Nejste přihlášen/a.
Jen chci vzkázat všem, co se do mě tak obuli, že jsem reagovala na nadpis a prostě si nevšimla otázky, že jsem tu přes 5 let a stalo se mi to prvně. Kdyby mi to rovnou někdo vysvětlil, nemuseli jsme diskutovat o takové prkotině tak dlouho. Já, jelikož jsem si otázky nevšimla, tak opravdu jsem nechápala, co se vlastně po mě chce. Dopustila jsem se chyby a za toto nedorozumění se všem omlouvám. Dnes, díky velké události v rodině a hlídání vnoučat, jsem trochu nesoustředěná. Moje chyba, ale rozhodně nechci napasovat duchovno na všechno, jen jsem chtěla podat všechny informace, které mám. Sorry, a tím bych to nedorozumění ukončila.
blesik,jsem na Vaší straně,chtěl jsem na útoky na Vás reagovat,ale smazal jsem to. jen bych přilil oleje do ohně.
a diskuse,zbytečná,by se táhla dál...
můj názor,chybu jste neudělala...
dvd99,i po změně otázky tam nevidím chybu,i lidé,kteří nejsou kanibalové,se mohou ptát na chuť lidského masa. jediné,že do toho zamotala duchovno,no a co...věc názoru.
chybu udělala i suzymon,která píše,že brzlík je zvířecí orgán. člověk není zvíře, tato informace je špatná,protože má brzlík také. proč sys nereagoval?
ovczaak - Moc děkuji. Zastat bychom se měli každého, koho začnou neprávem tepat a já děkuji, že jste udělal alespoň tady. Suzymon, se prostě spletla, nemyslela to zle. Ale je to zajímavé, že sys reaguje jen na mě, to je pravda. Asi mě má dost, nebo ho někdo popíchl.
Ovczaak, nemáte pravdu vy, protože tazatel se ptal co je brzlík za maso a jak chutná. Já jsem odpověděla správně na danou otázku, neboť bylo jasné že se netýká lidského brzlíku. A k tomuto odhalení jsem použila svůj mozek. To co tvrdíte je hloupost, protože člověk má také kotlety, nebo vnitřnosti a kdyby se někdo zeptal co jsou vnitřnosti za maso a jak chutnají, tak snad není nikdo tak hloupý, aby si myslel, že je řeč o lidském mase.
To, že málokdo ví, že brzlík má také zvíře a že je to maso k jídlu, to není mojí chybou. JENOMŽE PRÁVĚ NA TO SE TAZATEL PTAL. Tak už mi dejte pokoj. A jestli ani po tomhle vysvětlení nic nechápete, tak to už je opravdu na pováženou. Zařekla jsem se, že už nebudu odpovídat, ale ta vaše věta o mně a mém omylu mne vyvedla z míry. Jste zaujatý a ještě ke všemu jsou vaše argumenty špatné...
A sysel reagoval právě proto! Už si začínám myslet, že si tady někteří sedí na vedení, nebo je to s nima ještě horší...
Jen chci upozornit, že nadpis otázky byl rozepsán ze tří slov (co je brzlík) na více slov!
ona stačí reakce v úplně prvním příspěvku - doplněno 04.08.17 12:56:
Pardon, přehlédl jsem doplnění otázky. Otázka položena v 12:39 Co je brzlík? (chápu jako všeobecný dotaz na něj), proto asi během 10 minut změněno na Jaké maso je brzlík a jakou má chuť? I můj názor je, chybu jste neudělala...
Já bych se přidala dodatečně k této diskuzi k původní, uzavřené otázce.
Myslím si, že otázka byla špatně položena. Protože brzlík není maso.
To je jako byste chtěli maso játra, maso dršťky. Kupujeme játra, jako játra, mozeček, jako mozeček a brzlík jako brzlík. I když ten brzlík vysloveně běžně na pultech není, ale kdyby prostě byl. Někdo v původní otázce již napsal, že to je žláza. S tím souhlasím. Mě to prostě jako maso nejde do pusy, není to lidově flákota.
Abychom se trochu dovzdělali, tak lidský brzlík opravdu ovlivňuje lidské city, jak do šířky, tak do hloubky, též charakter /disciplína, upřímnost, poctivost/.
Též doplním ,,keplera,, pro více lidí bude známější, že lidský brzlík se nachází směrem pod průdušnicí.
Blesiku, přeji hodně radosti z malinké vnučky, že to všechno tak dobře dopadlo.
pohanka
- no, podle vikipedie je i brzlík maso ! - takže zrovna na tom bych "nebazírovala"
Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu (krev, střeva a vnitřností nevyjímaje).
Culdabulda - Možná ano, ale i mě připadá divné, říkat, že žláza je maso, stejně, jako když někdo řekne, že dostal injekci do masa a ne do svalu.
Pohanka - no, to je jasný, že to není maso, ale žláza, sice jsem to už napsala, ale takové prkotiny neřeším, když člověka pochopím, co měl ma mysli. Spousta lidí označuje i svalovinu jako maso. Takže jsem měla, i podle Vás, pravdu ve všech bodech city - duchovno, je za hrudní kostí ... Já to vím, ale někteří ne a pak osočují mě. Ale už to pouštím k ledu, to je věc těch druhých.
I Vám upřímně děkuji za hezké přání a podporu.
Sice netuším oč jde a jediné co si pamatuji ze školy, že brzlík je žláza s vnitřní sekrecí. Za víc jak 50 let jsem o brzlíku nemusela nic vědět a nemusím vědět i nadále. Proč pořád řešíme takové prkotiny.
Lidus: protože se na to někdo /pedla/ zeptal, co to vlastně ten brzlík vlastně je a jak to maso chutná! No a tak se rozvinula diskuze, kde se nerozlišil lidský a zvířecí brzlík a vůbec funkce tohoto orgánu.
Ale protože otázka je uzavřena, tak ,,blesik,, otevřel ještě tuto, kde si sype popel nahlavu . Myslím, že jsme se přece jenom dozvěděli nové věci.
No vidíte, všichni se tak soustředili na vás, že jsme se nedozvěděli, jak chutná Docela jsem se těšila, až to někdo začne popisovat
Po přečtení dotazu mi naskočila asociace: brzlík - Hanibal.
Nikdo není neomylný a despekt tu z reakcí občas docela čiší. Brr. Netřeba omluvy. M.
Ano Suzy, odpověděla jste. Ovšem někomu, kdo nikdy nejedl mozeček, to nic neřekne. Třeba mě. Proto to píšu. Když popisujeme chuť něčeho, vždycky to přirovnáme k něčemu jinému, ale bez zkušeností s tímto něčím jiným je to stejné, jako když slepému (od narození)) chcete vysvětlit, jak vypadá červená... Tak jak chutná?
Mono, jak chutná jsem napsala do původní otázky. Jedla jsem ho několikrát. Chuť je hodně blízká vepřovému mozečku, právě proto, že to není maso, ale ta žláza. Jen bych dodala, že jestli si někdo myslí, že bych já popichovala sysla Ládina, tak se velmi mýlí. Tohle ve zvyku nemám a co jsem tady NIKDY jsem nepoužila tlačítko "nahlásit". A to ani v tom případě, že by to bylo někdy docela oprávněné. Prostě se mi to příčí.
No a teď budu zase špatná já. Jenomže mně to jaksi nevadí.
Blesik, třeba zrovna já jsem Vám odpověděla docela srozumitelně ihned, když jste se divila, proč Ladin reagoval na Vaši odpověď upozorněním. Můžete si to klidně zpětně přečíst. Píši jasně jak zněla otázka, ne nadpis. Jenomže Vy jste se zbuby nehty držela pouze toho nadpisu, který byl poté pozměněn. Ale nebyla změnena otázka, o něčem jiném, než na co jste Vy odpovídala. Takže podle mého jste celou diskuzi kolem toho vlastně rozpoutala Vy. Upozornila jsem Vás na to já, pak ještě "kartaginec" no a také "ládin". A podle mne má naprostou pravdu, protože tazatel se vůbec nezajímal o to co je brzlík, ale co je to za maso a jak chutná. Nakonec se taková jednoduchá otázka zvrhla ve volnou diskuzi na téma kdo má pravdu o tom, že byl pozměnen nadpis otázky, který byl i ve svém původním znění dostačující, kdyby si ovšem každý také přečetl otázku pod ním. Všichni víme, že nadpis nemůže obsahovat celou otázku. Když napíši "Studna na zahradě" jako nadpis otázky a pod ní vložím důvod co mne zajímá, tak snad mi nikdo nezačne vysvětlovat co to je studna a přečte si, proč jsem se na tu studnu ptala. A o tom to celé bylo. A kdybyste reagovala tak, jak jste reagovala do téhle Vaší otázky, tak by se bývalo vůbec nic nedělo a nic se nerozvádělo. Ostatně to ihned udělal první rádce "kepler", který také přehlédl otázku a nikdo se do něho nenavážel, protože on uznal svůj omyl. Ale to Vy jste nechtěla udělat a zamotávala to kolem dokola a stále jenom o tom nadpisu a dělala jste nechápavou. Hodně jste mne překvapila. Nečekala jsem to od Vás. A jestli si dokonce myslíte, že bych se já snížila k tomu, abych někoho popichovala, tak to by zrovna mne, vůbec nenapadlo.
Tak doufám, že jste nyní pochopila jak to bylo a pokud jste k sobě upřímná, tak to sama víte. Víc to rozvádět nechci, protože kdo chce, tak si celou diskuzi o tom zatraceném brzlíku může přečíst a může posoudit sám jak to bylo. Pokud bude ovšem bude chtít být nestranným. Jinak to nemá smysl, protože to by ani tato diskuze nemusela skončit dobře.
Ale já za sebe slibuji, že už do téhle otázky nebudu přispívat, protože jsem se vyjádřila k věci jasně, neměla jsem v úmyslu nic rozmazávat, ale také nesklopím uši a nenechám na sobě lpět podezření, které jsem si opravdu nezasloužila. A kdybych byla na Vašem místě já a to se mi také několikrát stalo, protože je pravda, že člověk není neomylný, tak bych si ihned po prvním upozornění přečetla otázku a uznala svůj omyl. Kdybyste to udělala a nechtěla pořád vysvětlovat a přesvědčovat, že nadpis otázky byl jiný, což mimochodem na otázce vůbec nic nemění, tak by k tomuto nikdy nedošlo. Tím končím a klidně veřejně prohlašuji, že tentokrát měl sysel "ladin" pravdu a udělal dobře, že celou otázku uzavřel.
Mono, tak to je opravdu blbé, neboť k ničemu jinému se to přirovnat nedá. Je to prostě maso které je velmi jemné a má takovou oříškovou "zadní" chuť. Takovou mírně, ale hodně mírně nasládlou, záleží na tom, jak je je brzlík upraven. Nejlepší je okořenený a orestovaný na másle s nějakým výraznějším sosem, třeba se smrži. K tomu jenom zelené fazolky v páře, přelité tím sosíkem. Je to opravdu luxusní jídlo. V řeznictví se ale sehnat nedá, leda na objednávku a počítat tak 500 i víc korun za kilo. Ale můžete si ho dát v nějaké velmi dobré restauraci. Ale není to zase takový zážitek, že by bez toho člověk nemohl žít . Já jsem ho naposledy jedla ještě v Paříži a to už je 11 let a nijak se mi po tom nestýská.
Do otázky jsem také právě proto odpověděla, protože jsem to jídlo znala odtamtud. A tam jsem ho jedla poprvé a také naposledy.
Suzymon - Myslela jsem, že už to konečně skončilo, ale dobře tedy. Vy jste mě vůbec nepochopila! Já jsem proti Vám nenapsala jediné slovo, ani, že byste někoho měla Vy popichovat. Proto mě Váš příspěvek nemile zaskočil. Nedělala jsem nechápavou, ale fakt jsem byla nechápavá, protože, když ten nadpis zmizel, tak jsem si dost dlouho myslela, že asi i otázka, kterou jsem nečetla, byla jiná a nemohla jsem si ji , podle mě , už dodatečně přečíst a posoudit. Tam se stala ta m oje chyba a za to jsem si na sypala na hlavu už plný popelník. Nevím, co v íc ještě mám udělat, jedině snad jít se do lesa oběsit! Všem jsem se už omluvila, tak opět nechápu. Z mých příspěvků byste mohla vědět, že já nikdy na nikoho sama neútočím, mně to radost nepřináší. A zrovna Vy patříte k lidem, které mám moc ráda, proto mě to docela i mrzí. Ale, protože mám na Vás pozitivní názor, věřím, že jde jen o nedorozumění, které se po internetu, Bohužel, stane snadno.
blesik
- "neplačte" - to je nevýhoda psaných diskuzí, kde nevidíte výraz ani "hru těla" diskutujícího - vsadím se, že kdybychom se takto bavily "na kafíčku" - k ničemu podobnému by nedošlo a my bychom se tomu jenom zasmály !
Myslím, že Vy jste opravdu přátelská osoba, řekla bych, že i hravá, což ovšem není zde vždy dobře pochopeno ! A je zbytečné se omlouvat - já bych "nedolejzala", nicméně bych si z toho vzala ponaučení a snažila se přizpůsobit.
Culdabulda i janm - trefili jste hřebíček na hlavičku. Jsem člověk, který, když pochopí, že se zmýlil, dokáže se omluvit. Ale je pravda, že všechno má své meze. I lynč. Proto už zde nebudu na toto téma reagovat. Myslím, že jsem pro vysvětlení a urovnání udělal maximum, kdo nechce nepochopí a když nechce, tak mi za to nestojí. Omluvu jsem považovala za slušnost, nikoliv doprošování a ponižování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.