Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Je mi 20, v životě jsem auto neřídila, ale potřebuju si nyní udělat ridičák kvůli práci.
Prosím bez keců :D
Má otázka zní? je to opravdu tak těžké? Mam trošku obavy, jak to zvládnu, když jsem s tím zatím nepřišla do styku.
ŘP jsem dělala v roce 1972/1973 jako součást výuky. Bylo mi 17/18 let, nikdy jsem předtím neřídila. Šlo to dobře. Instruktor byl starší klidný pán, vysvětlil, pak mlčel, nenervoval. Dobře se s ním jezdilo. Zvládne to každý. Jedna známá ovšem až na osmý pokus. Ale dneska už taky občas jede.
Jinak k Tvému chování: píšeš, že nejsi omezená, jelikož máš SŠ. To není důvod. Omezený může být klidně i VŠ, když na to přijde. Naopak, člověk třeba vyučený může být velmi šikovný, mít rozhled a vhodné chování.
tedy: pokud od lidí něco chci, slušně je oslovím. Já zdravím Dobrý den, někdo ahoj...Pak nastíním svůj problém. Vynechám jedovaté připomínky BEZ KECŮ. Já od těch lidí něco potřebuji, víš a podle toho s nimi jednám. Slušně.
Nakonec poděkuji - třeba DĚKUJI za Vaše nápady /rady, návrhy/...Ti lidé mi věnují svůj čas, snaží se mi pomoci, proto je vhodné jim poděkovat.
A hned to vypadá líp, než tady popichovat - bez keců. Když něco chci, musím být slušná - o tom to je.
Tak i když máš tu SŠ a jak sama píšeš, omezená nejsi, přijmi v dobrém moji malou připomínku, jak se chovat příště. Snad se proto na mě nebudeš zlobit. Uvidíš, že budeš mít jistě úspěch. Na Poradně i v autoškole. Jaga.
A když tady píšeš, že to musí dát každý vůl, tak se nestrachuj, dáš to taky a rozšíříš řady nás volů - řidičů. Svatá prostoto.
Dobrý den, já si myslím, že ustrašený člověk ze volant nepatří. Takže, v autoškole to bude snad OK, ale potom už se bát při jízdě nesmíte, resp. jinak budete nebezpečná sobě i okolí. Zdravím!
Možná jsem to napsal nepřesně. Takže, autoškolu uděláte, ale potom by to chtělo získat "ostruhy" a "otrkat se" - třeba jezdit ze začátku s někým zkušeným, kdo poradí.
To já se pak oklepu, to jo, ale jde mi o ty první jízdy no. Takové to neznámo, jde mi o to, jestli se to naučím, od toho to je. ALe když vidím, komu dnes řidičák dají, tak to musí s prominutím dát každý vůl.
Já nejsem nijak omezená, mám normálně Sš. atd.
Zdravím, jestliže budete mít dobrého instruktora (a je jich snad většina), nemusíte se bát. Vše Vám vysvětlí, vrátíte se k tomu, co by Vám nebylo jasné a při zkušební jízdě bude s Vámi a dokáže Vám i nenápadně napovědět, aby to neviděl instruktor sedící vzadu. Mně tak šlapal na brzdu, abych nepřekročila rychlost, jinak bych asi neobstála. Na přípravu na písemné testy jsme měli k dispozici on-line testy, takže se to dalo celkem nacvičit.
Takže to opravdu není tak těžké, jak to zní. Zvládnete to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.