Nejste přihlášen/a.
Tak jsem stačila udělat nějaké šťávy, pak mě seklo v zádech, deset dní jsem byla mimo provoz a zjistila jsem, že už nemám co zavařovat. Ptáčci sklidili důkladně za mě. Letos mi nenechali ani jednu třešeň, višeň, červený, ani černý rybíz, potvůrky. Dopadli jste stejně, nebo jste něco urvalo pro sebe? Ale budiž jim přáno, letos jim asi lehko není, když je všeho málo.
třešně, švestky, slívy, jablka, borůvky - ty nám sežehl mrazík, jahody nevyrostly, mám plný regál prázdných sklenic víno vypadá nadějně, ale už to zjišťují i špačkové, a protože jsme tu jen o víkendu tak počítám s tím, že ho i sklidí takže letos dost kalamita
Mě nechali vše, kromě jahod nemusím nic před ptáky chránit. Maliny byli tíhou plodů až na zemi a nikdo je neočesal, rybíz, angrešt, malinostružiny, ostružiny vše mi zůstalo. Kosáků tady je početná rodina, na sousedově stromě párek špačků, hromada sýkorek...vysvětluji si to tím že mají lepší mňamky než moje drobné ovoce. Kosáci mají moc rádi bobule břečtanu a přísavníku (oboje u nás ve velkém množství), taky kompost mám porád rozhrabaný...hledají tam zbytky
To já se rozhodla, že synovi, který byl v tu dobu na dovolené, ochráním před ptactvem kanadské borůvky sítí. Jenže v obchodě měli jen síť s relativně velkými dirkami. Skrz ně drobné ovoce prolézalo. V garáži jsem našla několik párů běžkařských holí a kolíčky na prádlo, tak jsem s jejich pomocí borůvkám vytvořila síťové klece. A je to! I když to vypadá příšerně, svůj účel to plní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.