Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč i novorozenci křičí NEeeee?

Od: nuvo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
mám takovou na půl seriózní otázku. Všimnul jsem si, že už 14 denní novorozeně, když křičí a něco se mu nelíbí, jde mu rozumnět, že křičí neeeeee, neeee, neeee.

Vznikl zápor, slovo NE, díky tomu?

Křičí novorozenci v Americe Noooo? *smich*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Novorozeně snad vydává zvuk, který je nejsnadnější. Ty ostatní se teprve musí naučit.

jofa*
hodnocení

0x

Ano. V Americe křičí no a v Německu nein. Je to dáno tím, že v každe zemi již novorozenec umí svoji matěřskou řeč. Jednoduchý. *ua*

pt®
hodnocení

0x

"nuvo", asi neposloucháte dobře, nevím, jak by rusky plakalo dítě "nět" a nebo čínsky, či jinak...Já v tom slyším "ééé", na severní Moravě se říká proč "bečíš", což je zkráceně "proč brečíš", spíš je slyšet "bééé" a od toho česky, či moravsky brečet, či bečet, tak to cítím já...jak to cítí a objasnili by jinde, to nevím...*nevi*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, křičí ne, protože se mu nechtělo z toho klídku a tepla na náš svět. Ono se mu na svět nechtělo, ale situace byla taková, že byl na svět vytažen (a nikdo se ho neptal na jeho názor). Ovšem, jinak jde o pláč a nikoliv o slovo. Zdravím!

hodnocení

0x

Protože "ano" se křičí hůř :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]