Nejste přihlášen/a.
Dalo by se to uzákonit, že by ženy měly po dobu menstruace volno a to by bylo hrazené z veřejných prostředků?
Zajímavý nápad. Měl byste kandidovat, je to docela dobrý a zajímavý předvolební příslib.
Jinak ale nechápu jednu věc. Kolem padesátky nastupuje menopauza. A ty chudinky budou přece ještě nejméně 10 let /a víc/ pracovat. Přesto by už nemohly využít Vaší nabídky. /kde nic není, ani smrt nebere.../ Takže by to pro ně byla "dyškryminácija". Jak byste to řešil? Mladé by si vesele menstruovaly doma, staré by dělaly? I Vy jeden kujóne!
V tu chvíli, když by zákon získal platnost, rozrostl by se neuvěřitelně počet takových, které by s tímto problémem /menses/ zápasily třeba 28 dní z každého měsíce. To by pak byla krásná práce, skoro lituji, že už jsem za zenitem...
Chápu to, počasí nestojí za mnoho, koupat a opalovat se nedá a na člověka přicházejí hloupé myšlenky. Co takhle se raději vypravit na houby? Třeba budete úspěšnější, než při přípravě menstruačního zákona. Jaga.
Jen jsem si tak odskočila do lesa, 5 km od krajského města. A podívejte se na tu nádheru, na příkopě, u hlavní silnice. To je potom radost.
Každá to jinak dlouho, takže jak by k tomu přišly ženy s krátkou dobou. A co těhotné? Ty by nárok na volno logicky neměly.
Nicméně bych tuhle pitomost moc nepropagoval, naši zákonodárci jsou schopní úplně všeho.
Iviku, byly to pravé hřiby dubové. Fotil mi to zeť, jeho fotky jsou všechny takové celkově do růžova, nevím, proč. Krásné dubáky a jedna bedla. . Měla jsem z nich radost. Jaga.
Dobrý den, tak, toto vymyslet muselo dát opravdu hodně práce . Takže, pokud zákon, tak i sankce, prokazovat každý měsíc (lékařské potvrzení) a kontrolovat. Možná i takové ženy označovat nějakým symbolem na oděvu, aby to každý věděl (červený terčík=?). Hlavně, aby to zde nečetl nějaký odborový boss nebo to navrhne
. Zdravím!
ms - možná by na tu kontrolu stačil vycvičený pes (čichový hlásič) .
ivik - no, vidíte. Ani není potřeba zákon a už se to někde praktikuje.
Zatěžovat lékaře a ještě platit poplatek za vystavení potvrzení? To ne, stačilo by, kdyby každý vedoucí si ty svoje ověčky na pracovišti ověřil. Nebo zřídit novou funkci - menstruační mistr.
Ten červený terčík používají prý v Panasonicu v Pardubicích,žena má dovoleno místo jednoho použití WC za směnu nárok jít 2x! To jsme to v té naší vlasti dotáhli k zoufalství a podrobování se cizákům,což?
Ivik, nesmíte věřit všemu, co slyšíte.
V Panasonicu v Pardubicích jsem pracovala od roku 2001 do roku 2007. I když tam občas byla divná nařízení a někteří "vyšší" dost buzerovali, žádný červený terčík tam nikdy nebyl. Na záchod se muselo dovolovat, to je pravda, jinak nebylo možné opustit pracoviště. Ale žádné terčíky.
I když jsem odtamtud už 10 let, tak nemohu vědět, zda nevymysleli zase nějakou "kapitální békovinu", jak říkal pan Zindulka. Ale myslím, že by se ženy bouřily a toto by neprošlo. Nikde, nejen v Pardubicích.
Je to podobné, jako kdysi mezi lidi prosákla zpráva, že pokladní v Globusu musejí mít navlečené silné pleny a do nich konat potřebu, protože by se silně zdržovaly pobytem na WC. Několik pokladních z Globusu znám a mohu říct, že je to stejná "békovina", jako ten červený terčík.
Některá nařízení lidi dost omezují, ale takhle daleko to opravdu nedošlo. Jaga.
Paní kolegyně, mnoho nesmyslů již bylo napsáno, jak terčík, tak i pleny. přitom to nikdy nikdo nenařídil. Ale nadávat na firmu může přeci každý.
rádio Jerevan.
Jak píšu, někdy někdo někomu něco řekl, ale nikdo neví, kdo a komu co řekl.
Pro babajaga:Tohle mi osobně říkala dcera mojí známé,tak nevím,komu víc věřit.Já myslela, že jste pracovala jako učitelka v MŠ?
Pokusy byly i v obchodních řetězcích - ale to už je dávno a nějak z toho pak raději sešlo.
Tak jsem to našla - ale skutečně už je to vousatá zpráva.
Označovat červenými terčíky? Tak to vás poučím. Víte, že existují tzv. menstruační náušnice? Nevím, jak moc se to rozšířilo, ale kdysi jsem to zaslechla v jakémsi pořadu pro dámy. A pátrat dál po tom nebudu
M.
Dobrý den, ty náušnice neznám, ale možná jsou i zbytečné - na některé ženě lze tuto její situaci poznat už jen z toho, jak podrážděně či agresivně komunikuje, nebo jak kysele se tváří. A potom jsou i ženské, u kterých vzniká dojem, že mají MS stále . Zdravím!
72mona3 - já to mám také tak, ale (zatím) bez MS .
Tak uzákonit se dá leckterá pitomost, včetně této..
Za nedlouho budou volby,,a některý z (mnoha a mnoha) populistů by si podobnou blbost do předvolebního programu dát mohl.
Však si přečtěte co která strana nabízí..zpětný výkup hypoték od seniorů.., dluhová amnestie, minimální mzda...a desítky a stovky podobných nesmyslů. Tohle by do podobného konceptu zcela zapadalo.
Velice dlouho jsem se snažily o rovnoprávnost a teď bychom chtěly nějaké podivné vyjímky?! To opravdu ne! To by mohlo končit u toho, že menstruující žena je "nečistá". A ještě kousek a oblečou nám burku!
To je trapný.
Stejně tak byste mohl oprášit červené čelenky v době těchto dnů, jako to chtěl snad brzy po převratu prosadit nějaký větší obchodní řetězec. ,,Na tyto prodavačky si dejte pozor, jsou v době hájení a lze je snadno rozčílit,,. Též manažeři jim mohli tolerovat častější pauzy na toalety.
Jinak v období mezi dvěma periodami by postižené prodavačky-pokladní mohly nosit inkontinenční pleny, aby vynahradily řetězci ztrátu na tržbách při častějším vypnutí kasy v době menses a neodbíhaly na WC.
Co bychom si tak mohly vymyslet na pány? Jak ty označíme, aby bylo skóre vyrovnané? Trošičku jim to sebevědomí skrouhnout.
Spíše bych viděla, aby naši zákonodárci uzákonili větší podporu mateřství u vícečetných těhotenství. Již u dvojčat je neskutečně velký propad peněz se kterými se potýká tato rodina, oproti jednomu miminu. Ty náklady na dvoj, troj a vícerčata jsou neskutečně velké a pracovní povinnosti a únava matek je nepřekonatelná. Zvláště, když jsou to první děti, a máma nemá žádné zkušenosti s předešlým těhotenstvím a mateřstvím.
Dobrý den, nemusíte volat po ubírání sebevědomí u všech pánů - dotaz založil jen jeden konkrétní pán.
A snad MS nemusí ubírat sebevědomí ani normálním ženám. Zdravím!
zena - hlasuji pro ty spermobanky. Ovšem, na způsob babyboxů, dostupné ve větších městech, útulné kabinky a možná i s obsluhou .
pohanka - no, ale feministky číhají všude (i ve vládě) .
To bylo jenom takové popíchnutí, ale feministka /kvůli rovnosti/ nejsem. Celkově je můj příspěvek nadsázka /až na poslední odstavec/. Naopak jsem zastáncem mužské i ženské role, jak v rodině, tak na veřejnosti. Tudíž mě neurazí, když je muž galantní.
Ja bych byla pro zakon, ktery by umoznoval zenam snadnejsi vyber sveho uplatneni v zivote - budto jako matka financne ohodnocena podle poctu deti a urovne vychovy, samozrejme s pravem na kvalitni penzi, nebo pracujici se zdanovanym vydelkem, ale treba i oboji podle vlastniho rozhodnuti o seberealizaci. Stat by mel vyrazne podporit spermobanky a matky samozivitelky, ubylo by zbytecnych snatku a rozvodu a rodilo by se vic deti
zena: Ne, to je špatně, rodina s mužským prvkem musí být základ. Samozřejmě vhodným mužským prvkem. Ne chronickým pijákem, žárlivcem, či patologickým hráčem.
Určitě ten začátek příspěvku dobrý, ale spermobanky a samoživitelky nee. Spermobanky pouze ze zdravotních důvodů, a jak vidíme, již se to zvrhává.
Muzi se samozrejme mohou podilet na vychove, to nikdo nepopira, ale jen budou-li mit opravdovy zajem, nucena pece nema smysl, ale citliva pece matky je prvorade dulezita, jeji absence se zpravidla projevi na povaze potomka negativne i v budoucnu. Vzpominate dr. Svejcara? Spravne vychovane deti se poznaji uz podle toho, ze i v dospelosti maji v ucte sve matky, byvaji to lide spolehlivi a citove zalozeni, vytvareji pevne vztahy a zazemi. Bohuzel zatim jich je jako safranu, ale budoucnost bude doufam v tomto smeru zakonite prozirava a ve vyvoji uspesna
Ty náklady na dvoj, troj a vícerčata jsou neskutečně velké a pracovní povinnosti a únava matek je nepřekonatelná.
Vy máte dvoj- nebo trojčata?
Já se podívám.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ne, to byla ironie.
Musím opravdu mít vícečetné těhotenství, porod a péči, abych o tom mohla napsat? Nestačí, co vidím u kamarádky s dvojčaty?
Neprosazovalo se teď něco podobného v Itálii? Ale tuším, že místo hrazení z veřejných prostředků mělo jít o placení volna zaměstnavatelem.
No ale já bych to každopádně využila, někdy mi nezbývá než se nadopovat práškama a to pak člověk moc produktivní není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.