Nejste přihlášen/a.
NIc nemá smysl, pravda nevítězí, všude je samá nespravedlnost/ rána osudu, která dopadá beze smyslu tu na toho, tu na někoho jiného. Ale protože by to řada lidí neunesla, tak pro ně je potřeba nějaké zdůvodnění, aby se jim žilo snadněji.
Ano souhlas ."Vše má svůj čas".
1. Každý začátek má i svůj konec - tedy čas průběhu ! Vše co jednou začalo musí zákonitě i skončit ! Každý průběh (pohyb) v tomto smyslu má svůj čas.
2. Sám člověk je strůcem svého "osudu" ! Nic není dopředu určeno, nalajnováno, předpovězeno. Člověk sám svým jednáním a konáním si vytváří předpoklady průběhu jeho budoucího času - následování - budoucnosti. Nebezpečné je věřit, že je vše dáno, předučeno a že je to neovlivnitelně rozhodnuto (osud). Toto nabádá člověka k nečinnosti, aby věci ovlivňoval - měnil, protože vše je stejně dopředu stanoveno ! Posuďma sami, zda je toto přijatelný smysl života.
Zdravím -miro
Věřím, ale jak v čem? Všechno má svůj čas- tohle nejlépe vidíme a platí to u dětí. Každé dítě je jiné, některé čůrá do plen do 2, jiné je již v roce bez plen. Známé syn ještě v 15 měsících pořádně neseděl, ale již chodil. Tady většinou platí, že všechno má svůj čas.
Ale také se například říká- boží mlýny melou pomalu, ale jistě... tak to někdy fakt neplatí.
To samé je- na každou s.ini se vaří voda.. tak to taky někdy neplatí..
Ano, všechno má svůj čas, abychom získali zkušenosti a dozráli k určitým vibracím, kdy je to možné. Karma se teď hodně uspíšila, už se nebude vracet i v příštích životech, ale velmi rychle. Já to kolem sebe sleduji, jak čímdál častěji se lidem vrací, jak v životě jednali. Vzpomněla jsem si teď, jak nedávno Zagorová se zase tetelila nad společným štěstíčkem s Margitou a řekla, že myslela, že se už ani nedočká a kartářka jí řekla, že ve 49 letech potká toho pravého (přesný rok si nepamatuju) a přesně to se stalo, i když to nikdy nebrala vážně. V těch 27mi letech si prý říkala, že na stará kolena už jí to bude houby platný! A přišel její čas...
Co bylo, to bylo, ale člověk by si měl umět uvědomit a vychutnat štěstí, pokud ho prožívá - a v čase, kdy ho prožívá - později je pak už pozdě "bycha honiti" !
brrambora
- já si nemyslím, že jste nešťastná - ale důležité je abyste věděla, že jste šťastná zrovna teď ! a užívala si to. Jinak - rčení, že všechno má svůj čas - moc nerozumím, protože čas prostě běží a vy máte buď štěstí, nebo smůlu. A nakonec kažému jeho čas skončí stejně.
- a dokonce bych řekla, že to - jestli máte štěstí, nebo smůlu - ani moc neovlivníte.
Znovu zdůrazňuji, že nejsem nešťastná, naopak jsem spokojeně žijicí člověk, nehledám odpovědi, jen mě zajímají názory lidí, jak to vidí s odstupem času, jiné pohledy, prosím, nevztahujte tuto otázku na mě, že já mám problém a potřebuji pomoci..
Je to všeobecná fráze, kterou nelze použít na všechno. Musela by se rozdělit do mnoha kategorií pro různá uplatnění. Někde rozhodně pomůže, jinde může až fatálně uškodit.
miro: V tomto smyslu ano. Všechno má svůj čas. Než přijede záchranka, než se nad topícím člověkem zavře voda nadobro, než bárák v havarijním stavu spadne na hlavu atd. O dozrání ovoce tady snad nemá cenu ani psát. Takže " Všechno má svůj čas" všeobecná fráze.
Všechno svůj čas nemá. Nesmíte, nebo neměl by jste času dovolit aby některé "věci" či oblasti života vyřešil za Vás či někoho jiného.
Občas čtu rychleji, než myslím. Včera v TV bylo slovo biatlon a já s klidem četla Balaton.
Ve Vaší otázce zase čtu: "..aby byl člověk tak nějak spokojený, potřebuje DŮCHODY...
Ano, je to tak. Proto nemá cenu, abych odpovídala dál, určitě bych zase něco popletla. Ale ty důchody opravdu potřeba jsou. Stejně, jako ty důvody. Jaga.
Já myslím, že fráze "všechno má svůj čas" je takový alibismus, aby se člověk nemusel o nic aktivně snažit a o něco bojovat. Jestli něco chcete, tak je potřeba pro to něco dělat, rozhodovat se a jít tomu naproti a nevymlouvat se na to, že všechno má svůj čas.
Tak třeba když je vám 35 (a více) let a 5 let dejme tomu se neúspěšně snažíte o své první dítě a pak někdo přijde a řekne vám, že všechno má svůj čas a že máte dočkat času jako husa klasu - tak to je vyloženě na facku. Takhle by se člověk nemusel totiž dočkat nikdy. Kdyby mělo všechno svůj čas, tak by nikdo nemusel chodit na umělé oplodnění.
Stejně absurdní jsou u mě například věční studenti, kteří studují jednu vysokou školu pomalu 10 let, ve 30 letech ještě nikdy pomalu nepracovali a razí heslo, že všechno má svůj čas. Něco zkrátka čas nemá.
Kdyby obecně platila fráze "všechno má svůj čas", tak by neexistovala fráze "ujel mi vlak".
Jenže věta "všechno má svůj čas" se vztahuje i na snahu něco dělat, něčeho dosáhnout. A ne jen čekat, co život přinese. Aspoň já to tak chápu. Protože všechno co chceme, o co usilujeme, nám do klína samo nespadne.
Dám příklad. Hodná holka si vzala kluka. Bohužel s ním vyfasovala tchýni, o které jsou nejspíš všechny ty vtipy. Baba jí nemohla přijít na jméno, všechno bylo špatně. Maminka si asi představovala pro svého syna lepší partii. Ale mladá to nevzdávala. Brala to s nadhledem, co bylo třeba udělala. A asi po třech letech si tchýně zlomila nohu. Holka byla po ruce...a než se dala "stará" do kupy, už na ní nenadávala. Teď když mluví o své snaše, používá zdrobněliny a mladí tam jsou pečení vaření. Kdyby se holka nesnažila, rozhodně by to tak nedopadlo. Tam by "všechno má svůj čas" neplatilo. M.
@jofa - řeknu kolegyni, ať pořídí fotodokumentaci
72mona3:
Pokud by se holka rozkrájela, tak jí to bylo prd platné dokud si tchýně nezlomila nohu - takže všechno má svůj čas...
Ano, je to tak. Všechno má svůj čas. Ale kdo dovede změnit nepřízeň osudu v příležitost, ten bude říkat: Odvážnému štěstí přeje. Štěstí přeje připraveným. Chytit štěstí za pačesy. No a tak to je. K tomu všemu musíte dozrát, vidět, pochopit, pohnout se. Věci se dějí, ikdyž byste stál bez pohnutí uprostřed prázdné místnosti. Dějí! Jen je umění uvidět příležitost a uchopit ji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.