Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minimálně 3 x do roka na mě v pynelovém domě (svj) zvoní, vetšinou pánove že chcou vidět vypís účtu za plyn nebo elektřinu apod.(zatím snad pokažde mě vzbudili před noční nebo po noční) Vždycky je posílám někam, ale chci se zeptát na něco jineho? Jsem vlastník bytové jednotky a tyto prostory vlastně taky z časti vlastním, jestliže nejsou niči návšteva ani obyvatele žádneho z bytů můžu je vykázat ze společných prostor?
Městska policie toto nevyřeší i když máme ve městě vyhlašku zakazujíci podomní prodej, nevím jestli maji nějake právo jim udělit za to nějakou sankci a stejně, než by přijeli byli by nabízeči pryč.
Nejde mi jen o sebe, v domě žije spoustu důchodců kteří se nechaji často obalamutit.
Pokud platí ve městě vyhláška zakazující podomní prodej, tak městská polici nejen může, ale měla by zasáhnout. Příště bez rozmýšlení volejte 156.
A dle mého soudu je můžete vykázat. Normálně je vyzvěte aby opustili budovu, že tam nemají co dělat, na území města platí vyhláška a jdete volat policii.
No naposled mě hned ze startu upozornil že nic nenabízi ani neprodává. Myslím že to maji nějak podchycené, jinak by navzdory vyhlášce tak často nechodili, dneska jsou zákony a vyhlášky na to aby se obchazeli ne aby se dodožovaly, nevím jestli by městska policie něco vyřešila.
Jde mi o to jeslti mám nějaké právo je vykazat nebo ne.
Pokud máte ve městě vyhlášku, nemají u vás co dělat. Máme to tu stejně, vyhláška zakazuje podomní prodej a ostatní nabídky. Když se někdo v domě objeví, tak ho nejdřív požádám, aby opustil dům, že si jeho nabídku nepřejeme a upozorním ho na vyhlášku. Pokud vypadne z domu, nechám to být. Pokud ovšem nabízí dál v sousedních bytech, volám městskou policii. Zatím vždy přijeli.
To se stalo u babičky v paneláku, že je obcházel /vesměs staré paní/ mladík v sáčku se složkou v ruce a přívětivě se snažil zkontrolovat od nich údaje o odběru plynu a elektřiny. Odsouhlasil, že to mají v pořádku a pokud mu paní něco podepsala, tak se tím upsala novému prodejci elektřiny. Najednou místo u ČEZu byla u Innogy, Bohemie, Lamy, či jak se všichni Ti lumpi jmenují. Do bytu bych nikoho takového nepustila. Je otázkou, kdo ho pustil do baráku.
My to máme ošéfované výborně - náě hafík nesnáší opilce a právě takové ty vnucovače - aˇse jedná o zmíněné nabízeče až po jehovisty. No a vzhledem k tomu, že psisko má půlmetrák tak k nějakým intenzivnějším pokusům ze strany ,,návštěvníků´´ nedochází.
Pokud ale jsem třeba u táty, tak z fleku volám měšťáky - ti je MUSÍ řešit, sice prý šmejdům pokuty proplácejí ve šmejdských firmách, ale aspoň jim to znepříjemní ,,práci´´
a stejně, než by přijeli byli by nabízeči pryč
Stačí zamknout vchodové dveře zvenčí - v mnoha domech se to stejně dělá.
A v mnoha domech to s ohledem na požární bezpečnost není možné (zamknout). Nehledě na to, že zamknout někoho někde není jen tak.
@jedubabicka: To si nedovedu představit: To jako nejdřív zabouchnete dveře od bytu, počkáte, až dotyčný zmizí o patro výš, pak jdete zamknout zvenčí, sedíte před vchodem a čekáte na MP, borec se dobývá ven, kravál na půl ulice a Vy budete MP tvrdit: Já Vás volala, tady na pána, ale vlastně nevím, kdo zamkl?! Fakt nechápu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.