Nejste přihlášen/a.
Vy jste si objednala v e-shopu, aniž byste se seznámila s jeho podmínkami?
Já je čtu (a myslím si, že by je měli číst všichni). Potřebuju vědět, jak e-shop řeší případné problémy, reklamace apod.
A v neposlední řadě chci vědět i to, jak bude nakládat s mými osobními údaji, jestli je míní poskytovat "třetím stranám" ... Klidně si objednám i v e-shopu, který mi míní zasílat obchodní sdělení nebo mé údaje předávat "obchodním partnerům", ale po potvrzení objednávky "vynucený" souhlas zruším a naopak zakážu osobní údaje poskytovat "třetím stranám".
Jestliže ještě nemáte zaplaceno, tak zboží nejspíš neodešlo. Napište na kontaktní mail, že objednávku rušíte a je vyřízeno.
To nemusí být pravda, proto jsem se ptala, co je v obchodních podmínkách. Teoreticky se může jednat o zakázku - typicky potisk podle přání - a tam by to tak jednoduché asi nebylo.
E-shop nemusí nic dokazovat - ten má údaje a možnost vymáhat dluh. Zlomyslného souseda by musel dokázat ten, kdo je pro ně objednavatel.
E-shop nic nevymáhá, protože mu za normálních okolností dluh nevznikne - buď je placeno předem nebo na dobírku. V obou případech má peníze za dodané zboží v kapse.
jedubabičko, vytvoříte si situaci, která nenastala, a pak na ní trváte. Tazatelka nikde nepíše o tom, že to bylo dělané na individuální zakázku. Ale jestli chcete mít za každou cenu navrch, tak máte. Spokojená?
Ještě jednou - píšu o zakázce, kterou e-shop jinému neprodá.
Např. ten potisk trička podle přání zákazníka - objednávka, potvrzení objednávky = uzavření smlouvy, odstoupení od smlouvy ze strany objednatele bez právního důvodu. Pak má dodavatel právo škodu vymáhat.
Ježíš, neřešte to, napište jim, že objednávku rušíte. Je to pouhé zastrašování, nic vymáhat nebudou.
Každopádně! Doporučuji neobjednávat bezhlavě, nejdříve vyhledat na netu to, co chci, zjistit si cenu u konkurence, objednat a hned zaplatit. Pokud něco kupuji, tak proto, že to chci a samozřejmě to okamžitě zaplatím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.