Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý dárek do obálky - do Afriky

Od: preambule odpovědí: 8 změna:

Potřebuji mému známému poslat ve velké obálce nějaké dokumenty. Napadlo mě poslat mu k tomu nějakou malou pozornost...ale nevím, co by jej mohlo potěšit. Peníze poslat nelze a není to ani vhodné.. A taky nepotřebuji aby proběhlo celní řízení, clo atd.. Má někdo nějaký vhodný nápad?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

No, musí to být něco placatého. Velkoformátovou pohlednici. Propagační materiál nějaké naší památky, města. Podle toho, jestli zná on naši zemi a jaké má zájmy. Dá se i nějaký grafický list. Nějaký časopis s jeho tematikou...

jak*

To je různé, nevím jestli je tam na dlouho, nebo se brzo vrátí domů. Když by tam byl dlouhodobě, tak je vhodný nějaký pěkný časopis s tím co ho zajímá, politika nebo hobby, nebo kalendář na příští rok s památkami, vím ze zkušenosti, že je to žádané. Maminka nám posílala předplatné časopisu a to pak kolovalo. Když přijede brzo domů tak bych poslala jen kartičku, těším se na shledání, nebo štastnou cestu, něco humorného.

elane
hodnocení

1x

Nesdělil jste, jestli je ten Váš známý v Africe doma anebo jestli je tam dočasně (třeba pracovně).

Já bych z Vašeho dotazu myslela, že jde o první možnost (a že je dokonce možné, že známý v ČR nikdy nebyl), ale ostatní to očividně pochopili jinak.

To se pak těžko radí. *jasne*

pohanka*

Čechovi nebude posílat peníze, ,,když to není vhodné,,. Kdo umí číst mezi řádky, tak to pochopí.

elane

No právě. Přesto tady většina rádců odpovídá, jako by onen známý byl Čech, který se má vrátit domů. To zase teda nenapadlo mě.

Popravdě řečeno, co poslat v dopise do země třetího světa řeším každý rok, když před Vánoci posílám nějakou drobnost do Indie - dítěti, adoptovanému na dálku. Takže vím, že něco vymyslet je občas docela fuška.

myles999*
hodnocení

0x

Je to známý jako kolega nebo spíš kámoš? Kdyby to byl spíš kámoš, parťák... někdo na kom mi záleží, máme blízký vztah, tak bych třeba udělala fotku se společnými kamarády, členy z fotbalového týmu... prostě skupinka lidí kam patříte a kde ho mají rádi a každý by tam napsal nějaký vzkaz? Někdo pozdrav, jiný vtípek nebo motto...

darek
hodnocení

0x

Řešili jsme to v loni. Nakonec sami si řekli o voňavé stromky do auta (já je nesnáším). Dodnes nevím proč a nikdy by mi to nenapadlo.

hodnocení

0x

Nevím, v jakém jste vztahu. Vaše pěkná a velká fotka by mu možná udělala radost. I když je třeba jen kamarád.

Pak nějaké pohledy z jeho města. Kde tady žil. Jistě by se rád znovu podíval na Hradčany, Malou stranu, Petřín...pokud žil v Praze. Pokud žil jinde, pohledy odtamtud. To se člověk pokaždé rád znovu podívá. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]