Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
myslíte si, že by v Ostravě mohla fungovat podzemka? Já jsem přesvědčena, že ano doly již nefungují ty pokud by město Ostrava přeměnila rozšířením tunelů a vznik stanic.
Trasa: MARTINOV - Poruba - Nádraží Svinov - Zábřeh - Vítkovice - Nová Karolína - Hlavní nádraží - Mariánské Hory - Třebovice - MARTINOV
za každou stanicí metra by měla být přejezdová kolej pro opačný směr a je zapotřebí počítat s depem.
V Ostravě by stačilo metro se třemi vagóny.
V každé stanici metra by měl být dozor a turnikety.
Ne, v Ostravě leda nadzemka. A co vím tak minimálně o lanovce se stále uvažuje. Ostrava je prošpikována skrz naskrz štoly bývalých dolů. vždyť v samotném centru bylo několik dolů. Většina je zatopená a zasypána (a to včetně zařízení) a stále hornina pracuje a usedává.
A hlavně, není pro podzemní dráhu žádný důvod.
Zuzano, podzemí Ostravy je prošpikováno šachtami. Prastarými, starými i novými. Neexistují ani mapy a tedy nikdo přesně ani neví, kde se dolovalo. Kde jsou stará díla pod vodou, zasypaná, zaplynovaná, zborcená nebo naopak funkční. Je s podivem, že město nemá více propadlin a sesuvů. Co máš proti nadzemním drahám? Stále hezčí, než pod zemí.
Vážení čtenáři,
přiznám se, že technice nerozumím, ale myslela jsem si, že Ostrava podzemku mít může.
Třeba v Brně je problém, že se neví jaké má podzemí, ale to samé jsem si myslela o Praze a jak je vidět metro se rozšiřuje a staví se i problémové tunelové komplexy třeba Blanka.
Já si myslím, že Brno a na Slovensku třeba Bratislava trpí, že nemají metro. Brněnská tramvajová doprava se mi líbí, v Praze tolik koridorů nenajdeme.
Četla jsem článek o lince E myslím si, že linka D bude poslední a začne se s podzemní tramvají.
Bohužel mě štve, že je zde dost hloupých odpovědí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.