Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny čtenáře
Nedavno jsem se rozhodl že bych chtěl koupit nějaký objekt, který je opravdu na samotě v přírodě, ikdyž u tohoto případu bouhužel kousek vede dálnice, ale příroda je krásná. Dům mi připomíná a myslím si, že to dříve sloužilo jako hájovna. Okolo oken má zelené stromečky, je to dřevostavba a přes cestu u lesa. Dům je patrový, má sklípek kolem 10m2, horní dva pokoje, dole jsou též dva pokoje, kuchyně, koupelna, hala, veranda a vstup do sklepa. Schody vedou z haly, velké schody připomínající písmeno U. Vnitřek domu je ale zděný, úplně jsem ten dům extra nezkoumal zatím, ale myslím si že je to dřevostavba, nevypadá to že by to byl pouze dřevěný obklad. Nemovitost bych chtěl zakoupit, abych si na ní v klidu mohl sám dělat, opravovat si jí kompletně svépomocí. Nemovitostí náleží pozemky o rozloze 53 846m2. U domu je studna, voda do domu určitě bývávala zavedená, protože je tam koupelna a staré umyvadlo, jako záchod sloužila kadibudka. Dům má zastavěnou plochu 100m2 a velice mě zaujalo rozpoložení místností, místnosti jsou prostorné a pěkné. Krásný pozemek i trochu větší. Ze třetiny což znamená kolem domu je zarostlý sad s jak ovocnýmy stromy tak například ořechy či keři. Jde vidět že dům je opravdu delší dobu neobývaný a proto tam není ani zavedená elektřina, to je to blbé. A chtěl bych od vás slyšet co si o tom myslíte, jaká může být cena a hlavně jak vyřešit elektřinu? Přesná adresa je Kařez - Pětidomí 146.
I když na první pohled romantika jako hrom, je to pořád jen stará rachota, kterou by bylo nejlépe zbourat a postavit novou. Třeba ve stejném stylu. Vadí mi tam ale 2 věci:
1/ Ta blízká dálnice. Když člověk sedí večer na lavičce před chatou, popíjí kávu a rozjímá, určitě silně ruší hukot kamiónů z dálnice. Když samotu, tak opravdovou. Tohle je spíš taková pseudosamota.
2/ Ten velký pozemek vedle. Majitel jej může klidně prodat a vedle Vaší klidné chaloupky vyroste nevzhledná skladištní oblast, kde budou ve dne v noci jezdit náklaďáky.
Jinak - uvažujete o koupi, ale nějak jsem přehlédla, zda je nějaký prodávající. Vy jste se s ním dohodl, domluvil, nebo jen tak "uvažujete"? Co když to majitel ani prodat nechce? Jak ho přemluvíte? Leda snad velice tučnou nabídkou. Čímž se Vám to pořádně prodraží.
Podle snímků je tam všude "práce jako na kostele". Vše vyměnit, či aspoň zrenovovat. Okna, dveře...za ta léta se zub času prohlodal do všeho. Navíc ta elektřina, vyčištění studny, voda...Vidím to prostě jako laik na pěkných pár stovek tisíc, ne-li nějaký miliónek.
Do něčeho podobného bych nešla. Ale je to jen Vaše rozhodnutí. Ta dálnice by mi vadila hodně. Pokud chce člověk samotu a klid, dálnice do toho zaručeně nepatří. Jaga.
100.000Kč - 300.000Kč
Dobrý den, podle toho, co uvádíte, se zdá, že jste již v nemovitosti byl uvnitř a bez přítomnosti majitele. Znáte místo (a jeho okolí), znáte adresu, tak majitele dohledáte v KN - oslovíte ho a zjistíte, jestli by nemovitost prodal a za jakou cenu. Elektřinu vyřešíte tak, že si zažádáte o novou přípojku (což je dosti drahé) nebo přes agregát či solární panely (také to něco stojí). Zdravím!
Podle informací na internetu bych řekl, že majitel není "ořezávátko" a spíše nemovitosti kupuje (investuje), než bude levně prodávat. Ovšem, mohu se mýlit.
pozemek - no, právě. Řekl bych, že majitel nebude v takové bídě, aby musel prodávat za pár korun. On bude vědět, proč to vlastní.
Je to možné jako investice. Všimněme si, že pozemky jsou to nedaleko sjezdu /na tuto stranu zatím nedokončeno/. Přilehlé pozemky k dálnici se jeví jako velmi dobré místo k vybudování skladové zóny v budoucnu. Ostatně kousek dál ,,Cerhovice 333,, již velké fungující sklady postaveny, zřejmě Lidl.
no jestli jste to dal takhle na internet tak počítejte s tím,že Vám to nějaký vykuk vyfoukne před nosem.A pak případně zpěněží,jestli to bude nějaký šamonák.Jednal bych velice rychle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.