Nejste přihlášen/a.
V obyčejné hospůdce v neobyčejném státě jsem byl požádám starším pánem seniorem o názor. Jel zakoupit menší množství uhlí 200 kg do kamínek, u prvního uhlobarona pravila sekretářka až se vrátí z rozvozu počítač na vytisknutí dokladu vozí sebou / na prodejní době nebylo žádné omezení výdeje /, zajel k druhému uhlobaronu tam byl poučen, malé množství do sudů, neb pytlů neprodáváme, tudíž požádal svého potomka, aby zakoupil topivo při cestě v sousedním městečku, syn vzal menší vidle aby nenaložil i prach a navštívíl prodejnu uhlí, kde dostal poučení, nakládat vidlemi neb lopatou nelze, tudíž zakoupil v supermarketu trochu briket.
Šenkýř senioru pravil, podívej máš se jak prase v žitě, za deset tisíc penze si můžeš zakoupit 25 metráků kvalitní ledvické kostky, metrák za 4 kila je jak zadarmo a buď spokojen jak výhodně šlechta prodala OKD i SHD.
Hledal jsem v OZ žádný zákon na uvedení omezení jsem nenašel, je zde podnikatel, neb úředník, který zná důvodné právní omezení zhora uvedeného.
Dobrý den
V tom vidím jednoznačně subjektivní postoj prodejců, například mně se to ještě nestalo. Když si zajedu do uhelných skladů (u nás v obci jsou 2 firmy) a řeknu že si naberu briket jen do vozíku (ruční malý vozík, nosnost 50 kg, ne vozík za auto) anebo na zkoušku koks do dvou větších kýblů, není žádný problém jakékoliv palivo si mohu koupit prakticky takto "do tašky". Co si vezmu si zváží a není žádný problém zaplatím a nazdar, kdybych chtěl kýbl uhlí či čehokoli jiného prodají mi kýbl ten se zváží odečte váha kýblu nebo vozíku žádný problém v tom není je to jen čistě na prodejcích.
Vždyť těch 200 kg uhlí jak prodáváte si lidé kupují běžně i do vozíku za auto, přijedou naberou odváží, se známým jsem byl ještě ve třetích uh. skladech a rovněž s tím není problém naložil si do vozíku za auto kolik chtěl pak se zvážilo zaplatilo, čili má zkušenost je taková že jakékoli malé množství si není problém po řádném zaplacení odvézt či odnést. Dokonce dříve jsem si nechával dovést autem až před dům pouze 5 metráků briket! To je škoda té nafty za ten dovoz byť to bylo jen pár kilometrů...Naopak u nás jsou rádi že prodají a kolik si vezmete jestli čtvrt metráku nebo třicet metráků neřeší je to na vás...
A ještě něco, jsou-li tam u vás tak neochotní pak máte-li kde uhlí skladovat nechte si přivézt deset dvacet třicet metráků a bude-li to dobře uskladněno v suchém větraném prostoru tak příští sezonu nebo i další sezony se nemusíte otravovat s nákupem máte uhlí doma. Kdysi jsem čistě teoreticky uvažoval tak, že měl-li bych dostatečný skladovací prostor a dostatek volných fin. prostředků koupil bych si uhlí celý vagon, spočítal jsem si že do konce života bych nemusel každoročně řešit nákup a skládání uhlí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.