Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sny ve spánku

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Často se mi stává že když večer usnu tak spím cca 10 min a pak se probudím. A v těchto 10 minutách se mi zdá sen. Přitom sem četl že se sny zdají až později v noci ve fázi REM spánku. Jak je to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

1x

Tomu REM také nevěřím. Já usnu a okamžitě se mi něco zdá, procitnu, usnu a zase se mi něco zdá a někdy i sen pokračuje ve stejném scénáři a tak to je po celou noc/noci. Ten REM je asi u zdravých lidí.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Sny se zdají pořád. Je to útlum mozkové činnosti a jeho defregmentace. Jen si často ty sny zpětně nepamatujeme.

hodnocení

0x

A přečetl jste si také, že mezi bděním a spánkem se v mozku vyskytuji alfa-vlny? Vědomí je relaxované a uvolněné jako například při denním snění - což může "vyplavit" myšlenky, které už nezachytnete úplně bdělý a v polovědomí je považujete za sen.

jofa*

A jak se říká tomuto druhu pocitu, stavu (snu) ve spánku? Slyšel jsem, jak po ložnici něco pobíhá sem a tam naprosto k určení v které části pokoje ten "tvor" zrovna je. Ležel jsem na boku a najednou cítím, jak mně vyskočil na rameno a seděl. Mírně se klepal a já cítil fyzicky jeho váhu. Snažl jsem se ze sebe vypravit nějaký zvuk, abych to odehnal, ale nešlo to. Po několika pokusech jsem konečně zakřičel, až jsem vzbudil i ostatní, no ten pocit, že Vám něco sedí na rameni byl šílený. Z hospody jsem se navrátil a ani doma nic nepil. Prosím o nějaké vysvětlení stavu. Děkuji.

Spánková obrna. To já, bohužel, znám taky a velmi dobře (několik let jsem to měla každodenně, vícekrát za noc).

Jak píše ildika - mívala jsem období, kdy jsem byla škrcena i rdoušena a sípala nahlas tak, že jsem budila okolí.

Sny ve spánku
jofa*

No Bože můj, co mně to ještě potká. To vypadá děsivě.

doplněno 31.07.17 13:17:

jedubabicka: Děkuji za kompliment. Pokud si najdete narození, rok, měsíc, den Jana Palacha, tak by byl stejně "mladý" jako já.

Ti mladí chlapci taky dneska nic nevydrží ;)

doplněno 31.07.17 13:27:

Ad jofa - no vždyť.

Jofa - Ve spánku jsou fáze REW, REM a asi i HAF! *smich2*

doplněno 31.07.17 23:51:

Oblast snění není zcela probádaná. Něco jiného by Vám řekli vědci a něco jiného lidé s rozšířeným vědomím. Ale i ti druzí by to nejprve museli zjistit tak, že by se na Váš sen napojili. Něco jiného by Vám sdělil snář, ale to jsou čtivé hloupůstky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]