Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vím jak na ztvrdlé paty, zkusíte to taky?

Od: andrea2® odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Po mnoha otravných pokusech boje s patami mám jasno. Muž si koupil brusný papír o zrnitosti P40 a paty si tím brousí. Pak si je namaže tak, že vytlačí mezi ponožku a pracovní botu 2 cm indulony a botu obuje. Pohybem nohy v botě dojde ke krásnému promazání. To je vše.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a znáte pemzu na nohy - funguje stejně a lépe se drží v ruce. Zdravím!

hodnocení

1x

S patami se nedělá pořádek, paty se udržují. Celý život nás nohy nosí a my jim věnujeme nejméně pozornosti a péče. Nezaslouží si to. *nene* Odrbat odumřelou kůži a při každém sprchování, bez pečlivosti, přejet, lehce odrbat, opláchnout, osušit a namazat. V každé drogerii je koutek pro péči o nohy. Krémy na chodidla nejsou ani drahá, ani nemastí všechno, čeho se dotknou, protože ihned vsáknou. Zůstanou příjemně hladká a hlavně, zdravá! Nepraskají a nervou prostěradla a ponožky.

hodnocení

1x

Dokonce se to dá koupit i s rukojetí. To hnědé je brusný papír. Má to dvě zrnitosti. Na jedné straně hrubší, na opačné jemnější. Už to mám asi tři roky, ale je fakt, že to zase až tak moc nepoužívám.

Vím jak na ztvrdlé paty, zkusíte to taky?

hodnocení

1x

Já to nikdy tak daleko zajít nenechala. Po každém koupání si paty obrousím pravou mořskou pemzou a natřu krémem na nohy, teď mi vypadl název a prázdnou tubu jsem vyhodila, voní jehličím. Poradí někdo s názvem? Jednou za čas si udělám řádnou pedikůru obyč. žiletkou, za ta léta v tom mám praxi a nohy mám stále jak miminko. Před pedikúrou si udělám lázeň na nohy s Ozalinem - sůl, která změkčuje pokožku.

doplněno 13.08.17 14:00:

Krémů je hafo, tak nemůžu říci, že by byly všechny horší, než tem mnou vyzkoušený. |Důležitá je ta pravidelná péče o nohy, zbrušování staré kůže, její změkčení a promazání. Někdo tvrdí, že používá indulonu, jiný obyč. neslané sádlo, ale setkala jsem se i stím, že když se prasklin nemohli trvale zbavit, pomohl krém Cannesten, protiplísňová složka, z lékárny.

.Pemza je sopečná vyvřelina!A díky své struktuře se používá na zrohovatělou kůži.Blesíku nepleteš si pemzu a mořskou houbu?!Pemza totiž není pravá mořská na rozdíl od houby na mytí,která může být pravá mořská!

liska*

Jó, pemza se vozí od moře. Je to taková ztuhlá pěna. Mám z Turecka. Já než si dělám pedikúru, tak si vezmu takový ty plastový škrpály a obuju do nich namočené ponožky. V tom třeba vařím a uklízím a tlapky aj nehýtky zatím pěkně měknou.

hodnocení

0x

Je mi šedesát sedm roků a paty mi dosud nikdy neztvrdly. Je to dobře, nebo špatně? :-D

ben®

Dobrý den, pokud máte stále vlastní nohy, tak je to dobře. Pokud máte již dřevěné, tak je to jedno .

Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]