Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mladý vrabec nalezený na ulici

Od: troy odpovědí: 5 změna:
Zdravím, včera jsem našel na ulici mládě vrabce, který pravděpodobně vypadl z hnízda. Je to již odrostlejší mládě ale mělo problém vzlétnout. Vzal jsem si ho domů a dál jej do přepravky,kterou máme na kocoury (pták byl samozřejmě izolován od nich). Na internetu jsem si našel postupy,jak se o mládě postarat a také jsem kontaktoval dve záchranné stanice pro opuštěné živočichy. Poradili mi tam,co mu mám dát (dostal nadrcena slunečnicová semínka a namočené kočičí granule podle jejich řad) a také dostal vodu pomocí kapatka. Ráno už byl čilý a poletoval po přepravce a tak jsme ho vypustili a on vesele letěl na větvičku:)) Chci se však zeptat, od včera mi nebylo moc dobře, může to být nějakými parazity,které ten vrabec měl, či to je od něčeho jiného? Z kloaky mu včera vycházelo cosi podobne vapnu,když jsem ho nesl,ovšem mohlo to být i něco jiného. Rychle jsem si umyl ruce,neboť po mně lezlo cosi maleho. Nicméně, proc toto píši..Od včera mi nebylo moc dobře a a ani jsem nejedl,měl jsem teplotu rano a bolelo mě na pravé straně břicha. Mohl jsem pristydnout ale také mohlo se na mne dostat něco z toho vrabecka? Od včerejší sedmé hodiny večerní jsem nejedl a ani chuť jsem moc neměl.. S výjimkou rána,kdy jsem si dal chleba s česnekem, ale břicho boleo stále, tak jsem si lehl a od pul sedme do půl desáté jsem spal a už jsem po probuzení dostal chuť na boruvkove knedlíky: D Pisu tu sloh ale chci vědět, cim to může být, břicho mě boli už méně ale pravou stranu malicko cítím stále.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Z vrabce můžete mít maximálně breberky. To bílé, co z něj "vycházelo", byl trus a moč v jednom. Pokud jste to neolizoval, ale umyl, tak v pohodě. A bolest břicha? K tomu "dietní" chleba s česnekem a ovocné knedlíky? Spíš stravovací pochybení, možná podrážděný slepák...

Souvislost s vrabcem bych vyloučila. M.

yourlady*
hodnocení

0x

Urcite jsi nic nechytil :)Vrabci jsou zdravesi nez lidi :)To spis chytis neco od bezdomovce nebo fetaka v tramvaji Ahoj

liska*
hodnocení

0x

Od toho ptáka sotva. To bílé je ptačí moč! Jinak mládě do té doby krmili ptačí rodiče, bylo lepší ho tam nechat, jen ho případně odnést dál od silnice a jiného nebezpečí. Oni by si ho "vypípali"..

hodnocení

0x

Poučení pro příště: nechat ho být. I toulavé kočky jsou součást přírody a chtějí jíst.

*smich* však ony si uloví jiného. Pro jednoho vrabce hlady nechcípnou a kdyby... Není to tak dávno, kdy bylo 100 koček na jednoho vrabce. Za posledních 10 let se vrabčáci zase namnožili, ale nejmíň 20 let to byla vzácnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]