vyřízují sami, tak by je možná aspoň srovnal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.