Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nezblbnout?

Od: koudalak* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat/inspirovat jak nezblbnout. Je mi 30 a poslední dobou hlavně kvůli velkému vytížení v práci a doma (malé dítě) začínám dělat neskutečný chyby.

Nikdy jsem třeba neměl potíže s pravopisem protože už odmala hodně čtu, teď ale klidně napíšu "věcy", "klidňě" a další pitominy za který by se musel stydět i páťák... a vůbec mě to v tu chvíli netrkne, až třeba když si to po sobě čtu... ale to je kolikrát už pozdě.

Pravda že knížky jsem teď z nedostatku času hodně utlumil a spíš čtu na internetu nebo poslouchám rádio, ale napadá Vás ještě nějaká možnost jak zůstat duševně svěží?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Křížovky, sudoku atd. Jinak cítím, že to je u vás především nedostatkem relaxace (píšete, že jste přetížen v práci). Chce to i pohyb (jít si třeba zaplavat, vyrazit na výlet), s manželkou zajít do sauny... Prostě zaměřit se i na aktivní odpočinek a relaxaci.

hodnocení

0x

Křížovky,sudoku,procházky,čím více kyslíku,tím lépe...Odreagovat se dobrou hudbou,jít na pěkný film,či na zábavu,na ples,na výstavu,do bazénu...Zkrátka a dobře musíte začít žít a ne přežívat a sedět denně od nevidím do nevidím v práci!Co hrozí krom psychických bloků?Cukrovka,vysoký krevní tlak,žaludeční vředy,atd.,atd.;)

vlasatec*
hodnocení

0x
Hrozí vám vyhoření, můj táta makal od nevidím do nevidím a od 45 je úplně nepouzitelnej. Najděte si čas na úplný vypnutí, jít na kolo, do přírody, squash, plavání. Zvlášť pokud nepracujete fyzicky.

koudalak*
hodnocení

hm, asi by to chtělo občas úplně vypnout... Zkusím ty křížovky, i když se přiznám že je to dneska už nuda. Dřív se nad tím muselo přemýšlet ale dneska co jsem našel, tak to abych půlku třípísmenných hledal v nějakým slovníku křížovkářů. Tak třeba to sudoku:)

Díky za odpovědi

hodnocení

0x

Musím se smát. Přesně tohle se mi stalo předevčírem. A to mi není třicet, ale jednou tolik a myslím si, že snad až tak velké koniny v pravopise nedělám, i když se to občas stane. No, ale abych se vrátila k vlastnímu příběhu. Šla jsem na jeden úřad, už než jsem tam vlezla, tak jsem byla dost vystresovaná. Paní byla milá, vůbec na mne neřvala *smich*, ale dala mi takový divný formulář a pravila, že mi bude diktovat text, který já budu psát na ten papír. Nejenom že se mi rozklepala ruka a psala jsem tak divná a nesourodá písmenka, ale najednou jsem si uvědomovala během toho psaní, že tam mrskám jednu hrubku za druhou. Ta paní, která stála nade mnou a dívala se se přímo na to, co píšu, nehnula ani brvou a diktovala dál. No já se zastavila a požádala ji celá zpocená o nový formulář s tím, že jsem to zkazila a že tam mám chyby. No, nedala mi ho, ale dovolila mi, abych to po sobě opravila. Tak jsme znovu pročítaly co jsem zplodila, a já říkala tady má být tvrdé y, ona ano, tady čárka, ona ano a tak jsme to tam spolu sesmolily. Vylezla jsem ven a stydím se až doteď.

Přemýšlela jsem o tom, jak se to mohlo stát a došla k závěru, že to bylo stresem. Já totiž věděla, že píšu hrubky, ale ruka se nedala zastavit. Byla jsem z totiž z toho nečekaného diktátu totálně zparalizovaná. A navíc píši na podložce, neumím psát na tvrdém stole, mám své oblíbené tužky, nesnáším cizí propisky, neumím s nima vůbec psát.

Tak si myslím, že třeba také propadáde do podobných stresových situací a že normálně žádné chyby neděláte.

eminkaa13*
hodnocení

0x

Mě pomáhá jednou relaxace ve wellnessku, když si pořídíš permanentku nevychází to pak ani nijak šíleně draze a když vždycky jednou za týden zajdeš, budeš chvíli relaxovat v bublinách, pak třeba do sauny, zrelaxuješ a bude ti zase mnohem líp :) na mě to působí parádně, vždycky si tam parádně vyčistím hlavu :) dávám tip na Soulspa :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]