Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kočkaři.
Mám doma 13 týdenní koťátko křížence, je poměrně hravé a občas až moc hyperaktivní. Má spoustu nakoupených hraček, ale o polovinu z nich nejeví téměř žádný zájem. Jediný, co se mu líbí, jsou pírka na vábničce a míčky, ale nějaký štěrkací myšky, ty obchází obloukem. Hrozně se mu líbí krabice, koberce, občas chce okusovat květiny a prostě ho potřebuji něčím zabavit a napadlo mě, že bych mu něco vyrobila. Když už jsou ty prázdniny. Proto bych se chtěla zeptat, zda nemáte nějakou osvědčenou hračku, se kterou se kočka bude hrát, byla bych moc ráda za návod. Myslím si, že toto téma bude užitečné i pro jiné kočkaře. Tak co, s čím si Vaši mazlíci nejvíce hrají?
Smazal se mi dlouhatánský příspěvek tak jenom ve zkratce:
Plastové vajíčko z Kinder vajíčka. Korálky dovnitř. Můžete obháčkovat nebo zapošít do kousku látky, aby se lépe chytalo drápky.
Klasikou je papírová kulička na provázku. Zavěsit někam, kde visí volně, vyhrají si víc. Já kdysi skálopevně věřila svému lustru, ale už bych to neudělala. Každopádně efekt byl úplně jiný, než když to visí na židli nebo na dveřích.
A moje nápady:
Vlastní škrabadlo: březové poleno, obrousit kůru, sisalový provaz na Herkules, přilepit Chemoprenem k levnému prkýnku. Sisal se po čase odlučuje, ale kočky si s tím vyhrají ještě víc. Je z toho ale bordel.
Velká krabice: vyřezat díry různého průměru (ale aby se kočka vešla), dovnitř zavěsit sisalové copánky, ohony tak, aby délkou lehce přesahovaly jednu z děr (aby si s nimi mohly kočky hrát i zvenčí).
Uchošťoury, na ty pozor. Zjistěte, jestli Vám je kotě nežere. Mně je žere dospělá kočka. Před časem jednu vyzvracela... mohlo to skončit zle Babko, nic ve zlém
Nedávno jsem byla v jedné kočičí kavárně. Tamější kočky byly pěkně "rozmlsané" všemi hračkami, podněty, drbáním, chováním a mazlením od lidí ale co zabralo spolehlivě, to byla peříčka na tyčce
Krásná míca jestli si s tím ty Vaše umí hrát, tak je děsit nemusíte
to spíš jen pro ty, kdo si tady z toho vezmou příklad. Když mi tu tyčinku (pomačkanou, prokousanou) tehdy skoro celou vyzvracela, tak jsem dala uchošťourám velkou stopku. Vlastně stopku do koupelny. Ona ví, kde jsou, tak si pro ně vždycky jde.
Prvně musím zmínit, že s ve většině případů bychom mazlíčky měli mít pod dohledem, když si hrají. Taková spolknutá výplň z rozpárané myšky by nebyla OK.
Kočky milují šustění. Takže už zmiňované koule z papíru různých velikostí udělají snad největší radost. Něco, co se dá chytnout a cupovat. A když se ještě taková kulička hodí do kartonové krabice...to je tanec
Cokoliv tažené na provázku, obyčejná fazole, co mi vypadla z pytlíku, náušnice hozená (mnou ne)do umyvadla... provázkové záclony... psí ocas Ve většině případů netřeba nic vymýšlet. M.
Děkuji za tipy Moje bývala kočička milovala uchošťoury a alobalový kuličky, ale Maxík je poněkud vybíravej.
@lego - Můj kocour žije pouze doma, tudíž venku si nic najít nemůže. Kdybych nežila na místě, kde všude jezdí auta a každý den vidím na cestě přejetou kočku, tak bych ho klidně pouštěla. Ale už takhle jsem o jednu přišla a nechci přijít ani o další.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.