Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nepřejmenují banky své názvy?

Od: hnipirdo* odpovědí: 13 změna:

Třeba Česká spořitelna, která je Rakouská, Česká pojišťovna, která je také v cizích rukou!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Další každodenní hate?
Protože se můžou jmenovat podle svého.
A jestli marketingové oddělení doporučuje tento název, asi ví proč.
doplněno 02.08.17 13:43: Není to mrhání peněz? Je u nás draho? Proč mají cizí firmy firmy v názvu Česká, když nám nepatří?
To už není ani k smíchu.
hnipirdo*
hodnocení

Kde vidíš v mé otázce nenávist? Jako občan této demokraticky zvolené vlasti, mám svobodu slova.

...něco mi říká..DR.Axl.., ale to je jen domněnka.

iz*

To je jednoduché → Použití slova "český/á" budí u klientů větší důvěru. Obě zmíněné společnosti tu jsou pod svými názvy známy desítky let, ... Proč by se měli noví majitelé připravovat o výhodu, kterou jim původní název skýtá?

Poznámka: Na mne tato i další podobné otázky na mne působí stejně jako na Vilíka. Dr.Axla tu nepotkáte (alespoň o něm nevím).

hnipirdo*
hodnocení

Ivzez, ano, máte pravdu, lidé jsou po desetiletí zvyklí na název, ale nechápu, proč si mnoho lidí ještě nezvykli na změnu názvu letiště Ruzyně na letiště VH?!*alene*

vilik*
Protože byli zvyklí po desetiletí na název Praha-Ruzyně?
Vy jste fakt vtipnej.
hnipirdo*
hodnocení

Omlovám se, měl sem na mysli ožralu Vaška Flašku.

Asi ze stejného důvodu, jako se mnohem delší dobu téměř neříkalo "Nádraží Praha-střed".

ovczaak*
hodnocení

2x

colombo,fakt si myslíte,že hnipirdo má teď prázdniny? toto jsou otázky,které nezajímají náctileté...

andy123,v čem spočívá medvědí služba? je to volná diskuse,hnipirdo trochu čeří vodu,no a co? jeho otázky jsou pro mne zajímavé,jsou správně provokativní,ale dobré...

hodnocení

1x

Vy téhle poradně opravdu prokazujete "medvědí službu" *ee* a jsem ráda, že je alespoň dotaz přesunut a mohu to sem napsat.

To je to poslední, co zde potřebují, štvavé dotazy...

Já být nějaký nováček, co nutně potřebuje radu, narazí na tuto poradnu a uvidí zde takové příspěvky, řeknu si: "Proboha, co mi takoví lidé asi mohou poradit?" A peláším pryč..

hnipirdo*
hodnocení

Všimni si, laskavě, že toto je volná diskuze, což znamená, že i plytké otázky zde mohou být. Apropó, co je na mé otázce štvavého? Upřesni!

Není důvod autorovi otázky něco upřesňovat.

Upřesňovat má právě autor otázky, pokud nedostává odpověď na svoji otázku.

Bohužel jsou prázdniny a podle toho teď Poradte vypadá. Ještě měsíc to musíme přetrpět a pak zas bude 10měsíců normálních otázek.

mot
hodnocení

0x
to pomalu ale muzeme prejmenovat i Ceskou republiku,ne?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, protože je to značka (název) tradiční a chytrá firma či organizace si toho váží a nedělá změny podle momentálního vlastníka (nebo sponzora) - viz zmatek v názvech naší nejvyšší fotbalové soutěže, kde jde v názvu o reklamu. Zdravím!

doplněno 03.08.17 00:16:

Taková změna názvu (loga) stojí i hodně peněz, které potom firma vybere od svých zákazníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]