Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co stojí vyčištění hodinek?

Od: liska* odpovědí: 6 změna:

Zastavily se mi hodinky. Hodinář je otevřel a že baterka je dobrá. Trochu je vyfoukal a zase šly. Jenže teď po měsíci stojí zase. Jsou to pro mne pracovní hodinky, ale vypadají hezky. Klasika, menší pánskéi. Vodotěsné, Japan- je psáno zezadu. Poslední dobou jsem pracovala hodně s kůrou a rašelinou. Věřím, že jsou zase zaprášené. Chci začít dělat bez nich a dát si je vyčistit. Jen mne v tu chvíli nenapadlo se zeptat na cenu, jestli to má smysl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli je otevrel a zavrel za par korun, tak moc vodotesne nebudou:-/

liska*
hodnocení

Otevřel a zavřel je zdarma, kvůli baterii, která ovšem byla dobrá, neboť byla docela nová. Něčím do nich zasahoval, jestli to byl nějaký štěteček/?/ Prostě rezumé bylo, že je třeba je vyčistit. Taky si myslím, že do vodotěsných by prach tak snadno nepronikl.

hodnocení

0x

Je dobré najít nějakého bezva hodináře, který udělá odhad. Našla jsem takového starého pána, ten si dokonce na novou baterii napíše datum a tím pádem je v záruce. Nesla jsem mu čtvery hodinky, aby se podíval, co z toho má smysl opravit. Vybral jen jedny. Řekl, že ty ostatní jsou značka, ale mají už zenit za sebou. Tak mi dělají parádu na prkýnku na zdi, jako dekorace.

hodnocení

0x

Liska a viděla jste jak to vyfukoval? Jestli pusou, nebo nějakým přístrojem? Já jsem si jednou koupila takový spray na vyfukování prachu a nečistoty z klávesnice a dobře to funguje. Je to čistič na stlačený vzduch, možná by to s tím šlo vyčistit doma. Nevím jak jsou drahé hodinářské služby jinde, ale já jsem si šla dát jenom vyměnit baterii a hodinář si za tři minuty práce a tu novou baterii řekl 89 korun. Dříve jsem platila kolem 40 korun, ale ten pán už šel do penze a je tam nový a mladý a má jiné ceny. To mne překvapilo a protože jsem potřebovala vyměnit baterii u dalších několika hodinek, tak jsem si u číňana koupila ty baterie a vyměnila doma sama. Jedna baterie mne stála 2 koruny. Hodinky samozřejmě šlapou jak mají, žádný rozdíl v té baterii není. Schválně jsem se podívala a porovnala, jsou stejné jako ta od toho hodináře. A třeba by šel ten prach vyfoukat i pusou. ;) On si někdy člověk myslí jak jsou věci složité a ve skutečnosti to je lehké.

majsterjoe*
hodnocení

0x

já bych nějaké čištění quartz strojku vůbec neřešil. Tam není třeba co řešit. Ta baterka se měla vyměnit.

liska*
hodnocení

Majsteroe, už se stalo. Druhý hodinář, nová baterka , 60,- Kč a jedou! Díky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]