Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máslo - srazíme cenu?

Od: fram odpovědí: 7 změna:

Neměli bychom tržně omezit nákup másla za 56-60 Kč? Návrat maličko k sádlu (příp. oleji - rozhlas.cz/... by zdraví určitě neuškodil. Že prý se krávy málo krmí a tudíž mají málo tuku v mléce...takže zdražuje máslo i v Austrálii.

WIKI radí: cs.wikipedia.org/... (zvláště tabulka dole)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

0x

Víte nemohu si pomoci ale zprávám o "tuku" v mléce moc nevěřím, zavání mi to manipulací veřejného mínění, ruku na srdce kdo má možnost si takové informace reálně ověřit? Připomíná mi to zdražení např. plynu před topnou sezonou s odůvodněním ceny na "svět.trzích". Jinými slovy "odůvodnění proč to či ono zdražit se najde vždy", stačí jen chtít aneb účel světí prostředky že ano. Tuhle jsem se díval na cenu másla u nás u jednoho se to šplhalo přez šedesát korun, no výborně jen tak dál také by mohli prodávat jogurty malý kelímek za stovku apod. A pak se budou všichni divit že jsme zařazeni mezi "rozvojové země" protože platy takové cenové zatížení pochopitelně nepokryjí (tedy u průměrného občana)

pb®
hodnocení

0x

Od doby, co máslo zdražilo, jsem spotřebovala pro 4člennou rodinu 2x250g másla. Nešetřím s ním, používám ho jako před zdražením. A vůbec, jsme jeden z nejtlustších národů, v rakovině tlustého střeva dokonce na prvním místě. Tuky jsou v potravě potřeba, ale spíš rostlinné za studena lisované oleje, ne tuky živočišného původu. Tak si myslím, že kdyby se prohodila cena másla s cenou olivového oleje nebo třeba ryb, bylo by to pro celkové zdraví národa výhodnější. Stejně je máslo bílý jed, společně s mlékem, pšeničnou moukou, cukrem a solí.

Nahrazování živočišných tuků rostlinnými vede k zvýšenému výskytu alergiků. Takže opět platí všeho s mírou. Pak ani máslo, sůl, cukr není žádný jed ;)

lolo
hodnocení

0x
Už jste s tím máslem trapní

hodnocení

0x

Absolutně si neumím představit, jak zjemním omáčku sádlem nebo dám do míchané zeleníny sádlo.

fram

Vzniká trochu blaf, ale není to o zvyk?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, kdepak sůl, ale máslo je nad zlato. Zažíváme převratné období, kdy cena zlata klesá a cena másla jde prudce nahoru - a banky prý budou trezory měnit na mrazáky . Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]