Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledujete TV pořady o rekonstrukcích bytů?

Od: prazskejpepik* odpovědí: 23 změna:

Všiml jsem si už několikrát, že jsou tyto rekonstrukce, jak se říká " šité horkou jehlou". Jako by šlo hlavně o reklamu na určité materiály, vybavení a v neposledním i finanční půjčky. V detailech jsou vidět opravdu odfláklé věci. Jak to vidíte vy?

doplněno 22.07.17 19:56:

děkuji všem za názory :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám známou bytovou architektku, a ta se na to dívá akorát pro pobavení. Podle ní jsou ty návrhy dělané maximálně na efekt, ne na praktické bydlení. Jako že ten první dojem je samozřejmě úžasný, příjemně šokující, ale jiná věc je v tom třeba dvacet let bydlet a denně se na to dívat. :) Často zbytečně kontrastní nebo extravagantní barevné kombinace, obvykle nedostatek úložných prostorů... opravdu ty jejich kreace připomínají často spíš reklamní prostory v obchodě s nábytkem než skutečné byty k bydlení.

sebod*
hodnocení

1x

Darovanému koni na zuby nekoukej ;)

krtek66
hodnocení

1x

jako člověk z oboru to sleduju vyloženě na to, abych tam našel nějakou věc pro inspiraci...z technického hlediska je tam všechno špatně..žádné technologické pauzy, páté přes deváté...už jsem tam v několika videích našel tolik chyb, vad a nedodělků se kterýma bych je asi vyhodil...ráno vylijí nivelačku a druhej den už pokládají lino...na to, že nivelačka má tvrdnout 28dní to je docela fofr...o praktičnosti ani nemluvě...hlavně u děstkých pokojů, kde se v 90% nepočítá s tím, že děcko roste a obliba věcí se bude měnit...nehorší je ta blondýna s tím jejím "provááns"...to je největší blbka co tam je...architekt za všechny prachy...

kepler*
hodnocení

0x

Takové ty jako "Bydlení je hra" apod.? Když jsem slyšel ty horentní ceny, tak už se nedívám. Sám bych to zvládl za polovic a podle svých představ. I ženské o mně říkají, že na chlapa mám vkus dobrý*jasne*

jabraka*
hodnocení

0x

Už samotné návrhy architektů jsou leckdy až naivní.jsou poplatné reklamě materiálů,které budou použity.A také tomu odpovídá cena.Nemůže si to dovolit každý.

JABRAKA

rizzlah*
hodnocení

0x

Všechny tyhle show, reality show, jsou hovadiny, pro nakrmení TV sledovačů,

je to sice o chlup lepší než prostřeno, ale asi stejně tak duchaplné.

pb®
hodnocení

0x
Občas koukáme. Já bych si toho nevšimla, ale partner říkal podívej, co je to za rekonstrukci. Oni nechají starou elektřinu, radiátory, futra ale stojí to půl mega. Asi by bylo zajímavé vidět rekonstrukci za 5 let, jestli z ní pak lidé nejsou nešťastní.

pecenkav*
hodnocení

0x

Zatím se tady většinou všichni zabýváte vzhledem, ale pro mě je důležitější fakt, že takhle rychle se nedá za dodržení technologických postupů rekonstrukce udělat, dost brzy se začnou objevovat vady a kvalita provedení taky za nic nestojí.

hodnocení

0x

Občas, když na ten pořad narazím, tak se kouknu.

Mám zkušenosti s rekonstrukcemi několika bytů (dům z roku 1932), takže vím, co je poctivá "rekonstrukce" a že to při nejlepší vůli nelze zvládnout dřív, než za pár měsíců. To, co předvádějí v TV to rozhodně není poctivá rekonstrukce, to jsou ukázkové "potěmkinovi vesnice". Nemluvě o tom, že bych si svůj byt chtěl zařídit podle vlastních představ (případně s konzultací odborníka). Nikdy bych nepřistoupil na to, aby mi někdo, v mé nepřítomnosti, přestavěl a zařídil byt podle jakéhosi nápadu kohosi, aniž by semnou předem probral konečnou podobu. A to ani zadarmo (když už tu byla řeč o "darovaném koni").

Nedávno jsem viděl, jak majitelce bytu zlikvidovali bytelný skříňový šicí stroj (byl moc velký a nikam se nevešel) a jako náhradu uložili na dno skříně v obýváku jakousi přenosnou parodií na stroj, který se dal unést v prstech levé ruky. Že se na něm dá ušít tak možná pytlík na cvičky bylo vedlejší. Majitelka sice jásala nadšením, ale myslím, že stavitale v duchu proklínala. Dneska ráno jsem viděl konec jednoho takového pořadu, kdy před oknem v kuchyni stál stolek na kolečkách a pod ním jakási skříňka (taky na kolečkách). Ta kolečka byla nutná, protože se oba kusy nábytku musely odtáhnout, aby se dalo otevřít okno *bzum*. To je vrchol.

hodnocení

0x

Přesně o to jde. O reklamy. Je to to samé jako tenkrát když začínaly být "in" plastické operace a bylo nutno to co nejdříve dostat mezi lidi. Už si přesně nepamatuji jak se pořad nazýval, ale ty adeptky napřed pekelně zohavili, oblékly je naprosto nevhodně jako strašáky do zelí a vystavili je někde na celý den do výkladní skříně, protože bylo nutné natočit názory kolemjdoucích. Pak je vzali odborníci do svých rukou a za několik dní z té škaredy vytvořili o "deset let mladší krasavici". Už si to přesně nepamatuji, ale určitě si mnozí na tento pořad pamatujete. Tak tam šlo o to samé a na jednom pořadu měli reklamu stylisti, kadeřníci, a v prvé řadě plastičtí chirurgové, dokonce i zubaři co začínali s těmi implantáty. Teď už o takový pořad nezavadíte, protože plastika a zubní implantáty jsou známé a pěkně "mastné". Sice ještě ti "stylisti" pokračují, "popelka" a jiné koniny, ale ta elita (plastická chirurgie a zubní chirurgie), už v žádné reality komedii neúčinkuje. Už tzo nemají zapotřebí. A tady v tom pořadu o přestavění bytu zase nabízí značky těch nějvětších šuntů. Ráda bych viděla jak jsou ti "obdarovaní" spokojení za půl roku, nebo rovnou ten den, když ti "umělci" vypadnou. Já teda viděla asi třikrát jenom část toho pořadu, ale stačilo mi to. Vyhodit mi kvalitní šicí stroj a nahardit to nějakou hračkou, tak se neudržím a vynadám jim ihned a do kamery. Ale oni by to stejně vystřihli. No hlavně bych ho chtěla zpátky a myslím si, že tomu tak bylo i v tomto případě. Nemůžou si přece dovolit likvidovat mé věci, já bych je žalovala.

sebod*

Suzy. nevěř všemu, co vidíš v televizi. Ti lidé před rekonstrukcí řeknou, co chtějí nechat a co ne. Opravdu to není tak, že necháš v bytě vše ležet a štáb televize to vyhází. Vedle nás v bytovce takhle byt měnili, tak to víš, že se tady všechno přetřásalo jaké to bylo u natáčení *vtip**smich*

Nemůžou si přece dovolit likvidovat mé věci, já bych je žalovala.
Jednak je možné, že vyhazují "jen jako - vždyť je to film", jednak nevíte, jak je postavená smlouva - skoro bych se vsadila, že pro dotyčnou televizi dost nenapadnutelně. Ostatně když nechci, aby mi někdo likvidoval byt, tak si ho přece dobrovolně nepozvu domů.

samo*

Vsechno byva samozrejme podle scenare, nekdo se taky rad zbavi starych nefunkcnich kramu :)

Jedubabičko, stačí dobře číst to co jsem napsala. "A myslím, že tomu tak bylo i v tomto případě". Tudíž si také nemyslím, že by nebyla učiněna předem dohoda, protože tohle by si dovolit nemohli. A kdyby to udělali, tak to tak nenechám a to jsem napsala a to bych udělala. A nemusíte mi vysvětlovat jak probíhají takovéto reality komedie. Poučovat mne a vysvětlovat mi, že je to jenom "film" je od Vás docela legrační počin. :-D

suzymon, víte, k čemu se (mimo jiné) používají uvozovky? ;)

Nemám náladu s Vámi polemizovat o ničem, natožpak o gramatice. Mohla jste si všimnout, že já na Vaše příspěvky od určité doby nereaguji nikde. Vy jste tady reagovala na ten můj a na to jsem odpověděla. Ale to neznamená, že s Vámi chci vstupovat do nějaké diskuze o čemkoli. Vy chcete neustále každému dokazovat že máte pravdu ve všem a já Vám to neberu. Je to Váš způsob bytí. Také jsem tím trpěla a byla jsem tím dost protivná. Pak jsem si to uvědomila a od té doby se snažím toto nutkání co nejvíce v sobě potlačit. Radím to i Vám, protože se může stát, že tím polezete některým lidem dost na nervy. Jste mladší než já a tak k tomuto poznání také časem dojdete. Doufám že to nebude dlouho trvat a pak se s Vámi zase začnu "bavit". Někdy pravdu máte, někdy jste jenom urputná ve svém názoru a to je dost nepříjemná vlastnost. A jelikož považuji tuto poradnu za nástroj k odpočinku a zábavě, nehodlám tady svádět s nikým slovní rozepře a dokazování svého ega. Z toho už jsem vyrostla. Občas se mi sice stane že vybočím ze své koleje, ale to byste musela být Vy jiný kabrňák, abyste mne k tomu donutila.

Tak nic ve zlém, jenom jsem Vám chtěla vysvětlit jednou provždy jak se věci mají a jak to se mnou je. ;)

samo*

Suzymon, moc hezky jste to vyjadrila, v tomto pripade asi jedovatka sama nepochopila smysl uvozovek :)

Suzymon - Překvapila jste mě, myslela jsem, že jste jen mírumilovná bytost, ale člověk, když je jen dobrák, tak je často vůl. Napsala jste to ve spravedlivém hněvu a výstižně.*mir*

hodnocení

0x

Dobrovolná a nedobrovolná likvidace původních věcí:

Bylo to v úplně prvních dílech pořadů tohoto typu. Před domem kontejner a televizní divák sledoval, jak se kontejner postupně plní. Věci se tam nevkládaly, ale pěkně křáp!, ať je vidět, jak se to rozbilo. Jak už to nikdy nikomu neposlouží. Jak je potřeba se všeho trochu(?) starého zbavit a kupovat, kupovat a zase kupovat. A tehdy jsem s tímto pořadem skončila.

patronka*
hodnocení

0x

Je to skutečně reklama a docela zábavnou formou podaná, protože i negativní reakce splní svůj účel. Pro mnohé z nás je to zajímavá inspirace, já třeba dík tomuto pořadu vyřešila zakrytí hnusného stoletého betonu kamenným kobercem. Lituji toho, kdo to bere jako návod na rekonstrukci... :)

hodnocení

0x

To jsem tady jediná, která se na to ráda dívá? Ráda se koukám na nové nápady, často jsou pro mkě inspirací. Rádá se juknu i na růz. módní doplňky, tapety atd. Ale přiznám se, že si pouštím posledních 10 min., kdy už se jen ukazuje výsledek.

sebod*

Blešíku, nejsi jediná. Také na to koukám. Zajímají mě různá netradiční řešení, nebo kolikrát vyřešení jakéhosi stavebního problému. Jinak ale souhlas s předřečníky, že konečné řešení je často spíše "do katalogu" než do normálního života. Jojo, bílá momentálně vládne, takže se takový udělá i byt pro paní se psy (nebo to byly kočky?). Na druhou stranu je pravda, že lidé, kteří se do toho pořadu většinou přihlašují, mají velice hluboko do kapsy a těm se ta rekonstrukce či nový nábytek hodí.

liska*
hodnocení

0x

Jo, a dokonce ráda, i pokud je to Jak se staví sen. Jsem zvědavá, jak se s tím poperou hlavně, když mění celé dispozice bytu, materiály, barvy. Ale nevím, jestli bych byla sama ráda za takovou modernizaci a automatizaci. Někdy je to až příliš odosobněné. A ti starší lidé sice jásají a dojímají se, ale nevím, jak se jim bude zvykat si na dotykové ovladače stmívání, topení, větrání, na mačkání tlačítek, když si chtějí shrnout roletu, zapnout troubu, myčku, načasovat sušičku. To dotaženíí, vybavení nábytkem, tapety, textilie, tak to bych raději sama. Některé věci mi tam připadaj nepraktické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]