Nejste přihlášen/a.
Blahopřeji k výhře a jsem ráda, že se chcete podělit se zvířaty. Tak, jak jsem poznala tyto dvě organizace z Královéhradeckého kraje a lidi v nich, mohu obě doporučit, protože je znám dlouhá léta a vím, že dělají svou práci na maximum a srdcem:
kočky kocicinadeje.cz/...
Rozhodně doporučuji převést peníze, ne věcné dary, protože nejbolavějším místem všech útulků jsou finance na veterinární ošetření zvířat. Krmivo občas darují sponzoři, ale na veterinu se shánějí peníze špatně a stačí jedno velmi nemocné zvíře s drahou operací a útulek je v potížích. Pokud dostávají nějaké příspěvky od města, jsou tak nízké, že nemohou pokrýt náklady.
Pokud si necháte napsat darovací smlouvu, můžete si též dar odečíst z daní.
Dal bych si pozor na rádoby ochránce nemocných zvířat, kteří dostávají dotace... Nejsem zastáncem těchto útulků, stejně jako pěstíren všem možných zvířat s či bez papírů.
Chcete-li být světu užitečná díky darům na dobrou věc, podpořte děti. Třeba přímo v okolí navštívíte školu, v rámci možností (finančních dle výše výhry) si zjistíte, jak dětem zkvalitnit výuku třeba nakoupením vybavení do tělocvičny kvůli jejich zdraví nebo výpočetní techniky pro aktuálnost výuky... Případně kojenecké ústavy, atd. apod.. ... .
Proto rád řeším bez nějakých organizací ... přijdu do školy, zjistím, že potřebují psací potřeby nebo opravu wc... zajistím - výsledek zaručen a všichni spokojení.
Váš úmysl rozdělit se o nečekaně získané peníze s někým potřebným je velmi pěkný.
Objevují se zde rady, abyste nepředávala peníze, ale sama něco nakoupila. S tímto názorem nesouhlasím. Peníze jsou vždy vhodnější. Třeba zrovna v útulcích s nějvětší pravděpodobností berou základní krmení ve velkém a s nějakou slevou, ale hlavně potřebují kupovat různé speciální krmení pro starší a nemocné psy. Také potřebují platit za veterinární služby. Také v dětském domově by možná více uvítali příspěvek na výlet než plný koš hraček.
Jinak zkusím vnitřní poštou požádat zdejší občasnou (snad ne už bývalou) rádkyni dejavu, aby tomuto dotazu věnovala pozornost a poradila jak s konkrétním psím útulkem, tak s formou daru. Tato rádkyně byla a jistě ještě je s útulky v kontaktu.
Ohromná poklona, gratuluji k výhře i k Vašemu charakteru ,
já přispívám na " psí štěstí" jsou i na FB, kde pravidelně informují, na čem pracují popisují péči o pejsky, nabízejí je k adopci, myslím, že jsou opravdu činorodí, takže mám dobrý pocit, že peníze jsou na správném místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.