Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je vaše verze na škrábanou svíčkovou?

Od: hnipirdo* odpovědí: 6 změna:

Mám 250 g čerstvě naškrábané svíčkové a i když mám svůj recept, zajímám se o váš vlastní.

doplněno 29.07.17 14:51:

Polemizovat o tom, jesli maso škrábat nebo projet přes mlýnek mně jaksi nepomohlo, chtěl jsem jen váš recept.*mnam*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi chcete recept na "tatarák". Tak já dávám žloutek, čerstvě drcený pepř černý i bílý, nebo barevný, nebo jen ten co máte doma, trochu červené sladké papriky, sůl, hořčici, jemně nakrájenou cibuli, nebo šalotku, pár kapek "Worcesteru". To důkladně promíchám vidličkou a ochutnám a popřípadě dokořením a nechám chvilinku odležet, aby se chutě propojily. Mám ráda s topinkami nasucho opečenými v toustovači a ty si pomažu čerstvým stroužkem česneku. Nemusí být. A někdo rád topinky smažené na oleji, já ne, protože nemám ráda chleba napitý omastkem.

doplněno 30.07.17 10:09:

Zapomněla jsem na kečup! Ten také musí být.

Suzy, kari! Bez worčestru se obejdu, ale bez kari ne. A také trošku oleje kápnu. *palec2* Hahanaj, tatarák musím udělat vždycky na své narozeniny, už asi 30 let, pro 6 lidí. A to škrábat, to prostě nejde. U řezníka mi to vždycky už namelou.

doplněno 30.07.17 10:17:

Jenou jsem měla pokažený mlýnek a nenapadl mě řezník, tak jsem maso rozbila paličkou na maso. Když mohli Tataři pod sedlem, můžu já paličkou na prkýnku. Že?! *smich2*

Babko, jasně. Každý má své chutě. A protože se tazatel ptal co kdo z nás do "tataráku" dává, tak jsem napsala svůj recept a neřešila jsem způsob úpravy masa na tatarák, když jasně psal, že už ho má naškrábaný. Což je mimochodem u masa z pravé svíčkové to nejlepší. Byla by škoda to mlít na strojku. A rozmajglovat to paličkou na maso *smich* . No, ale chutnalo ti, tak proč ne.

hodnocení

0x

Ten výraz "škrábaná svíčková", vůbec neznám. Evokuje mi to tatarský biftek. I ten bych neškrábala ale nechala prohnat mlýnkem na maso, s šajbou s malými dírkami..

hahanaj*

tak pak by to nebyl dobrý tataráček - ten musí být škrábaný, pak je tedy fajnový

hodnocení

0x

Sůl, pepř, žloutek, cibulka najemno - v jednoduchosti je krása. Ani příloha není nutná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]