Nejste přihlášen/a.
Mám 250 g čerstvě naškrábané svíčkové a i když mám svůj recept, zajímám se o váš vlastní.
Polemizovat o tom, jesli maso škrábat nebo projet přes mlýnek mně jaksi nepomohlo, chtěl jsem jen váš recept.
Asi chcete recept na "tatarák". Tak já dávám žloutek, čerstvě drcený pepř černý i bílý, nebo barevný, nebo jen ten co máte doma, trochu červené sladké papriky, sůl, hořčici, jemně nakrájenou cibuli, nebo šalotku, pár kapek "Worcesteru". To důkladně promíchám vidličkou a ochutnám a popřípadě dokořením a nechám chvilinku odležet, aby se chutě propojily. Mám ráda s topinkami nasucho opečenými v toustovači a ty si pomažu čerstvým stroužkem česneku. Nemusí být. A někdo rád topinky smažené na oleji, já ne, protože nemám ráda chleba napitý omastkem.
Zapomněla jsem na kečup! Ten také musí být.
Suzy, kari! Bez worčestru se obejdu, ale bez kari ne. A také trošku oleje kápnu. Hahanaj, tatarák musím udělat vždycky na své narozeniny, už asi 30 let, pro 6 lidí. A to škrábat, to prostě nejde. U řezníka mi to vždycky už namelou.
Jenou jsem měla pokažený mlýnek a nenapadl mě řezník, tak jsem maso rozbila paličkou na maso. Když mohli Tataři pod sedlem, můžu já paličkou na prkýnku. Že?!
Babko, jasně. Každý má své chutě. A protože se tazatel ptal co kdo z nás do "tataráku" dává, tak jsem napsala svůj recept a neřešila jsem způsob úpravy masa na tatarák, když jasně psal, že už ho má naškrábaný. Což je mimochodem u masa z pravé svíčkové to nejlepší. Byla by škoda to mlít na strojku. A rozmajglovat to paličkou na maso . No, ale chutnalo ti, tak proč ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.