Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padl na mě splín,nevím jestli dělám dobře

Od: luces* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny :)

Zezačátku se představím, je mi 20let mám rok po škole - SZŠ (zdravka) + maturita.. V březnu loňského roku jsem se seznámila s přítelem, jelikož to u nás nebylo zrovna dvakrát nejlepší, tak jsem se pomalu a jistě k němu přestěhovala (mají RD - vrchní patro on,spodní rodiče).. Odmaturovala jsem tedy až v září,pak nastoupila do práce a bylo to.. Jenomže celou dobu jsem chtěla bydlet v Praze, moc se mi tam líbí a jezdila jsem tam na brigády, ale díky vztahu jsem zůstala tady - přítel bydlí asi 20km od mého původního bydliště. V únoru jsme měli takovou ´´větší´´ hádku,kdy jsem se odstěhovala zpět,ale nakonec jsme se zase usmířili a já byla zpátky.. V dubnu jsem odjela na 2 měsíce do zahraničí, starat se o děti, kvůli indispozici jejich tatínka - zlomená noha. Tam jsem si trošku srovnala myšlenky, říkala si,že kdybych odjela do Prahy,tak vlastně sama,tady mám přítele,rodinu,kamarády a jestli by se mi vlastně potom i nestýskalo. Momentálně řeším tedy to,jestli jsem udělala dobře,že jsem zůstala tady - přítel je hodný,snaží se a všechno - ikdyž mám někdy pochybnosti jestli s ním mám vůbec zůstávat, ale to je možná i tím, že dole jsou jeho rodiče a pořád tady jezdí jeho věčně ´´pozitivně´´ naladěná sestra, která když přjede,tak se z ní všichni musíme posadit na zadek.. *alene* Navíc se v baráku kouří, takže představa, že bych tady měla vychovávat své děti je pro mě nepředstavitelná - nejvíce mě tehy vytočila jeho babička, když tu známá měla 1,5r. holčičku a oni ji kouřili pod nos a ona řekla,ať si zvykne,že ji to neuškodí. Také kouřím,ale u nás nahoře zásadně ne a tohle mě dokáže vážně vytočit *cert* + jeho otec strašně pije, každý víkend. Jeho mamka má občas takové narážky,že bychom si mohli dát nahoru to a tamto a udělat to tak.. Bohužel z baráku vypadnout nemůžeme,protože přítel tady udělal okna a splácí úvěr - dost velké peníze :( Což je další trošku problém, protože mu tady nepatří ani cihla - RD je napsaný na jeho mamku. Nejde ani tak o ten dům,ale o ty peníze,co teď do toho nacpe a nakonec z toho bude mít nic.. Ty peníze bychom mohli použít určitě nějak jinak *znalost* Jeho sestra řekla ŽE S TÍM VUBEC NESOUHLASÍ,aby se na něho přepsala třeba jen půlka, nebo celý RD s věcným břemenem pro rodiče.. Jenomže co kdyby náhodou něco že? A ty peníze už nám nikdo nevrátí. Chtěli bychom tedy stavět, ale musíme počkat,až se splatí tady ten superúvěr a pak žádat o hypotéku..A pak plánovat rodinu atd.

Do té doby bohužel nic *nene* + Je tady ještě moje práce, ale doufám,že se to brzy vyřeší a já začnu dělat to, co mě baví - s dětmi. Chtěla bych si udělat kurz, ptala jsem se v místních školách a zájem by i byl + bych chtěla začít fotit - je to můj velký koníček.

Jen teď to na mě všechno padlo, jestli jsem vůbec udělala dobře. Podle rodičů ´´zkysnu´´ tady, ikdyž jsem mohla žít v Praze.. Přítele mám ráda,ikdyž občas mám pochybnosti, ale zase mě podporuje, když jsem chtěla odjet,nebo když chci změnit práci - je pravda,že ted hodně přelétám,protože čekám na ten kurz a práci ve škole a práce ve fabrice bohužel pro mě není *mir*

Děkuji všem za nějaké objektivní názory

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Luces, musíte si srovnat priority a začala bych tím, nakolik je můj partner pro mě důležitý, jestli si myslíte, že je vůbec ten pravý. Pokud by nebyl, pak je zbytečné zahazovat všechny své plány a představy. Pokud si teď myslíte, že je pro Vás nejdůležitější, tak máte 2 důl. věci vyřešené - chcete s ním být, tedy Prahu oželíte. Další věc je soužití s rodiči. Nic mimořádného. Všude je nějaká maminka, která se neudrží, aby neradila. Otec, který pije, může být problém. Záleží na tom, jak se pak chová, zda dělá opilecké scény, je hrubý, hlučný atd. Pokud jen zaleze nacamraný domů, tak je to věc rodičů. Pokud by obtěžoval i Vás dva, tak to buď vydržíte, nebo si najdete jiné bydlení, třeba pronájem. A jeho sestra? V mnoha rodinách to tak vypadá, že se setkávají sourozenci u rodičů a nesnesou se. Pokud bydlíte nahoře, nemusíte se s nimi dolů chodit stýkat, jinak si polezete stále víc na nervy. A co se týká převodu půlky domu na partnera, to musíte napsat , jaký důvod jeho sestra uvádí, proč s tím nesouhlasí, když 2. půlka by v dědictví připadla jí. Půjčku holt splatit partner musí, ať bude bydlet u rodičů, nebo jinde. Pokud by Vám chyběly peníze na pronájem, pak to řeší spousta lidí dalším přivýdělkem, aby pokryli své potřeby. Nevím, jestli jsem Vám v něčem pomohla, ale tak to vidím já.

iz*

Rodiče mohou se svým majetkem nakládat podle svého uvážení, dětí se na názor (nebo je dokonce žádat o souhlas) nemusí.

Sestřin důvod není podstatný, sestra nemá žádné právo rodičům mluvit do jejich záměru. Něco jiného by bylo, kdyby s ní rodiče o svém záměru diskutovali a na souhlas se jí zeptali.

Je věcí přítele, jestli je ochoten "do domu strkat peníze", aniž by mu alespoň část patřila.

Možná, že je ta situace ale pro Váš vztah takhle lepší. Jestli Vám vadí kouření v domě a jestli si neumíte představit v tom vychovávat své děti, bude pro přítele případná změna bydlení (možná) snazší, než kdyby mu část domu patřila.

milkaaaa
hodnocení

0x

vůbec se Vám nedivím, že nevíš co máš dělat. Podle mě je toho na 20 letou holku toho dost. Myslím, že jsi se unáhlila apředčasně ses nastěhovala k příteli a k jeho rodičům, aniž by sis uvědomila co to obnáší. Když už ted ti vadí tolik věcí /a já se nedivím mě by taky vadil alkohol, kouř, rozmazlená sestra, večně tchyně za krkem/ a to si tam teprve pár měsíců, co potom za pár let, věř že se to stokrát zhorší. takové bydlení, pokud nemáte svou koupelnu, svou kuchyn , svůj vchod je jen o soužití v toleranci ostatních a to jak je vidět nikdo tolerantní není. Proč by bezdětná holka měla hned dělat tolik kompromisů, radši pronájem a někde sami. Podle mě staří a mladí mají být zvlášt, většinou to neděla dobrotu, možná ještě matka s dcerou. Vím existují výjimky, ale to jsou lidé ohleduplní, ale to ani asi nebudou. Velký problém je, že ty doma zázemí nemáš a tudíž vidina bydlet se svým přítelem byla až moc lákavá, ale tvůj přítel už se dávno rozhodl a chce bydlet s nimi, a proto si také bral hypotéku na tento dům, ještě dřív než poznal tebe, pravděpodobne je starší a nechtěl čekat. Já osobně bych celý život nevrážela do něčeho co není moje a nikdy nebude a nepatří mi tam ani dveře. Jak začneš vydělávat budeš sypat do domu taky, a jak známo starý dům je studna bezedná. Já osobně radší bude v malinké garsonečce, ale budu mít klid. nevím třeba na to mají ostatní jiný názor,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]