Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč si lidé fotí jídlo? Vy taky (a kde?)?

Od: fotografik odpovědí: 16 změna:

Ahoj, dostal se mi do rukou článek o tom, že na instagramu jsou skupiny, kde si veřejnost fotí jídlo, které snídá, nebo právě se chystá sníst nebo snědli.

Máte typ i na další komunity kde se vkládají takové fotky? (Pouze v češtině). Třeba něco existujícího na FB, či jinde?

Díky :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jídlo si na dovolených fotím, hlavně pro sebe pro připomenutí, jak jsme se napapkali. Nikam ale ty fotky nedávám.

hodnocení

2x

Lidé si fotí, co se jim líbí.

Lidé si fotí jídlo, protože se jim to jídlo líbí.

A pak jsou i lidé, co fotí lidi, kteří si fotí jídlo.

Proč si lidé fotí jídlo? Vy taky (a kde?)?
damandys

A pak jsou i lidé, co fotí lidi, kteří si fotí lidi, co si fotí jídlo. :)

72mona3*

No, já většinou fotím jídlo, které se mi nelíbí... *nene*

Proč si lidé fotí jídlo? Vy taky (a kde?)? #2

hodnocení

1x

Je to taková zvláštní móda.

Jak by také ne,když každý třetí seriál je z kuchařského prostředí.

Ten první je kriminální a druhý z lékařského *zed*

-----

Ano,jídlo také občas fotím,obzvláště na dovolené.Nebo,když uvařím nějakou extraspecialitku :)

Jeden z nej - kulinářských webů je bezpochyby facebook.

Oni jsou šílení,posílají fotky snídaně,různých pofiderních fastfoodů a večeří v restauracích *zed*

hodnocení

1x

Dle mého soudu jde o další hloupou módu a to jen díky dostupnosti a zneužití moderních, především internetových médíí.

I mezi mými známými se najdou ti, kteří si fotí každé, byť zcela tuctové jídlo při každé návštěvě restaurace. Mě to nikdy nenapadlo a snad se k tomu ani nikdy nesnížím. Samozřejmě do toho nepočítám rodinné oslavy nebo pohoštění uzavřené společnosti, kde pořizuji fotoreportáž. A naštěstí ani nemám FCB účet.

hahanaj*
hodnocení

0x

určitě hledejte na FB tam je skupin spousta

prazskejpepik*
hodnocení

0x

focení jídla OK, ale musí to mít úroveň. když na FB vidím, co tam lidé dávají, tak mi to hlava nebere. chuť z foto nepoznám, ale oči také mají hlad a z toho mi tam někdy bývá smutno, jestli si takhle lidé dokáží pochválit svůj pokrm, ať ho připravil kdokoliv

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jídlo si nefotím - nemám k tomu důvod. Pokud to někdo dělá, tak doufám, že si to jídlo vyfotí ještě v podobě před konzumací a nikoliv až po zdárném zpracování v těle a opětovném (ranním) shledáním. Ovšem, možná, že FCB nabízí i takové fotky. Zdravím!

doplněno 06.08.17 18:13:

jenyk - taková fotka nebude už tolik barevná (převládat tam bude hnědá barva) a bude méně vyvolávat chutě .

hodnocení

0x
Ono asi nestačí, že je internet plnej nesmyslných selfíček, ještě bude plnej fotek jídla.
Jen by mě zajímalo, jak vypadá fotka jídla, co je snědený.

Myslím, že už jsi to párkrát viděl. Podle hesla: Ať žeru, co žeru, furt bleju bramborovej salát! *smich*

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no možná by si někteří lidé (mne nevyjímaje) - měli jídlo spíše jenom fotit !

markus*
hodnocení

Jo to bude nejaka moda, pritelkyne si taky foti jidlo, co snida, obedva, co nakoupime ... kdyz jsem se ptal, rikala jen tak aby mela prehled, za co utraci, podle me zapadla nekam do sekty, kde se to sdili, tak mimo instragramy, pokud narazite na nejakou (facebook) skupinu nebo diskusni forum, budu rad.

hodnocení

0x

Dnes se lidi z nudy a životní prázdnoty zabývají věcmi, z nichž to focení jídla je to nejmenší.

Tak když jsem si pořídila snímky červené omáčky se šnečky v ulitách, která byla mezi ostatním jídly nabízenými hotelem k večeři - v civilizované evropské zemi - tak to "z nudy a životní prázdnoty" skutečně nebylo :-D

jofa*

Taky si někdy "jídlo" vyfotím. Není to z nudy ani z životní prázdnoty, ale z pouhé záliby..

Proč si lidé fotí jídlo? Vy taky (a kde?)? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]