Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, mám doma koťátko křížence a mělo ušní svrab. Vet nám prodal spot-on Advocate, nakapali jsme mu to mezi lopatky na kůži a i přes aplikaci se stále škrábe. Už je to přes týden. Nevíte v čem může být problém? Dneska jedeme hafana očkovat, tak se veta poptám, co s tím a když tak s ním zajedeme ještě jednou. Děkuji za vaše rady.
A dělal vet výtěr uší a rozbor, nebo se jen domníval že je to svrab? Svědivost uší, výtok a záněty často způsobují přemnožené kvasinky, nebo bakterie. Na ty Advocate nezabírá, dávají se kapičky do uší, například Surolan. Ten likviduje spolehlivě svrab i kvasinky a bakterie, vše zároveň.
Vezměte koťátko k vetovi znovu, nebo ho požádejte o kapičky do uší.
A není to to stejné koťátko, které trpí na průjmy? Pak by se mohlo jednat o potravinovou alergii na některou složku ve stravě. K alergii patří i svědivost a to hlavně v uších. Je možné, že svrab už tam není, ale podrážděná ouška svědí dál.
Průjem už dávno nemá. Já právě vůbec nevím, co to je. Ale svrab měl určitě, viděla jsem toho chrobáka sama osobně, takže to žádná alergie nebude. Stejně už kadí pěkně. A neškrábe se pořád, jen někdy.
@an - Hmmm, a jak to řešit? Změnit stravu?
@an - Říkala jsem si, že bych mu je vyčistila, problém ale je, že mám strach. Bojím se, že mu ublížím, že mu ten maz zatlačím až někam hluboko do ucha, nemám s čištěním zkušenosti, ale asi mi nic jiného nezbývá. Děkuji jinak za pomoc.
Tak uvařte heřmánkový odvar a navlhčenou vatičkou mu ouška vyčistěte. Po svrabu v uších zůstávají výkaly těch breberek které tam žily a to může kotě dráždit a svědit.
A bude dobré prohlédnout i uši pejskovi, svrab je mezi zvířaty silně nakažlivý.
P.S. Pokud by se jednalo o alergii, pak opravdu pomůže změnit stravu. Po tom bych pátrala až v případě, že uši budou čisté, ale budou svědit dál.
Pejsek domů nikdy nesmí? To by mi ho bylo líto. A jestli to chápu dobře, vy vlastně nic poradit nechcete. No aspoň to vím pro příště.
Kotě mělo průjem a zvracelo, teď se přišlo na ušní svrab. To teda byl kauf, to vám řeknu. V takovém stavu nebylo ani kotě, co jsem sebrala z ulice.
Ani spot-on nezabere ihned, pár dní to trvá. A jelikož mám Advocate doma, tak koukám do návodu a tam je psáno, že uši se i po aplikaci musí čistit (ten bordel z nich sám nezmizí a může mechanicky dráždit) a po 30ti dnech kontrola u veta, protože někdy je nutná druhá aplikace.
Každopádně to chce ošetřit i psa, protože i když spolu nepřijdou do styku stačí, že sdílejí stejné prostředí.
@pb - Kotě mám od kamarádky, řekla mi, že svrab nemá. Upřímně, jak se to zjistilo u veta, měla jsem na ní celkem zlost. Průjem nakonec mělo z přechodu do nového domova, potvrdil to i vet, jinak se to po 2 dnech dalo do kupy a je zdravý. A bylo zadarmo, takže žádný kauf to nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.