Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zažili jste vztah - začátek jistého konce?

Od: nevermore odpovědí: 8 změna:
Ahoj. Zažili jste vztah, kdy při samotném vzniku obě strany měly na vědomí brzký konec?
Obě strany se domluvily, že je to jen letní láska, ale mám strach, že na té druhé straně je to trochu vážnější a horší je, že já sám jsem si udělal pro onu osobu místo. :( Brzy bude mezi námi 400km a do konce prázdnin máme jet na několik dní, jako zakončení takového našeho období, na dovolenou.
Ani tak nežádám o rady, to si každý musí takové věci vyřešit sám, ale spíše mě zajímají jestli máte někdo zkušenosti.
Děkuji a krásný léto.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

4x

Píšete o prázdninách. Takže jste oba mladí a zřejmě oba studujete. City se asi nedají domlouvat. Když si budete chybět, budete žhavit mobil, počítač. Za nás /před 50 lety/ jsme si psali dopisy. A ty časem chodily čím dál, tím méně. Každého z nás postupně pohltil život v místě svého bydliště nebo noví kamarádi na koleji. Šlo to do ztracena. Říká se, že vzdálenost malou lásku uhasí, velkou rozdmýchá. Takovej T.G. Masaryk měl lásku přes půl zeměkoule a zůstali spolu.

hodnocení

2x

400 km je v dnešní době nic. Ségra randila s klukem z Itálie - měli to k sobě 1.200km, v současnosti jsou už řadu let manželé, mají syna. Ale jak píšete - na to není šablona, pro někoho je překážkou i 10km...

nevermore
hodnocení

To je mi jasný. Sám jsem dojížděl skoro každý den něco málo přes 100km kvůli zamilovanosti. Spíš jde o to, kdo pak každý kde skončíme a budeme mít úplně jiné režimy. A sami jsme z rozumu usoudili, že by to bylo jen trápení. Je to hodně zvlaštní.

hodnocení

0x

Láska hory přenáší.

To přece není o vzdálenosti, ale o pevnosti vztahu. Dříve chodili kluci na vojnu třeba na druhý konec republiky a buď vztah vydržel, nebo z něj třeba jeden vycouval. Musíte si s partnerkou vše vyříkat na rovinu, zeptat se jí, nechodit kolem toho jak kolem horké kaše.

hodnocení

0x

Je velký problém dokázat žít okamžikem. Užít si to, co život přinesl. Nekazit si hezké chvíle starostmi, pochybnostmi o budoucnost. A tohle vy děláte. Už se staráte a máte strach z toho, co bude. Nechápu, co řešíte. Nákup kvasnic na svatební koláč nebo nákup stuhy na pohřební věnec? Proč o tom přemýšlíte? Nedělejte to! *zmateny* Nekazte si hezké chvilky! Každý večer, před spaním, poděkujte osudu, že vám dopřál poznat radost! A neřeš! Prosím tě, neřeš! Stejně nic nezměníš, jen pokazíš!

culdabulda1*
hodnocení

0x

co se má stát, to se stane !

Patrně si každý najdete někoho jiného - ale třeba ne. Moje kámoška se seznámila se svým budoucím manželem velice krátce před vojnou - ale přesto jim ta láska vydržela až dodnes a "pokud neumřeli" ...

hodnocení

0x

Zažila, jezdil za mnou kluk, hodně se snažil, ale vůbec mi to nic neříkalo od začátku, věděla jsem, že s ním nic nechci. Ukončila jsem to záhy, pak si na mne "došlápla" jeho babička, nic však nezmohla, to se nedá.

jofa*

Ano zažil. Děvče z východu Slovenska, v Čechách na dovolené, silně věřící a dvakrát denně v kostele. Já atheista jako hrom. Ač oba zamilovaní až po uši, oba jsme věděli, že to nemůže dlouhodobě "fungovat". Přesto to bylo krásné období několika měsíců, desítky a desítky zamilovaných dopisů ručně psaných. Na tyto chvíle a na krásnou slovenku nelze nikdy zapomenout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]