Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám projít kolem bandy kuřáků

Od: junkers* odpovědí: 47 změna:

Ve venkovním areálu pracoviště máme zřízeny tzv. "kuřárny", je to takový přístřešek, kde se shromažďují závisláci, protože ve výrobě nesmí holdovat své sobecké vášni.
Mé pracovní povinnosti mě nutí několikrát denně těsně kolem jedné takové "kuřárny" , která je připojena k chodníku projít tam a po chvíli zase zpátky, neandrtálci na mě čumí, vyfukují oblaka dýmu a někdy postávají i na chodníku. Jsou to pro mě vesměs neznámí řidiči kamiónů, skladníci a námezdní pracovníci, kteří se často obměňují.
Samozřejmě já jsem celoživotní zapřisáhlý kultivovaný nekuřák a tyhlety primitivy nemám rád.
A kvůli mě asi celou kuřárnu přemísťovat nebudou, i když mohl bych je zkusit napráskat, že překážejí na chodníku ..
Otázka zní: jak kolem nich mám chodit? Jinudy to nejde, zdravit se s nima nebudu a je mi to takové trapné několikrát denně tam beze slova projít.

Jak by jste takovou situaci řešili vy, s vašimi celoživotními zkušenostmi?

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Ja spis nechapu proc se ted vsude resi kuřáci. Svoboda kuřáka konci u nosu nekuraka.
.
Jezdíte autem? To co vychazi z výfuku je jako zdravi bezpečné a neskodlive?... nejspis mam pokřivené mysleni jelikož jsem kuřák, ale tyto štvanice a opovrhovani kuřáky me uz leze krkem.
72mona3*

Jo, člověk by neřekl, že se děje i něco jiného, že?

A ještě má kuřáky za primitivy, hlavička!*smich2* Tak já už fakt nevím, kdo je netolerantní! Oni mu už vadí kuřáci i venku a že je vůbec vidí! To už mi hlava nebere *dril*vůbec ...

hodnocení

4x

Nechtěl bych mít takto zakomplexovaný charakter.

lola*
hodnocení

3x

Jsou to lidi stejně jako vy..=/ Nemusíte jim říkat neandrtálci..=/ Taky jsem kouřila a kdyby se o mě takhle někdo vyjadřoval tak bych ho asi kopla no vy víte kam..=/ Každá má svoji závislost a není nutno je za to odsuzovat..*nevi* Nicméně bych si jich nevšímala.. Prostě oni mají svoji cigaretu a vás si stejně všímat nebudou.. Tak bych to asi dál neřešila..=);)

hnipirdo*
hodnocení

3x

Změň pracoviště nebo zaměstnání... nebo se také nauč kouřit!

Osobně: Kdybych měl stát v tom hloučku a ty šel kolem, plivl bych ti na záda.*smich2*

stir*

*smich2* stačí? jinak bych chtěla znát jídelníček a vůbec způsob života tohoto stvoření. Jestli je tak dokonale harmonický. Žádné použivání auta, letadla, antibotik, antikoncepce milenky ... Jestli neznečistuje životní prostředí dalším nekuřákům. Třeba mým dětem.

hodnocení

3x

Mluvit o druhych jako o neandrtalcich a ze se s nima zdravit nebudete...hmm...no jo, no*nevi*...hlavne, ze ste alespon ten kultivovanej*co*.

poplatek

Vstup do "kurarny" zpoplatnit ! Stejne jsou to prostoje ! Potom prochazet s usmevem, bude tam temer prazdno :)

hnipirdo*

Jo, a půjdou kouřit do cimry uklízeček, že jo!

Tam si zas určitě netroufnou hodit vajgla na zem *smich2*

hnipirdo*

Já vím, mokrý hadr dělá divy.*smich2*

danys*

axus: Tento chlapec (tazatel) měl ne moc šťastné dětství, teď má z toho velké psychické problémy. Nyní pracuje v kolbence, kde mu tato tlupa svým kouřením ještě víc poškozuje zdraví!

hodnocení

2x

No..já chodím běžně tal, že při chůzi střídám pravou a levou nohu..Pokud chodíte jinak, napište jak:)

Když se na to podíváte z reálného hlediska, tak Vaše otázka je spíše řečnická. Vy s tím nic neuděláte, "oni" také ne..

Možná udělat kuřárnu s odsávacími filtry..dveře na čip, který by měl každý kuřák..a mimo kuřárnu a bez zavřených dveří by se kouřit nesmělo, po hrozbou snížení platového ohodnocení.

Ale to je spíše utopie, než co jiného, že?

junkers*
hodnocení

Takové řešení by mi vyhovovalo.Zavřít je tam s odsáváním. Přeci jen - já to musím dýcat, a tim je ohroženo mé zdraví .

slon

Ale jdi, ty brepto. Ujít 10 - 15 kroků se zatajeným dechem není až tak nadlidský výkon. Já to taky tak dělám a jsem napravený kuřák.

Edit. Teď čtu příspěvky ostatních, kteří radí to samé. Takže nepruď a povyš se nad to.

hodnocení

2x

Nádech, několik desítek rychlých kroků *bezim*, výdech a nádech *dril*. Když to jde pod vodou...

doplněno 28.07.17 08:41:

@jedubabicka: Vleže, zásadně vleže. Znáte snad příjemnější způsob chůze? Snad jen ten indián se trochu přiblížil, když viděl poprvé cyklistu: Ufff! Líná bledá tvář! Sedí a jde.

Prosím, jakou technikou provádíte "několik desítek rychlých kroků" pod vodou? Také bych se to chtěla naučit *smich*

junkers*
hodnocení

ampé r - jo, to bude nejlepší. Vlastně to tak praktikuju, na pár vteřin zadržím dech. Pokud by některý zahodil cucka na zem, okamžitě bych to zdokumentoval a naprášil vedení podniku, tady se na to celkem dost dbá.

hodnocení

2x

Tyto odpovědi nádherně vypovídají o povaze kuřáků. Nevychovaná bezohledná banda.

Já bych vzal nejsmradlavější spray a po cestě kolem bych trvale stříkal.

A zase jsme u toho - "nevychovaná bezohledná banda" i tehdy, když se zdržují ve vyhrazeném výběhu.

72mona3*

Můžete. Kdokoliv. Když z toho něco budete mít...

Proč to neuděláte? Protože spousta lidí umí jen kritizovat a pomlouvat. Jak se mají špatně, jak je ostatní omezují, utlačují...ale skutek utek. M.

hodnocení

2x

Pouze s Vámi soucítím

- denně chodím do práce přes místo, které je označeno cedulí "kouření škodí zdraví, ale utužuje kolektiv"

- je tam určitých 60 lidí z budovy, kteří se co 10 minut protáčí... Je jedno, jestli jdete v 7 ráno, kdykoliv dopoledne nebo v 17hod ... prostě je tam vždy minimálně těch 8-10 lidí přes celý chodník. Mezi nimi musíte projít cca 40 metrů. Samozřejmě se nemačkají u jednoho popelníku - jsou takticky rozestoupeni, aby člověk nemohl jít rovně a musel mezi nimi kličkovat.

- Jak to dělám já? Před příchodem k tomu místu se nadechnu co nejvíce - nedívám se na tváře lidí, nezdravím, co nejrychleji projdu na druhou stranu. Případné pozdravy neopětuji - omluvím se třeba dodatečně s tím, že jsem v tomto místě slepý, hluchý .. prostě je to nutné zlo, benefit kuřáckého osazenstva firmy.

doplněno 28.07.17 18:45:

@jedubábo... jestli je to schválně, to si nemyslím... prostě jsou rozestoupeni, aby si mohli vykládat... nebo si chodí tam a zpět ze zvyku... netuším - já prostě jdu a kuřáci nejsou "vlevo" na kraji chodníku, jsou "všude" ...

Důvod opravdu netuším.

jsou takticky rozestoupeni, aby člověk nemohl jít rovně a musel mezi nimi kličkovat
A dělají to schválně, protože jsou kuřáci - další důvod k tomu, proč je střílet jako škodnou ;)

hodnocení

1x
vzhledem k tomu že nejsi strýček Fido a neumíš lítat nezbývá ti nic jiného než kolem nich procházet,pozdravit a mít úsměv na rtu *palec*

Nesouhlasím. Zdravit a usmívat se není potřeba. Stejně to nikoho nezajímá.

hodnocení

1x

Jak mám projít kolem bandy kuřáků?

Rychle a potichu - ve vlastním zájmu ;)

zivotzkusenost
hodnocení

1x

V čem jsou horší neandrtálci-primitovové-kuřáci než neandrtálci-primitivové, co ani "kvůli mně" nebo "byste" nenapíšou správně a přesto se povyšují nad jiné a ohrnují nad nimi nos? Mně je slušný kuřák milejší než nesnášenlivý arogantní zapřisáhlý celoživotní nekuřák.

Jak kolem nich chodit? Co nejrychleji.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- já bych je pozdravila, nechápu, proč ne?! - pokud okolo chodím často, tak by mi to ani nedalo.

Ovšem, já jsem přátelský typ a bavím se i se psy - a kuřáci jsou taky lidi, ne? A navíc - oni rozhodně nemohou za naše pitomé politiky, kteří zákon o kouření prosadili, aniž by povolili kuřárny ! To považuju za "prasárnu" vůči lidem !

pecenkav*
hodnocení

1x

Jednu radu bych měl, zajet do Bohnic k Chocholouškovi a nechat se vyšetřit. Vy už jste pomalu pro okolí nebezpečný.

sebod*
hodnocení

1x

Já teda nevím - celý život jsem nekuřák, ale kuřáci mi nijak nevadí. Když nechci smrdět kouřem, tak nelezu tam, kde jich je více. Ale teď snad začnu hulit jen proto, abych nebyla házena do jednoho pytla s kultivovanými nekuřáky *zed*

hodnocení

1x

Nečetla jsem to, je to už moc dlouhé, hodně reakcí.

Jsem nekuřák. Ale na druhou stranu mám mezi kuřáky hodně přátel. A světe drž se, mnozí jsou lepší férovější a přátelštější, než nekuřáci.

Není to o té cigaretě, je to o charakteru toho člověka.

Takže nejsem taková skalní nepříjemná odpůrkyně kuřáků jako Vy. I když taky občas hubatím: Co kdybys to vyhodila a vykašlala se na to?

Když nejde jinudy jít a jdu kolem, nepůjdu jako ten křovák. POZDRAVÍM JE. Tím, že oni kouří, neztratili snad nárok na lidskou slušnost. Klidně řeknu: DOBRÝ DEN, PÁNI KUŘÁCI! Je to myšleno částečně i jako žert, pozdravíte a pusa Vám kvůli tomu neupadne. Když půjdu podruhé kolem, řeknu: DOBRÝ DEN, PÁNI KUŘÁCI. VY JSTE TADY ZASE? /JEŠTĚ,/ ...a když půjdu potřetí, přidám: TO Z VÁS ALE NADŘÍZENÝ MUSÍ MÍT RADOST...

Podobná věc se nedá dělat do nekonečna. Proč rýpat? takže další den už jenom DOBRÝ DEN, AHOJ či ZDRAVÍM. Nepůjdete kolem jako němý trouba, zároveň se nebudete zdržovat nějakými řečmi. Nic s tím nenaděláte. Někdo kouří, jiný ne. To ještě neznamená, že je to nějaký blbec a podrazák, který si nezaslouží Váš pozdrav. Nesmíte soudit jen podle té papírové smrdící tyčinky. To opravdu nemáte mezi kuřáky dobrého /či dokonce nejlepšího/ kamaráda? Já ano, hned dvě. A nevyměnila bych je ani za 100 nekuřáků. I když sama taky nekouřím. Jaga.

Ano, přesvědčení je dobrá věc, ale nesmíte být tak zapšklý. Kdyby byli všichni lidé úplně stejní, byla by to nuda. ;)

A docela mě překvapuje, jak poslední dobou nereagujete. Každý člověk se přece snaží svá přesvědčení obhájit. Nespáchali na Vás nakonec ti kuřáci atentát, že je nezdravíte?

junkers*
hodnocení

Jaga: dí k za názor. No já nereaguju, protože jak i vy sama píšete - je to dlouhé a nikdo to nečte. Samozřejmě máte pravdu, že to není o cuckovi, ale o lidech, ať již s cuckem v tlamě nebo bez cucka v tlamě.Já tuhle diskusi čtu pečlivě, každičkou reakci. Je tady pár osobností, jejichž reakce je radost si přečíst.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

mě naopak baví kolem nich chodit a vždycky prohodím něco, abych je popíchl. jsou to kolegové, kteří mě znají, někteří se zasmějou, jiní mě posílají někam. jedni jsou přátelé a ti druzí jsou mi úplně volní. zajímavé je, vždycky nezapomenou vajgla hodit na zem, místo do popelníku. asi v tom bude něco ...

rv*
hodnocení

0x

Hlavně pozitivně naladěn, protože škarohlídové mají kratší život.

pavkazji*
hodnocení

0x

Slušně pozdravit a rychle pryč.Hlavně se nevybavovat,však jsou to neandrtálci.Jak by to vypadalo,kdyby takhle namyšlený jedinec se bavil s neandrtálci.A nedej bože ,aby jste někdy potřeboval něčí pomoc.Tak toho sobeckého neadrtálce od sebe vyžeňte bičem ,však je to spodina a vy jste nej! Bože jak se někdo nechá tak snadno zlákat k honbě proti kuřákům. No ono je to in tak proč se nepřidat!

doplněno 28.07.17 13:53:

Ano jsem kuřák!

culdabulda1*
hodnocení

0x

Váš dotaz ve mně trochu evokuje obavy ze znásilnění - anebo se mýlím? !

doplněno 28.07.17 16:56:

junkers -

:-D

junkers*
hodnocení

Jako, že by mě chtěli naslinit, jo? No, koukaj ňák mlsně.

donno
hodnocení

0x

ja by se te zeptal jak mam projit kolem bandy nekuřaku.

dylin
hodnocení

0x

Kuřák nepřítel č.1 ... bezohlednost ve stylu: už nemůžete hulit v hospodách, do kterých stejně nechodíme, tak nehulte ani venku. Nás ten kouř strašně moc zabíjí.

Poslední místa, kde si člověk aniž by mu nějaký sobec, který si myslí, že je nepostradatelný a musí tu být mezi námi do svých sta let, může zakouřit jsou vyhrazená místa pro kouření. Ale už ani to evidentně nestačí.

doplněno 28.07.17 18:52:

Ani větu neumím napsat dobře, jak jsem zkouřenej... nicméně někteří lidi už maji tu zdravotní šikanu tak vypilovanou do krajnosti, že kuřák jde kouřit skoro na konec civilizace, aby někoho neobtěžoval a když se vrátí, tak si vyslechne: "fuj ty smrdíš kouřem, to jako nechápeš, že musíme dýchat i to co nosíš na oblečení?"

ovczaak*
hodnocení

0x

junkersi,jsme češi a umíme mluvit,ne? aspoň většinou.. tak k nim prostě nakráčejte a sdělte jim své stanovisko k tomuto problému. nezapomeňte použít oslovení "závisláci,sobci,neandrtálci,primitivové". také jim sdělte,že je napráskáte na vedení a zadokumentujete to,jak vyhazují vajgly na zem. to také prásknete. až se vrátíte z čelistní chirurgie,sdělte nám,jak daleko jste se ve svém projevu dostal...

Až se vrátí, sdělí nám, že ho seřezali kuřáci :-D

sebod*

ovczaak. Tak jsem si to živě představila ... *haha*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nečetl jsem celou diskuzi, tak už to možná někdo navrhl. Zkuste se dostat na druhou stranu "fronty" (přes to nasazení chemických zbraní) třeba plížením. U země bude čistý vzduch (většina kuřáků vyfukuje kouř vzhůru) a nápadný nebudete - kuřáci jsou tolerantní i k bláznům . Zdravím!

nikdo*
hodnocení

0x

Nebudu to číst celé. Já bych doporučil to vzít přes psychiatrii. Tohle už zavání schizofrenií. Nehoní vás ti kuřáci? Nenutí vás kouřit? To by bylo horší. Tyhle představy ještě ujdou...i

vykuk*
hodnocení

0x

Hele ty kultivovaný soudruhu, když ti chybí práskání, co sis jistě užíval s StB, tak zbal kufry a padej do KLDR. Tam budou možná kouřit seschlej plevel od silnice, protože na retka nemaj prachy, a to tvému zdraví tolik neuškodí. A tvůj charakter by se jstě Kim čong unovi líbil a měl bys aspoň kamaráda sobě podobného. Udávání čest!

hodnocení

0x

A já myslím, že téma (hl. způsob, jakým je podáno) je vyloženě provokativní, jak už to má kolega Junkers v oblibě. ;)

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]