Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat/inspirovat jak nezblbnout. Je mi 30 a poslední dobou hlavně kvůli velkému vytížení v práci a doma (malé dítě) začínám dělat neskutečný chyby.
Nikdy jsem třeba neměl potíže s pravopisem protože už odmala hodně čtu, teď ale klidně napíšu "věcy", "klidňě" a další pitominy za který by se musel stydět i páťák... a vůbec mě to v tu chvíli netrkne, až třeba když si to po sobě čtu... ale to je kolikrát už pozdě.
Pravda že knížky jsem teď z nedostatku času hodně utlumil a spíš čtu na internetu nebo poslouchám rádio, ale napadá Vás ještě nějaká možnost jak zůstat duševně svěží?
Díky
Křížovky,sudoku,procházky,čím více kyslíku,tím lépe...Odreagovat se dobrou hudbou,jít na pěkný film,či na zábavu,na ples,na výstavu,do bazénu...Zkrátka a dobře musíte začít žít a ne přežívat a sedět denně od nevidím do nevidím v práci!Co hrozí krom psychických bloků?Cukrovka,vysoký krevní tlak,žaludeční vředy,atd.,atd.
Musím se smát. Přesně tohle se mi stalo předevčírem. A to mi není třicet, ale jednou tolik a myslím si, že snad až tak velké koniny v pravopise nedělám, i když se to občas stane. No, ale abych se vrátila k vlastnímu příběhu. Šla jsem na jeden úřad, už než jsem tam vlezla, tak jsem byla dost vystresovaná. Paní byla milá, vůbec na mne neřvala , ale dala mi takový divný formulář a pravila, že mi bude diktovat text, který já budu psát na ten papír. Nejenom že se mi rozklepala ruka a psala jsem tak divná a nesourodá písmenka, ale najednou jsem si uvědomovala během toho psaní, že tam mrskám jednu hrubku za druhou. Ta paní, která stála nade mnou a dívala se se přímo na to, co píšu, nehnula ani brvou a diktovala dál. No já se zastavila a požádala ji celá zpocená o nový formulář s tím, že jsem to zkazila a že tam mám chyby. No, nedala mi ho, ale dovolila mi, abych to po sobě opravila. Tak jsme znovu pročítaly co jsem zplodila, a já říkala tady má být tvrdé y, ona ano, tady čárka, ona ano a tak jsme to tam spolu sesmolily. Vylezla jsem ven a stydím se až doteď.
Přemýšlela jsem o tom, jak se to mohlo stát a došla k závěru, že to bylo stresem. Já totiž věděla, že píšu hrubky, ale ruka se nedala zastavit. Byla jsem z totiž z toho nečekaného diktátu totálně zparalizovaná. A navíc píši na podložce, neumím psát na tvrdém stole, mám své oblíbené tužky, nesnáším cizí propisky, neumím s nima vůbec psát.
Tak si myslím, že třeba také propadáde do podobných stresových situací a že normálně žádné chyby neděláte.
Mě pomáhá jednou relaxace ve wellnessku, když si pořídíš permanentku nevychází to pak ani nijak šíleně draze a když vždycky jednou za týden zajdeš, budeš chvíli relaxovat v bublinách, pak třeba do sauny, zrelaxuješ a bude ti zase mnohem líp na mě to působí parádně, vždycky si tam parádně vyčistím hlavu
dávám tip na Soulspa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.