Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude metro v Ostravě už v roce 2037?

Od: zuzanapsajtova odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

myslíte si, že by v Ostravě mohla fungovat podzemka? Já jsem přesvědčena, že ano doly již nefungují ty pokud by město Ostrava přeměnila rozšířením tunelů a vznik stanic.

Trasa: MARTINOV - Poruba - Nádraží Svinov - Zábřeh - Vítkovice - Nová Karolína - Hlavní nádraží - Mariánské Hory - Třebovice - MARTINOV

za každou stanicí metra by měla být přejezdová kolej pro opačný směr a je zapotřebí počítat s depem.

V Ostravě by stačilo metro se třemi vagóny.

V každé stanici metra by měl být dozor a turnikety.

Bude metro v Ostravě už v roce 2037?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Kdo bude jezdit podzemkou když v tom roce už místní obyvatelé budou jezdit na oslech a velbloudech?

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ne, v Ostravě leda nadzemka. A co vím tak minimálně o lanovce se stále uvažuje. Ostrava je prošpikována skrz naskrz štoly bývalých dolů. vždyť v samotném centru bylo několik dolů. Většina je zatopená a zasypána (a to včetně zařízení) a stále hornina pracuje a usedává.

A hlavně, není pro podzemní dráhu žádný důvod.

hodnocení

1x

Zuzano, podzemí Ostravy je prošpikováno šachtami. Prastarými, starými i novými. Neexistují ani mapy a tedy nikdo přesně ani neví, kde se dolovalo. Kde jsou stará díla pod vodou, zasypaná, zaplynovaná, zborcená nebo naopak funkční. Je s podivem, že město nemá více propadlin a sesuvů. ;) Co máš proti nadzemním drahám? Stále hezčí, než pod zemí.

hodnocení

0x
To by tam měly jezdit tyhle vlaky?
Jinak podzemka může jezdit snad kdekoliv, jen na to musí radní sehnat koruny. Hodně korun.

mot
hodnocení

0x
podle me je to vyborny napad, mate jeste vice takovych?
doplněno 05.08.17 20:25: jen bych to uspisil na 2036 a dal 4 vagony
Už jste si na to koupila krumpáč? Když je to tak jednoduchý jděte do toho :)
doplněno 05.08.17 20:33: Navrhuju přibrat ještě kanál Dunaj-Odra -Labe. S dobrou lopatou hračka.

hodnocení

0x
Jako sranda dobre.
Prekopy na sachtach se nedaji pouzit , jsou hluboko , jsou zasypane nebo zalite vodou. Ktomu ty hajcmany uz budou ko.
Ktomu jsou tam oxidy , metan , dulni prach.
Sachty ani nebyli pospojovane dohromady. Vse je tohle nesmysl a nebude to ani v roce 2080.

liska*
hodnocení

0x

Ostrava je poddolovaná. Jestli u nás existuje město, kde metro být nemůže, tipovala bych Ostavu. Pamatuji, jak na náměstí klesl Dům obuvi. Možná se mýlím a jsou tu nové technologie. Teď si přečtu, co píší jiní.

doplněno 06.08.17 00:42:

Jo, Damandysi, něco jako japonský maglev *jasne*

damandys
hodnocení

0x

Metro už je zastaralé, v plánu je Hyperloop kolem roku 2055. Z Ostravy Poruby se na náměstí v centru města dostanete za 50 vteřin. Smůlu budu mít jen revizoři, nebudou stíhat...

zuzanapsajtova
hodnocení

Vážení čtenáři,

přiznám se, že technice nerozumím, ale myslela jsem si, že Ostrava podzemku mít může.

Třeba v Brně je problém, že se neví jaké má podzemí, ale to samé jsem si myslela o Praze a jak je vidět metro se rozšiřuje a staví se i problémové tunelové komplexy třeba Blanka.

Já si myslím, že Brno a na Slovensku třeba Bratislava trpí, že nemají metro. Brněnská tramvajová doprava se mi líbí, v Praze tolik koridorů nenajdeme.

Četla jsem článek o lince E myslím si, že linka D bude poslední a začne se s podzemní tramvají.

Bohužel mě štve, že je zde dost hloupých odpovědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]