Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Haiti - pomocná ruka

Od: tachosh* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jak to funguje při těch humanitárních pomocech třeba právě pro aktuální Haiti. Inspirovala mě v podstatě blbost, a sice Ordinace vrůžové zahradě a její dr. Hanák, který co chilka odjíždí na "mise". Existuje něco takového i ve skutečnosti, případně kde bych se mohl na takovéto organizace obrátit. Chci jako řemeslník nějak pomoci při obnově zničeného Haiti, ale nebude mě to stát moc peněz? Nemám práci, tudíž ani peníze, ale chtěl bych pomoci aspoň takhle. Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

1x

Nějaké peníze tě to asi bude stát.Tak si zkrátíš dovolenou v Chorvatsku(jak píšeš v jiném článku)vždyť tady chceš pomáhat a to tě ctí.*andel*

:)Nejen pro tebe:Jak můžete opravdu pomoci lidem na Haiti

Mezinárodní organizace Lékaři bez hranic provozuje na Haiti tři nemocniční zařízení a zřídila tam několik polních nemocnic. Lidé mohou posílat peníze na účet 2101050700/2700, VS 111.
Člověk v tísni vyhlásil sbírku na pomoc postiženému Haiti. Lidé mohou přispívat na konto SOS Haiti 40954095/0300. Organizace věnovala na rychlou pomoc 300 000 korun ze svého humanitárního fondu.

Charita Česká republika vyhlásila na pomoc Haiti veřejnou sbírku a otevřela sbírkový účet 35-1868350237/0100 u Komerční banky, VS 99999.

Do sbírky je možné přispět také odesláním třicetikorunové DMS HAITI na číslo 87777.

Sbírku vyhlásila i organizace ADRA. Otevřela účet 40284028/0300, VS 391. Přispívat lze i pomocí mobilu zasláním dárcovské sms v hodnotě 30Kč ve tvaru DMS ADRA na číslo 87777.

skutecnapomoc.cz/...

tachosh*
hodnocení

Jenže bez práce nebude ani ta dovolená... Vážně nemám na rozhazování a veškěré moje peníze jsou teď asi 3000,-. Žádné příspěvky nepobírám takže si nemůžu dovolit dávat jěště nějaké peníze za to že chci pomoci.

raadek*
Diky Papenko za ty uvedene dmsky. Bohuzel muj prohlizec neumi davat puntiky, ale nekdo ti je snad za me da. Je to docela lumparna, ze si provozovatel odecte 3,-kc za kazdou dms, kdyz jedna stoji v radech haliru. No hold zijeme v Cesku, kde se na cizim nestesti uspesne vydelava. R.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Např. v Liberci je společnost Hand for help. Třeba by Ti tam poradili, jak se zapojit.

handforhelp.cz/...

helphaiti.cz/...

handforhelp.cz/...

qwert*
hodnocení

0x

Kontaktujte třeba tuto organizaci: clovekvtisni.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Mám obavy, že jen tak vás žádná organizace hned do zahraničí nepošle , nemáte žádný krizový výcvik, očkování a td.

tachosh*
hodnocení

proto je potřeba s tím něco začít dělat

longhorns*
hodnocení

0x

Vetsino uto nejak moc nefunguje.Ja sam mam vlastni zkusenosti s humanitarni pomoci tady doma,kdy byla zasazena i praha.Nefunguje to.Napriklad na praze 8 u rozdelovani satu,dek,cisticich a desinfekcnich prostredku v "mamagmentu" pracoval "humanitarne" clovek ktereho hledala policie.napriklad me kazdy den,ac jsem tam byl sam od sebe jako dobrovolnik,davali stravenky,uz nevim kolik to bylo,ale proste jsem si je pry musel vzit.A to bez podpisu.Tak jsem je daval tem kdo je opravdu potreboval,proste podle obiceje.Udelejte si obrazek jak to cele asi bylo.Nekonec ten "manager" stejne vcas utekl.nebo jsem,delal akci pro kapku nadeje.A tech sta tisice co stala samotna,a silena,akce.Desny.No kazdy at dela jak chce,ale ja nedam po zkusenostech na zadnou charitu ani korunu.A na haiti,je me to lito.Haitaninejsou svati.Jenom v USA delaji pekny problem gangy z haiti.A na samotnem haiti to nebude jiny.Proc by to tam jinak musela vyrizovat armada USA.V prve rade se museji angazovat oni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]