Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčí kameny?

Od: nikc® odpovědí: 106 změna:

Zdravím. Věříte tomu, že (drahé) kameny mohou léčit? Pokud ano, který to byl a v čem pomohl? Děkuju za odpovědi.

106 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ano, léčí. Každý podle svých energií. Čím větší káímen, tím víc vyzařuje. Menší se využívají spíš k harmonizaci.

iz*
hodnocení

4x

Snad jen jako placebo (a jen u těch, kdo tomu věří)...

Ivzez, teď zaplevelujete Poradnu hoaxem Vy.

ben®

Dobrý den, jiný názor není hoax - najděte si definici tohoto pojmu. Zdravím!

doplněno 03.08.17 07:57:

magdon - tomu, co napsala @blesik, se říká nesprávně použítá odveta za minulost .

doplněno 03.08.17 09:18:

blesik - to je pravda, ale @ivzez zde žádnou takovou zprávu nevložila ani ji dál nešíří (což je také "vlastnost" hoaxů). Prostě jste "ustřelila".

Hoax je podle mě poplašná, neověřená zpráva, nebo se mýlím?

iz*

Nemýlíte se. Ovšem já tu na rozdíl od Vás tu nešířím žádnou zprávu, píšu pouze svůj osobní názor. A na rozdíl od Vás ani nesednu každému na lep. Že by Vás štvalo právě tohle?

Na nesmysl jsem Vás upozornila jen dvakrát, působí to na mne dojmem, že nesnášíte jiné názory, že nejste ochotna (nebo schopna?) se zamyslet nad tím, co děláte...)

A na tu rychle "vypěstovanou alergii" pozor, aby Vám neuškodila... Záští člověk škodí pouze sobě.

V tom posledním, světe div se, máte kupodivu pravdu. Dále, nejsem háklivá na jiné názory, což je v idět z diskuzí s ostatními, kteří jednají slušně, ne tak panovačně a nemluví svým jménem za všechny ostatní. Milá Ivzez, je to v tom podání, ne v informaci. Vy jste příliš dravá a bezohledná, tak to cítím a proto asi často dochází k incidentům i s ostatními. Na nějaké volnočasové Poradně se totiž v nějakém teoretizování v podstatě o nic nejedná, to jen Vy a Ben ze všeho děláte drama, ostatní opravujete, poučujete, shazujete i když jde o houby. Jak by tu bylo milo, kdybyste to nekazili. Ale to Ego! Žádala jsem Vás kdysi, abyste se do mých příspěvků nemontovala, ale to nevydržíte. A jinak, každý nemá tolik času, aby trávil 24 hodin na Poradně, ověřováním různých, leckdy nepodstatných informací. Lidi si chtějí ve volné diskuzi třeba jen vyměnit neprověřené názory, pobavit se, zasmát, polaškovat. Není nutné brát všechno tak smrtelně vážně. Jsme lidi a ne pochodující encyklopedie. Počítač je jen zařízení, ale kdybyste to uměla, tak vycítíte, z kolika lidí tady jde tolik lásky a snahy po porozumění. Vnímám energie dost silně a Vy jste pro mě ostrá, jako břitva. Lidi by neměli stavět rozum nad city a porozumění k druhým lidem. Naši lidskost určuje srdce.

Není to odveta, ale postupně vypěstovaná alergie. A já za neověřenou zprávu považuji, když někdo tvrdí něco, aniž by si o tom cokoliv zjistil, třeba v okruhu lidí, kteří se tím zabývají, nebo o tom píší knihy. Přijmu jakýkoliv názor a budu o něm ráda diskutovat, ale člověk by měl svůj názor vyjádřit formou "já si myslím, já jsem přesvědčen, já jsem zažil," a ne, že to tak není, když to je jen osobní, nepodložený názor. To je to, co mi vadí. Já taky nenutím lidi, aby to přijali, když ty informace, nebo zkušenosti nemají, jen dávám do placu, zkušenosti a informace své. Je na každém, jestli to přijme, nebo ne, ale neměl by tvrdit, žre to neexistuje, když se s tím nesetkal osobně. To je všechno.

ben®

Dobrý den, zde je dobré řešení: poradte.cz/... Zdravím!

iz*

Blešíku, už jste se někdy setkala s tím, že by někdo dokázal prokázat neexistenci něčeho? Nesetkala, že? To proto, že něco takového prokázat nelze.

Dokazovat naopak musí ten, kdo tvrdí, že něco existuje, kameny léčí, duše existuje, ... Už jednou jsem se zmínila o Vašem útoku. Co kdybyste místo útoků radši prokazovala?

Ráda se nechám přesvědčit → rozumnými podloženými argumenty.

Musím se opakovat - neexistence důkazu není důkaz neexistence ;)

iz*

Máte pravdu, ovšem tvrdí-li někdo, že něco existuje, musí dokazovat on. (Neexistenci prokázat nelze.)

Neexistence důkazu existence podporuje (pozor: neprokazuje) teorii neexistence. (To je ale obrat! Snad bude jasné, co míním...)

Ivzez - Já nechci nikomu nic dokazovat, já jenom chci , aby třeba lidi zvážili, jestli na tom přeci jen něco nebude, když s tím někteří evidentně zkušenosti mají. Nic víc. Každý má svůj čas k probuzení těchto záležitostí, k otevření vědomí. A já, když jsem chtěla zjistit, jak to je doopravdy, tak jsem začala studovat, jezdit za lidmi, kteří to ovládají, kteří mě mohou dokázat, že všechny ty záležitosti existují a fungují. Jinudy cesta nevede. Vydaným knihám nemusíte věřit, dnes si může každý vydat, co chce. Vědci to zatím nezměří, každý si musí najít cestu k ověření sám a pak si může stát za svým názorem, protože to má v praxi xkrát ověřené. Dokud si to neověří sám na sobě,i na ostatních, tak pořád nebude vědět.

iz*

Nechcete-li nikomu nic dokazovat (a není to samozřejmě Vaše povinnost), neměla byste lidem (včetně mne) mít za zlé, nebo jim vyčítat, že se řídí svým rozumem a že na věc mají jiný názor.

Nemám nic proti žádné víře. Naopak, věřících lidí si velice vážím. Ale bylo by dobré napsat, že jde o víru, netvrdit něco, pro co neexistuje podklad. To (tvrzení) je to, co nejen mně (jak je ve vláknu vidět) vadí.

Každý člověk má právo věřit, čemu věřit chce. Má-li chuť, může o své víře klidně i psát nebo mluvit. Ale myslím, že by nebylo od věci odlišit skutečnost od víry.

Kdybych věřila, že kameny léčí, napsala bych podle skutečnosti, že tomu věřím, netvrdila bych něco, co nemohu podložit.

Jsem ráda, že jste změnila přístup. *mir*

Já se nechci hádat, hádky nikdy k ničemu nevedou. A slušně vedené (neútočící) diskuze mám ráda → opravdu tříbí názory. Ráda se dozvídám o věcech, které jsem neznala. Ale hodně mi záleží i na formě, jakou jsou předkládány.

To je pořád dokola! Mě přeci vůbec nejde o to, že má někdo jiný názor, jen se snažím předložit věci, které jsem se spoustou jiných absolventů seminářů zažila na vl. kůži. Koho to opravdu zajímá, ten si to může ověřit sám na sobě, stejně jako já. A kdo chce zůstat v nevědomosti, aniž by se sám přesvědčil, tak si myslím, že nemá právo říkat o něčem, že je to blbost, když to sám nevyzkoušel. Někdo tu napsal: "Neuvěřím, dokud se nepřesvědčím." To je logické. Věřit nemusí, buď vyzkouší, nebo bude vycházet z nedostatku informací. Ale jde o tu formu, jakou se to podá. Já taky nepíšu, co si o takovém člověku myslím, když tvrdí o něčem, že to neexistuje, aniž by udělal něco pro to, aby se přesvědčil, ale když nemám něco vyzkoušené, tak pořád existuje pravděpodobnost, že to může fungovat. Ale bez práce nejsou koláče. Jestli se na vlastní kůži přesvědčím, že něco funguje a dostanu do rukou nástroje, se kterými můžu pracovat i pomáhat druhým, tak to prostě není víra, ale praxe a skutečnost. Nikdy jsem u žádné víry nebyla, taky věřím tomu, co si ověřím a když to neudělám, nemůžu tvrdit, že to neexistuje, jen můžu říci, že se mi tomu nechce věřit na základě nulových zážitků a informací.

Upřímně se divím, kde spousta rádců bere tolik času, být snad 24 hod. na internetu, já teda hrubě nestíhám a většinou se dostává k netu až večer. Proto vysvětluji, proč jsou mé reakce někdy chaotické, a to mám teď o něco více času, než jindy. Jen zaběhnu k obrazovce, na něco odpovím a jedu nakupovat, vařím, uklízím, mám jednání, vnoučata atp. Odpovím někdy na starší reakci později, protože ji teprve přečtu. Proto se ani moc nezatěžuji přílišným ověřováním zpráv, jako mnozí jiní, na to už mi nezbývá čas, ale ani tomu nepřikládám zas tak strašnou důležitost. V tom je mezi námi asi rozdíl. Když mě taktně upozorníte na hoax, tak mi to nerve ledviny, zasměju se a vyřízeno. Vy to moc prožíváte. Chtělo by to k té tvrdé a nekompromisní racionalitě přidat stejný kus srdce, reagovat s pochopením a citem, pak budou lidé Vaše reakce lépe přijímat. Nejde o obsah, ale o formu. Co se stane po něčím hoaxu? Bude chleba levnější? Dražší?

doplněno 03.08.17 17:34:

Nejsme tady ve škole, aby nás někdo kritizoval, káral, maximálně lze v rámci slušnosti upozornit. Ale dospělý člověk si z toho taky nemusí nic dělat, pokud se mu to nezdá důležité a druhý ho nemá právo stírat. Vždyť je to jen obyčejná diskuze, nebo zábavné informace na Poradně, diplomku z toho dělat nebudeme, tak o co jde? Kdo to čte, atk když má touhu, ať si to ověří sám. Takže, asi takhle mě to trápí a takhle závažné je to pro mě téma! Spíš bych uvítala, kdyby tady někteří lidé byli k sobě laskavější a nebyla tu občas nepříjemná atmosféra. Ale tu je třeba občas pročistit a poučit se z toho. Vždyť si sem chodíme odpočinout a ne se stresovat. *mir*

iz*

Ano, chodíme si sem mj. i odpočinout a tříbit názory. Vy vidíte, že já ( a někteří další) setrvávám/e v nevědomosti, vidím já u některých uživatelů setrvávání v omylu, ve víře v něco nereálného,...

Problém je, že v otázkách, týkajících se zdraví může i sebelepší víra či snaha pomoci napáchat mnoho škody. Každý jsme jiný, co prospělo jednomu, může uškodit druhému. Proto jsem na tento typ diskuzí tak "háklivá".

"Já taky nepíšu, co si o takovém člověku myslím, když tvrdí o něčem, že to neexistuje, aniž by udělal něco pro to, aby se přesvědčil" ► Jak se přesvědčit o něčem, k čemu nejsou žádné solidní podklady (zatím jsem takové nepotkala)?

(Téměř) nikdy nereaguji "na někoho", ale na obsah → na to, o čem se domnívám, že může někoho poškodit. Někdy i na to (např. různé odkazy na bulvár), co se tu dříve tak často neobjevovalo. Je jen náhoda, že se to dvakrát dotklo Vás. (Kdyby to byl vložil kdokoliv jiný, reagovala bych stejně.)

Přestože nejsme ve škole, si myslím, že bychom si vždycky měli (všichni včetně mě) moc dobře rozmyslet, co a kam vkládáme. (Ani zábava nebo volná diskuze by neměla někoho poškodit.)

Dnes tu v jiném vlákně několik lidí napsalo, že tady je poradna. Volná diskuze je tu jako bonus, který by neměl být hlavní → neměl by převážit poradnu. S tím souhlasím. Poraďte má dobré jméno díky radám a serióznosti. Podle mne by bylo škoda to pokazit.

Blesik - Jakým hoaxem? Ivzez jen napsala svůj názor, navíc správný. Jestli jste přesvědčená o opaku, předložte nějaké rozumné důkazy.

doplněno 03.08.17 15:04:

"Já nechci nikomu nic dokazovat, já jenom chci , aby třeba lidi zvážili, jestli na tom přeci jen něco nebude..."

...a pokud někdo v rozporu s mým přesvědčením prohlásí, že na tom nic není, nařknu ho z šíření poplašné zprávy. *smich*

hodnocení

Hoax to asi není. Je to Ivzez názor. Klikla jsem na bod automaticky, aniž bych si to rozmyslela.

Nikc - Nelitujte, byla to nadsázka.

hodnocení

3x

V této věci se zcela ztotožňuji s autorem článku ve zpravodaji Sysifos, kde se m.j. píše: Ačkoliv je teorie nauky o léčivých kamenech vědecky naprosto neudržitelná, zaznamenávají léčitelé v tomto směru terapeutické úspěchy. Ty lze ale psychologicky jednoduše vysvětlit: Jak známo, víra podobně jako láska hory přenáší a kdo pevně uvěří na léčivou sílu nějakého kamene, změní tím svůj mentální postoj k vlastnímu trápení. Zvláště při léčení psychických nemocí působí tato víra spolu s emocemi na změnu tohoto postoje. Pozorované léčivé účinky, připisované minerálům, jsou tedy čistě subjektivní a opírají se o psychologické efekty, placeboefekt, autosugesci a vyvolání pozitivních asociací. Vlastní léčivý účinek vychází tedy z člověka samotného. Kámen je přitom pouze prostředkem k danému účelu bez přímého léčivého účinku.

*palec*Nemám už možnost bodovat, ale s touhle odpovědí bez výhrady souhlasím. Potvrzuje můj názor na tuto věc.

Bruno, je to přesně tak, jak to popisujete.

Ale teď jak to píši, tak si i uvědomuji, že ti, kteří dokáží uvěřit v sílu nějakého kamene, jsou na tom vlastně mnohem lépe než ti, kteří vědí že je ten kámen bezmocný. Tím pádem se totiž nemají k čemu upnout a jelikož v nic takového nedokáží uvěřit, nedokáží v sobě najít žádnou sílu.

Já teda dneska večer vyzkouším tu sklenici vody v posteli. Jsem opravdu zvědavá, jestli bude ráno kalná a bude v ní nějaký písek. Nohy si samozřejmě umeju :-D. Ještě musím vymyslet způsob, abych si to nevylila do postele. A pak napíšu jestli to je pravda.

Takže funguje-li to tak, jak píšu výše, pak je zbytečné pátrat po tom, který drahý kámen je schopen léčit tu či onu nemoc. Stačilo by například mediálně rozšířit poznatek, že obyčejná břidlice obroušená do tvaru kruhu (aby se podobala slunci a vyzařovala životodárnou energii) je schopna léčit řadu chorob. A pokud články budou doprovázeny "vědeckými" důkazy o aurách a čakrách, pak řada lidí uvěří a pokud budou kus břidlice nosit v kapse, na krku nebo si jej uloží pod polštář, může se stát, že se subjektivně budou cítit lépe.

rv*

Ony ty kameny působí asi takto: koukám na flašku rumu, kterou mám zpola prázdnou a je mi z toho smutno. Pak na sebe nechám působit vibrace z kamene a náhle vidím, že láhev je poloplná a hned je mi líp.

liska*

To byly "vibrace" z té první vypité půlky *smich*

hodnocení

2x

Jakýkoli materiál (hmota) vydává určité záření, vznikající rozpadem částic. Obzvlášť dobře je zaznamenatelné např. u rádia, protože tam rozpad probíhá velmi rychle. Toto záření by za určitých podmínek (tj. v případě některých druhů hmoty) mohlo být léčivé, v každém případě to ale člověka nějak ovlivňuje. Tedy není potřeba v tom hledat nic nadpřirozeného, je to fyzikální jev.

Osobně jsem to zkoušela, podle rady sv. Hildegardy z Bingenu - na hnisavou, nehojící se ránu jsem položila vybroušený ametyst (šperk) -dobře umytý- a ráno to bylo v podstatě v pořádku. Tam podle mě nepůsobilo jen záření, ale také kontakt pokožky s chemickýmih látkami v kameni.

hodnocení

2x
Ano , treba pravy diamant nebo prava zlata cihlicka dokaze hodne vylecit.

rv*
hodnocení

2x

Kameny léčí úplně stejně, jako horoskopy určují osud a jako naše duše procházejí neustálou reinkarnací. Tato víra v nesmysly je dána bohužel geneticky (přírodní výběr), protože v dávných dobách i víra v nesmysly udržovala kolektiv pospolu a jedincům zvyšovala šanci na přežití.

No vidíte, jak to funguje *smich*

vilik*
hodnocení

1x
Já si třeba myslím, že i levný obyčejný kámen (nebo písek) velmi dobře pomůže v léčbě obezity. S ní souvisí mnoho dalších nemocí včetně takových strašáků jako cukrovka a mrtvice.
Musí ho však být hodně. A nepřikládá se, ale překládá.
A Ivzez, nemáte pravdu, není to placebo. Blesík to vystihl přesně. Velké kameny pomáhají více, menší slouží spíše k harmonizaci.
03.08.17 09:18

vilik - *smich2**tyty*

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. @nikc, píšete: "Je to jen kámen a kámen nemusí být dokonalý". Doplním, že je to kámen, a ten musí být nedokonalý. Je evidentní, že je to skutečný "živý" kámen, kus krystalu (vzniklého krystalizací), a tudíž si nese své vlastnosti. Zcela jistě to není, nějakým šikulkou upravené, třeba sklo či plast. Máte u sebe kus přírody, a ta pomáhá a léčí. Mějte ze svého kamene radost, a my vám ji přejeme. *zdravi*

@blesik, musím vám vyjádřit podporu. Chápu vaše rozhořčení, a souhlasím s tím, že nikdo nesnědl všechnu moudrost, a pokud si někdo o "něčem" přečetl na internetu, od stejně smýšlejících a naprosto neznalých, několik blábolů (protože ty vědoucí zdroje a zkušenosti na internetu těžko najde) a něco si o tom myslí, má napsat: "MYSLÍM SI", a ne to prezentovat způsobem: " Je to hovadina, JÁ to vím, a kdo si myslí něco jiného, je pitomec a patří mu výsměch." Ida

iz*

Naopak: Ten, kdo tvrdí, že kameny léčí, píše o něčem, co není podloženo výzkumem, vědeckými studiemi, testy ani jinými rozumnými argumenty, by měl psát: "domnívám se, myslím si, slyšel jsem"...

V čem vidíte výsměch?

Zda léčí, to vědeckým výzkumem dosvědčeno není, ale to, že minimálně některé člověka výrazně ovlivňují, je podloženo až až. Co všichni ti chudáci v okolí uranových dolů (nemyslím dělníky, protože ti tam dýchají i prach)?

doplněno 03.08.17 15:46:

Shodou okolností mám známé z několika takových lokalit. Nápadně vysoký výskyt rakoviny už v mladém věku asi nebude náhodný.

doplněno 03.08.17 15:50:

Jinak částice uranu se rozpadají rychle, proto je toto záření nebezpečné (a dost možná tam jsou i jiné důvody). Ovšem rozpadá se jakákoli hmota, nejen kameny - na tom je založena radiokarbonová metoda datování předmětů. Každý takovýto rozpad doprovází záření.

"Co všichni ti chudáci v okolí uranových dolů..."

A co se všem těm "chudákům" tak strašného stalo? V okolí takových dolů žijou tisíce lidí bez jakýchkoliv problémů. Nebo snad v Jáchymově a v Příbrami všichni vymřeli?

Mimochodem co se týká zrovna uranu, tam je na rozdíl od ostatních kamenů záření vědecky prokázáno a je měřitelné.

A víte, že smolinec je radioaktivní? Takže ano, pochopitelně že ovlivňuje zdraví.

ivzez - Ano, často takto diskusi zahajuji. Pokud mám však prakticky ověřeno, tak já se už nedomnívám, já vím.

rv*

Počítejte s tím, že spousta lidí je nevzdělaných, svět kolem nich je jedna velká záhada, neví, jak funguje televizor, mobil, nebo internet a je pro ně těžké rozlišit věci reálné - třeba elektřinu, od věcí nereálných - třeba duši, protože pro ně jsou obě věci tajemné, neznámé. A proto u těch reálných je hloupé psát "myslím si, že jedna plus jedna jsou dvě", protože ono skutečně jedna plus jedna jsou dvě.

Můžete se zabývat studiem věcí nereálných, třeba vám to bude stačit, ale na základě takového "studia" téměř jistě nevznikne nic, co by bylo dále použitelné, na čem by se dalo stavět.

Nebo se budete zabývat studiem reálných dějů a pak na základě studia vznikne ta televize, mobil, nebo i ten internet. A vlastně všechno okolo, co jsme vytvořili.

rv - Máteš jistě pravdu. Ale člověk bude kompletní, až dá srdce a rozum alespoň do rovnováhy. Má - li si říkat "Člověk".

Ida - Moc děkuju za podporu a jsem ráda, že mě snad alespoň někteří pochopili. Já nemám incidenty ráda, ale nenechám se ani usurpovat. A je to i cesta pro ostatní.

hodnocení

Děkuju za milou odpověď. Mluvila jsem dnes s jednou milou prodavačkou, která prodává kameny už léta a ta mi říkala, že jí ten černý turmalín nesedí. Zatím mi nevadí. Dneska jsem si vzala náušnice z Bulharska s ametystem a cítila jsem se líp. Ty kameny příjemně chladí v tom horku. Celkově mám pocit, že se cítím líp s tím turmalínem a ametystem dohromady. Hezký den všem.

hodnocení

1x
Ne.
Ale když tomu chcete věřit... Placebo má velký efekt. Každopádně vám asi nijak neublíží, narozdíl od jiných pochybných alternativních metod.

uzdraveny
hodnocení

1x

Já mám osobní zkušenost s tím, že kameny léčí.

Měl jsem vyskočenou ploténku v křížích a žádné napravování a rehabilitace nepomohly. Přes 3 měsíce jsem polikal Brufeny, abych se mohl aspoň trochu pohybovat. Potom jsme byli v lese a já jsem uklouzl na kameni porostlém mechem a spadl do přkopy. A představte si, že se ploténka vrátila na své místo a záda bolet přestala. Díky za ten kámen.

uzdravený - Bohužel už nemám bod, ale s touhle léčivou silou kamenů scela souhlasím. Ale v takovém případě je naprosto jedno, jestli zakopnete o pískovec, nebo o diamant. *haha*

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. "...kdo tvrdí, že kameny léčí, píše o něčem, co není podloženo výzkumem, vědeckými studiemi...". Ale tady nikdo netvrdil, že to má podloženo vědeckými studiemi nebo výzkumem. Tady @blesik odpověděla tazatelce na základě svých osobních zkušeností. ONA jí své poznání ani svůj názor nevnucovala, do ničeho ji nenutila. Tazatelka se ptala, @blesik dala odpověď => ber, nebo nech být. A tak to být má. Tím je tato Poradna tak úžasná. Tou svobodou, šířkou záběru a hlavně tolerancí. Možností nechat se vyjádřit každému a nechat každého se rozhodnout, co si vybere, nebo nevybere. Žádné dogma jednotlivce nebo šéfa. A toho si važme a hýčkejme si to.

Všichni z historie známe, že bývaly doby, kdy "hlupáci" cítili a vypozorovali, např. že Země je kulatá a ti "chytří" a vzdělaní a uznávaní vědci se smíchem za břicha popadali, když argumentovali tím, že to by lidi museli po Zemi chodit hlavami dolů, což postrádá rozumu a není to možné. Že by je tam (Australany) držel "placebo efekt"? Lidi to rozdělilo do 2 táborů a bylo zle. I se kvůli tomu zabíjeli a přitom se kulatá (zase "placebo efekt"? jelikož zákon o Zemské přitažlivosti nebyl vyzkoumán, tedy nefungoval?) Zeměkoule dál koulela vesmírem tak, jako už milióny let i s lidmi hlavami dolů, vodou, nevylévající se z řek a moří, se svými fyzikálními zákony, do té doby nikým nepojmenovanými, přesto perfektně fungujícími. A taky se lidi od svého vzniku léčili díky vypozorovaným léčivým účinkům "toho" z přírody. Vody, kamenů, rostlin, homeopatie... A fungovalo to, jinak by lidstvo dávno vymřelo, protože nemělo tablety z chemických továren. A nebo už tehdy léčil jen, tady neustále omílán, placebo efekt? Asi těžko. To, co "zatím" nedokážou odhalit o přírodě vědci, to nefunguje? Paradoxně je vědecky doloženo, že funguje. Ida

Od té doby, co lidé začali užívat tablety z chemických továren, se průměrný věk dožití prodloužil na dvojnásobek.

majsterjoe*

:) myslíš že to je chemickýma tabletama?

Ještě taky bílejma jedama. Moukou a cukrem.

idanova - Hezky jste to vysvětlila, taky můj názor.*palec*

pohanka*

Musím s Vámi nesouhlasit, že ,,bývaly doby,,. Bohužel i v dnešní době je zde na světě nauka o placaté zemi brána zcela vážně a ten kdo tvrdí opak, je rouhač. O tom, že slunce obíhá Zemi byla docela vážně napsána i diplomová práce studentkou v Tunisku, neboť chce doložit, že Mohammed měl pravdu.

liska*
hodnocení

1x

Když něčemu nevěřím, neznamená to, že to neexistuje. Kameny nás mohou ovlivňovat. Jsme součástí přírody. Každá naše buňka je takový minibiorezonátor. Biorezonance je pojem se kterým pracují nejen léčitelé, ale i moderní medicina. Jsou tací, kteří mají ten cit a poznají, která přírodnina, tedy i kámen, za jaké situace, komu,kam, kdy a jak dodá energii / nebo i vezme/. Petroterapií se zabývá knížka MUDr K.Kilarské : Léčba energií kamenů.

A jak si takovou biorezonanci představujete Vy nebo ta moderní medicína?

liska*

S určitostí EKG a EEG.

Potěšilo mě, co je tu lidí, kteří jsou otevření novým informacím. Mladí duchem. Můj otec už patří mezi přestárlé a je přasvědčen, že vše už zažil, vše už zná a nic nového už přijít nemůže. To by nastal asi konec lidského vývoje. I když s kameny je to návrat k původním znalostem lidstva, které jsme už zapomněli.

"Když něčemu nevěřím, neznamená to, že to neexistuje"

No to jistě. A právě proto stále dokola žádám o rozumné vysvětlení a důkaz, že to existuje. Pak sklopím uši a uznám, že máte pravdu. Ale zatím mi to nikdo vysvětlit, ani dokázat neumí. Stále se jen omýlají nepodložené a pochybné teorie. Navíc většina toho odporuje nezpochybnitelným fyzikálním zákonům. Takže mi nezbývá, než o těchto věcech pochybovat.

Přesvědčte mě a já uvěřím.

Jo, taky bych se rád dočkal jasného důkazu. Ale nějaká seance, kde mě bude kdosi oblbovat a tvrdit, že teď to je to správný, to podle mýho není důkaz.

Ono se těžko dokazuje existence něčeho, co prostě není.

Nikdo z nás se nedočká jasného a přesvědčivého důkazu, ale to nevadí. K životu to nepotřebuji, naprosto si vystačím s tím, co vidím na vlastní oči a na co si mohu sáhnout. Někdo ovšem rád utíká od reality ke snům, je to jen jeho věc.

magdon - To byste měl jednoduché, abychom Vás my přesvědčili! Jestli to chcete vědět, tak sám vyviňte nějaké úsilí a zjistěte si to. Taky asi budete na sobě muset zapracovat, abyste si zvýšil a zharmonizoval energie, než se k tomu dostanete. Nic není zadarmo. V říjnu bude seminář, který by Vám otevřel oči. Stačí projevit zájem. Buď chcete, nebo ne, pak ale nechtějte abychom Vám něco tak nehmatatelného dokazovali my. Uvěříte, protože se sám přesvědčíte. Co víc si můžete přát? Já hledala přes 20 let, Vy to tu máte na stříbrném podnose, rovnou před nosem. Záleží jen na Vás samotném, jestli chcete vědět, ne jen uvažovat. Ztracený nejste, když připouštíte, že může existovat důkaz, který Vás přesvědčí. Ale to je Váš zájem o poznání.

hodnocení

Četla jsem několik příběhů od lidí, kterým kameny pomohly. Proč by bylo tolik příběhů vymyšlených nebo smyšlených? Mám doma několik kamenů a proto můžu porovnávat. A právě ten ohnivý achát mám nejraději, protože mi dává energii. Dělá mi dobře. Nezdá se mi to. Je to tak. Od ostatních kamenů energii necítím.

03.08.17 00:38
hodnocení

0x

*placni*

pohanka*
hodnocení

0x

Něco na tom bude. Pokud jste jezdili někdo do skal /Adršpach, Prachovské/, tak si vzpomeňte, jak jste se zklidnili, otevřeli přírodě. Určitě na nás kameny a příroda působí.

Nejdříve psychicky, mentálně a protože hodně věcí, nemocí souvisí s psychikou, tak i nakonec i na fyzično.

Tři měsíce nazad jsem přivezla z nedalekého pole dva ohromné kameny, jeden okolo 60 kg. Usadila je k odpočinkovému koutu, osadila okolo luční a motýlí květiny. Chodím okolo nich a je mi u toho dobře. Občas je poleji, potom vynikne struktura a barvy. Nějak musí něco vyzařovat.

Jinak nosím v kapsičce pro zdraví a zlaté štěstí tygří oko a občas ho pohladím, požmoulám. Každé znamení má svůj kámen.

hodnocení

Já jsem si teď koupila turmalín skoryl přívěšek a dokonce jsem vzala do ruky nalomený a prodavačka na to, že ten je nejlepší - má miminko. Tak jsem si ho koupila. Četla jsem v časopise, že nějaké ženě pomohly jantarový korále zdravotně a dodávají ji sílu. Mám doma několik kamenů, ale pocit že by mi dávaly, sílu jsem neměla. Nejsou teda zrovna léčivý. S turmalínem jsem i spala, tak uvídím:-D.

doplněno 03.08.17 07:22:

Jen jednou jsem s ním spala. Třeba po 100 nocích budu plná síly*zdravi*.

doplněno 03.08.17 07:47:

Tento kámen už nesundám. Připomíná mi to starší reklamu na boty Reno s Žilkovou. "Boty Reno, ty už nevyzuji."

pohanka*

Podívejte se, v jakém znamení zvěrokruhu jste a na kámen, který k Vám náleží. Záleží i na velikosti, menší kámen jemně usměrňuje.

Třeba www.sperkyprozeny.cz kameny podle horoskopu, znamení. Dobré je, že zde máte více druhů kamenů na výběr a vyberete si, který k Vám bude lépe pasovat, který se Vám bude nejen líbit, a též bude vyhovovat pocitově. Nějaký vliv můžete poznat třeba až za delší čas.

Kámen by měl být přírodní, nebo opracovaný. Nevím, jak může být kámen nalomený, myslíte odštíplý?

Než dojdete do obchodu, zjistěte si něco o sobě, a jaký kámen ale třeba i vůně, silice jsou pro Vás vhodné. Tohle nemůžete kupovat bez sebeznalosti. Ale v každém krámku mají pomůcku /přiřazení kamenů ke znamení/ k nákupu a i ty prodavačky se tomu většinou věnují, tak snad poradí dobře.

Jinak k příspěvkům dehonestujícím tento dotaz. Každý věříme něčemu jinému. Někdo je věřící katolík, chodí do kostela, modlí se, někdo věří v přírodní zákonitosti - je pohan a věří na různé kulty a božstva. Před přijetím křesťanství většina starověkých národů a etnik vyznávala pohanství, než byla většinou přinucena přijmout víru v jednoho boha.

"Každý věříme něčemu jinému..."

Ale jo, to je ale právě to "placebo" (neboli "víra Tvá Tě uzdraví"). Pokud tomu někdo věří a pomáhá mu to, proč ne? Účel to splní (i když je to nesmysl).

hodnocení

Povídání o kamenech si můžu přečíst i v obchodě. Tam mají ke každému kameni text.

doplněno 03.08.17 08:45:

Souhlasím s posledním odstavcem.

hodnocení

Já moc na kameny podle znamení zvěrokruhu nevěřím. Nějaké i mám. Podívejte se třeba na Táňu Vilhelomovou. Má být Rak jako já. Je úplně jiná. A má nám pomoci stejný kámen. Nene. Mám ještě ohnivý achát a ten mám pocit, že mi sílu dává - když ho vezmu do ruky. Pro ten turmalín jsem tam šla záměrně. Měla jsem o něm přečteno.

doplněno 03.08.17 08:53:

Pohanko, tak vypadá ten kámen s tím odštíplým a prý je to dobré znamení a má "miminko".

Léčí kameny?
ben®

Dobrý den, skoro to vypadá, že ta prodavačka je dobrá obchodnice a když se to hezky vysvětlí (viz ono "miminko"), tak lze úspěšně prodat i věc evidentně poškozenou. Měla jste si koupit jen celou "maminku". Zdravím!

doplněno 03.08.17 10:15:

nikc - hlavně, že máte z toho nákupu radost a vyřeší to všechny Vaše problémy.

doplněno 03.08.17 10:28:

nikc - řekl mně to ten Váš kámen, když jsem se na něj telepaticky napojil a uskutečnil se přenos .

hodnocení

Nebo tatínka jsem si mohla koupit. *smich*Je to jen kámen a kámen nemusí být dokonalý. Navíc se dá otočit. Na křivě ušitý šaty mě na "miminko" nikdo nenachytá, u kamene mi to neva.

doplněno 03.08.17 10:04:

Máte pravdu, maminka by byla hezčí. Ta obchodnice věděla, co mi nakecat, abych to koupila:) . To mi k tomu řekla ještě něco a to sem psát nebudu. Zdravím.

doplněno 03.08.17 10:24:

Jak víte, že mám z nákupu radost a že mi vyřeší všechny problémy?

nick - Ono je to poněkud složitější, s těmi znameními. Když budete astrologii studovat, tak je to celá věda. Přeci nemůžete očekávat, že všichni Raci budou stejní, mít stejnou povahu, nebo osud? Ani dvojčata to tak nemají. Zohlednit se musí každá minuta a vteřina narození, přesné místo nar. (šířka, délka), ascendent, descendent medium coeli, každý jednotlivý aspekt planet, v jakém jsou živlu, zabarvení, vládci, v kterém stupni a vládci je která planeta atd., atd. Proto nevěřte horoskopům zábavným, povšechným, protože tam shrnou jen všeobecné rysy tohoto znamení - pro všechny (tolik různé) lidi.

hodnocení

Já mám z karneolu náramek. Je těžký, na gumičku a dělá se pod ním svědivá vyrážka v létě. Nedá se nosit.

doplněno 03.08.17 10:31:

Víte co Bene, dělejte si legraci z někoho jinýho. Nevím, o co vám jde a co proti mě máte. Nic jsem vám neudělala. Nebo snad ano? Proč druhému radost nepřejete?

ben®

Dobrý den, pokud jste bez smyslu pro humor, tak se omlouvám. Ostatně, z řady příspěvků zde mám dojem, že také jen vtipkují a já jsem s tím nezačal. Zdravím!

hodnocení

Ne, děláte si ze mě legraci i v jiných diskusích. Mně to vtipný nepřijde. Ostatní to nedělají. Pokud se Vám téma nelíbí, nemusíte na něj reagovat. Když se mi Vaše téma nelíbí, taky do něj nepřispívám a nekazím radost ostatním. Děkuji.

Souhlas. Dva lidi na Poradně dokází otrávit spoustu ostatních. Stačí se zpětně podívat na příspěvky, kdo neustále vyvolává nepříjemnosti, napadá, nebo se vysmívá .Myslí si, že jsou nejchytřejší, ale chovat se empaticky, to neumí. O co více racionality, na které si tu tolik zakládají, o to méně přirozené intuice. Pak se nelze divit, že necítí. Aby člověk intuici rozvinul, musí začít místo jenom mozku poslouchat své srdce. Ale to zde evidentně nehrozí. Lítost.*plac*

iz*

Proč by si Ben měl dělat legraci? Mohou-li podle Vás (zatím jste to ničím nepodložily/i) kameny léčit, předávají-li energii apod., jistě se dokáží i na někoho telepaticky napojit.

Proč Vám telepatické napojení kamenů na člověka přijde jako legrace, ale o jejich "léčebných" schopnostech nepochybujete? Já tomu říkám víra → a jsme zpět u mé prví odpovědi – u placeba...

PS:

Empatie neznamená přitakávat na každou blbost. Dva lidé? Těch, kdo sem vedle Vás vnášejí nesmysly, je víc...

pohanka*

Souhlas s odchylkami pro to určité znamení. Záleží, ve které dekádě se člověk narodil. Vlastnosti ovlivňuje i předcházející či následující znamení. Prolíná se.

hodnocení

0x

Nějaká energie v kamenech bude. Nezkoumám to, nevěnuji se tomu. Ale někdy v 80. letech, tedy v době, kdy ještě nebylo "módní" o léčivých účincích kamenů psát a hovořit a malé leštěné polodrahokamy nenabízel každý kramář na pouti, jsem hovořila s výtvarníkem šperkařem. A dozvěděla jsem se, jak mu kameny pomáhají. Ovlivňují náladu, zbavují drobných bolestí.

Samozřejmě je blbost myslet si, že zahojí zlomenou nohu a vyléčí akutní zažívací potíže.

A co jsou to solné jeskyně? To je přece léčba kameny. Nejsou vhodné pro každého, ale mnohým opravdu účinně pomohly a pomáhají.

"A co jsou to solné jeskyně? To je přece léčba kameny..."
Nikoliv. Princip solné jeskyně spočívá v dýchání vlhkého, slaného vzduchu, ne v přítomnosti soli, jako takové. Když budete nosit hroudu soli v kapse, nanejvýš Vám to sežere kapsu, určitě Vás to neuzdraví. Posezení ve správně zařízené a vybavené solné jeskyni je sice velmi příjemné a uklidňující, ale její léčebné účinky jsou dost sporné.

hodnocení

0x

Píše se, že kameny bychom si měli vybírat podle svého znamení, je to asi nejmožnější způsob ovlivňování našich osobních vibrací, ale daleko účinnější je zjistit , který kámen potřebujeme přímo pro naši osobu. Jenže to zatím zvládne málokdo. Já osobně kameny zbožňuju odmala, ale jejich léčivý vliv zatím necítím, jen je mi s nimi dobře. Na zahradě jsem si nechala "zasadit" obrovské skalisko a osázela jsem ho v úžlabinkách rostlinkami, tak mák vlastní "menhir". Je mi u něj dobře. Jenže vím, že někteří lidé jsou na energie minerálů mnohem více citliví, což učí i duchovní učitelé, nemají o tom pochyb a sami s nimi pracují. Protože já to necítím, nebudu psát lidem, že to neexistuje. Vždyť i na Poradně podávají lidi svědectví, že to vyzkoušeli, kameny pomohly, ale to zase někteří napíší, že je to placebo. Já beru za rozumnou odpověď "věřím, nevěřím", nebo "až se přesvědčím, uvěřím". Kdo energie necítí, tak ať si to ověří u lidí, co s nimi pracují.

mot
hodnocení

0x
jiz davno se kameny pouzivaly k lecbe ruznych nemoci a spatnych vlastnosti.
i nyni se v nekterych arabskych zemich pouzivaji k lecbe homosexuality nebo cizolozstvi...ale myslim ze uplne uspesni nejsou...
pohanka*

Myslím, že kameny dotyčného s homosexuality vyléčí, ale nakonec bohužel exne. Takže jestli byla léčba úspěšná, jim nepotvrdí.

hodnocení

0x

Já jsem dostala od vnoučka pod stromeček křišťál Kamarádka, kapku vědma pravila, ať ho opláchnu chladnou vodou a dám na slunko na okno nabít ho. A nikomu ať nedovolím sahat na něho. Nosila jsem ho v kapse mikiny po doma. Jednou mi nebylo dobře a ten kamínek v kapse byl velice horký. Bylo to divné. Protože jsem ho nosila už nějakou chvíli a byl chladný, jen v tu chvíli hřál a to hodně. :-D Já jsem takový nevěřící Tomáš, ale to mě udivilo.

doplněno 03.08.17 11:07:

Jojo, bylo to tak. Ta voda se měla osolit.

To oplachování a nabíjení doporučuji čas od času opakovat - a po podobné události zcela určitě. Ta voda se může trochu osolit.

rv*

A pokud se do té vody přihodí slepice, něco zeleniny a pepř, tak vznikne skvělý křišťálový vývar, který pomáhá při rekonvalescenci.

Zapomněl jste na sekyrku *smich*

liska*

Sekyrka se vařila s kroupami. Kašá iz tópora.

Tahle je bez krup :)

Postup přípravy receptu Sekyrková polévka (Chytrazena.cz)

Houby namočíme. Dáme vařit cibuli, nakrájenou mrkev, pórek, brambory, petržel a houby. Osolíme a opepříme. Vaříme až vše změkne. Před dokončením přidáme zásmažku, trošku Vegety. Nakonec přidáme petrželovou nať.

rv - Já z Vás snad umřu!*smich2*

hodnocení

0x

Ještě bych chtěla dodat k té čistotě kamenů, že např nejsilnější vibrace má třeba právě nepoškozený křišťál a to ani přírodní bublinkou uvnitř. Prodává se každý zmetek, byznys je byznys a ti, co to čsto prodávají, tomu ani nerozumí. Objednají si to přes internet, čím levnější, tím výhodnější - a méně účinné, přirazí podstatně na ceně a přeprodávají dál. Nejlepší je nakupovat u lidí, co tomu rozumí, zabývají se prací s energiemi, nebo léčí. Asi i ve specializovaných prodejnách se sortimentem pro zdraví.

lidus*
hodnocení

0x

Osobní názor. Ne, neléčí snad jen dostat šutrem po hlavě a jste vyléčený už navždy.

Bacha, to může být nebezpečné. Mohlo by se Vám pak i v hlavě rozsvítit!*smich2*

ben®

Dobrý den, kde asi zůstala ta Vaše pověstná empatie a kritika výsměchu. Doufám, že to o tom zametání si před vlastním prahem znáte. A nesvádějte to na humor - je to hnusné. Zdravím!

Bože, Bene, to už je fakt ubohost! To vážně nepoznáte legraci? Proč jsem tam asi dávala smajlíka? Já nejsem Vy. Zasplať PánBůh! Já lidi nezesměšňuju, ani nenapadám bezdůvodně. A už mě laskavě vynechte. Nezajímáte mě.

PaneBože, Bene,

to už je trapárna, čeho Vy se nechytíte! Samozřejmě, že to bylo z legrace, proto ten smajlík! Adresát se neozval, on to totiž na rozdíl od Vás pochopil. (Ale Vy taky, že? Jen jste mi to chtěl nandat, že?) Vynechte mě ze svých ubohých intrik. Vaše myšlenkové pochody mě už nezajímají.

lidus*

Bože lidi proč se pořád dohadujete o naprosto zbytečných věcech. Pokud chce někdo něčemu věřit, ať klidně věří a možná ho víra uzdraví. Jasně Blešíku, já doufám, že jednoho dne fakt prozřím, že se mi v té hlavě rozsvítí ale zatím holt musím pracovat jen s tím co mám, no co nějak už to dožiju.

majsterjoe*

Je spousta věcí, u kterých si v minulisti lidé klepali na čelo jako absolutní nesmysl. Dokud taková věc nebude absolutně vyvrácena, netřeba na ni mít negativní postoj.

doplněno 03.08.17 18:04:

@idanova

To, co "zatím" nedokážou odhalit o přírodě vědci, to nefunguje? Paradoxně je vědecky doloženo, že funguje. Ida
A o tom to je. *palec2*

hodnocení

0x

To, že napíšu libovolný blábol ještě neznamená, že to tak je.

Když soudruh Mao neměl na dovoz ani výrobu léků pro své ovečky, vymyslel "Tradiční čínskou medicínu". Vyhrabalo se pár prastarých zápisů zbytek se vycucal z malíku. A jaký je to dnes kšeft. Ne, že by to snad fungovalo, ale dobře se to prodává.

doplněno 03.08.17 19:38:

Skuteční lékaři potvrdí, že je to podvod. Prodavači nesmyslů se ovšem budou živit snadněji.

Tradiční lékař předepíše roh nosorožce, chemický Viagru.

Tradiční dá na zanícenou ránu pavučinu, chemický Framykoin.

Udělejte 10000 pokusů s oběma metodami a máte zkušenost.

majsterjoe*

Zajímavé, tradiční čínská medicína funguje, a to ti potvrdí i lékaři. A prastaré zápisky taky mají něco do sebe, nemyslíš? Zkušenosti prostě jsou cenné. Na tom to prostě funguje. A ještě že ty zápisky měli číňané na svém vynálezu, papíru. Jinak by se toho možná moc nedochovalo, co?

Roh nosorožce může zafungovat jako placebo - tím lepší, čím více lidí prezentuje jeho skvělé výsledky. U pavučin je potíž s kontaminací prachem a tedy sepse - jinak obsahují látky, které pomáhají léčit ránu. Mimoto u "přírodních" prostředků nedochází k např. rezistenci bakterií, nebo je výrazně nižší. Studie jsou k dohledání.

"Roh nosorožce může zafungovat jako placebo..."
No a jsme zase u toho. Ano, placebo-efekt prokazatelně funguje a tím nepřímo pomáhá léčit. To nikdo nepopírá a je to i podložené dlouholetým výzkumem. Někdo věří kamení, někdo zaječí pacičce, někdo něčemu jinému. Ovšem to nás nevyléčí nějaký balvan, ale naše víra. V konečném výsledku je ale celkem jedno, co nás vyléčí, takže proč ne?

Pokud umístíte do místnosti např. velký křišťál aj., schováte ho, aby nebyl vidět, tak citlivý člověk to, po vstupu do místnosti, okamžitě zjistí, jaká je to pecka. Např. šungit pomáhá produchovnění, zvyšuje vibrace, čistí prostor od el. smogu, ruší neg. zóny a navozuje klidný spánek. Nejprve energie pročistí prostor, pak vstoupí chodidly do osoby a pročistí i ji. Člověk spí klidně. Lektorka říkala, že stačí umístit do nohou postele sklenici čisté vody a ráno ji máte zakalenou, někdy až písek u dna, jak tam přes noc stáhne z člověka neg. věci. Osobně jsem nezkoušela, ale šungit. pyramidu používám proti el. smogu. Mladí často rádi experimentují a zároveň vše přehánějí do extrému. Nestačily některým dvě šungitové pyramidy v nohách, chtěli superrychlý duchovní pokrok, narvali si jich několik pod polštář a pak si stěžovali v diskuzi, že jsou celí rozhození a nemůžou spát! Té energie do sebe během několika nocí narvali tolik, že to působilo opačně. Všeho s mírou.

magdon - je třeba léčit příčinu, nikoliv jen příznaky a léky léčí příznaky. Když Vám řeknu, že se dokážu zbavit letitých alergií a jiných problémů a bolestí, jen myšlenkou, je to placebo?

blesik - Ano, je to placebo a důkaz toho, že "víra Tvá Tě uzdraví".

A myšlenka, "... je třeba léčit příčinu... ...a léky léčí příznaky... je poněkud mimo. Že? Kdyby to tak bylo, polovina lidstva by na nejrůznější nemoci dávno vyhynula.

doplněno 04.08.17 09:55:

jedubabicka - jistě, pouhé srážení teploty ale není léčba. Ta teplota je jen doprovodný jev a má svůj důvod, který se léky skutečně léčí. Nebo snad chcete říct, že například tifus, žloutenku, angínu, zánět mozkových blan... léčíte acylpyrinem? No to snad ne! Stejně jako Vám v těchle případech těžko pomůže žmoulání jakéhosi šutru.

Moment - tak docela mimo to není. Že například zvýšená teplota nebo bolest je příznak, na tom se doufám shodneme - a pokud si vezmu "něco proti", teplota klesne, bolest ustane, ovšem příčina zůstává. Aspoň do doby, než se příznak zopakuje v dramatičtějsím provedení.

liska*

Jestliže energie kamene mi zvedne obranyschopnost, tak to je léčení, ne?

liska - jenže energie kamene Vám nic nezvedne, protože pokud má mámen nějakou energii, tak jedině v případě, že ho po Vás někdo hodí. Ovšem tahle kinetická energie Vás moc nevyléčí, spíš naopak. *smich*

liska*
hodnocení

0x

Já to uzavřu slovy vědce už z r. 1971: "Věda dneška je včerejší pověrou a dnešní pověry se stanou vědou zítřka, až se objeví odpovídající přístroje a metody." K tomu dodám, co vím z knih, že už dávno existují snímky elektrického pole na povrchu konkrétního objektu z organických i anorganických látek. Jinak termografie se používá v medicině v diagnostice novotvarů. V onkolog.centru v Marseille se už 25 let fotí aura a z ní se diagnostikuje rakovina plic v počátečních stádiích. O EEG a EKG jsem se už zmínila.

pohanka*

Tak to jsem ještě neslyšela, ale strašně se mi to líbí. 100% pravda.

Kromě toho /pokud to není hoax/, tak se říká - vzduch se nenajíš.

Ale představte si, že už ani toto neplatí!

Finští vědci vytvořili ze vzduchu a vody pomocí elektrolýzy jídlo /jedlá, práškovitá směs/. Čerpáno www.nase-voda.cz, kteří to převzali z Novinky.cz a ti z agentury Reuters.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]