Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola - obavy

Od: helenasmetanova odpovědí: 11 změna:

Zdravím!
Je mi 20, v životě jsem auto neřídila, ale potřebuju si nyní udělat ridičák kvůli práci.

Prosím bez keců :D

Má otázka zní? je to opravdu tak těžké? Mam trošku obavy, jak to zvládnu, když jsem s tím zatím nepřišla do styku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ŘP jsem dělala v roce 1972/1973 jako součást výuky. Bylo mi 17/18 let, nikdy jsem předtím neřídila. Šlo to dobře. Instruktor byl starší klidný pán, vysvětlil, pak mlčel, nenervoval. Dobře se s ním jezdilo. Zvládne to každý. Jedna známá ovšem až na osmý pokus. Ale dneska už taky občas jede.

Jinak k Tvému chování: píšeš, že nejsi omezená, jelikož máš SŠ. To není důvod. Omezený může být klidně i VŠ, když na to přijde. Naopak, člověk třeba vyučený může být velmi šikovný, mít rozhled a vhodné chování.

tedy: pokud od lidí něco chci, slušně je oslovím. Já zdravím Dobrý den, někdo ahoj...Pak nastíním svůj problém. Vynechám jedovaté připomínky BEZ KECŮ. Já od těch lidí něco potřebuji, víš a podle toho s nimi jednám. Slušně.

Nakonec poděkuji - třeba DĚKUJI za Vaše nápady /rady, návrhy/...Ti lidé mi věnují svůj čas, snaží se mi pomoci, proto je vhodné jim poděkovat.

A hned to vypadá líp, než tady popichovat - bez keců. Když něco chci, musím být slušná - o tom to je.

Tak i když máš tu SŠ a jak sama píšeš, omezená nejsi, přijmi v dobrém moji malou připomínku, jak se chovat příště. Snad se proto na mě nebudeš zlobit. Uvidíš, že budeš mít jistě úspěch. Na Poradně i v autoškole. *placni* Jaga.

doplněno 17.07.17 11:18:

A když tady píšeš, že to musí dát každý vůl, tak se nestrachuj, dáš to taky a rozšíříš řady nás volů - řidičů. *alene* Svatá prostoto.

itbart*
hodnocení

0x

Mít obavy z něčeho, s čím jsi ještě nepřišla do styku je normální - nemysli na to a až budeš mít po první jízdě, tak uvidíš ;) Určitě to zvládneš.

helenasmetanova
17.07.17 09:21
hodnocení

dobře :D :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že ustrašený člověk ze volant nepatří. Takže, v autoškole to bude snad OK, ale potom už se bát při jízdě nesmíte, resp. jinak budete nebezpečná sobě i okolí. Zdravím!

doplněno 17.07.17 09:34:

Možná jsem to napsal nepřesně. Takže, autoškolu uděláte, ale potom by to chtělo získat "ostruhy" a "otrkat se" - třeba jezdit ze začátku s někým zkušeným, kdo poradí.

helenasmetanova
hodnocení

To já se pak oklepu, to jo, ale jde mi o ty první jízdy no. Takové to neznámo, jde mi o to, jestli se to naučím, od toho to je. ALe když vidím, komu dnes řidičák dají, tak to musí s prominutím dát každý vůl.
Já nejsem nijak omezená, mám normálně Sš. ;) atd.

itbart*

Ono je docela důležité být technický typ - alespoň minimálně - potom bude pokrok znatelný. Pokud technický typ nejste, bude asi trochu problém to všechno sesouladit. Ale buďte vklidu - tak jako tak se to naučíte - chce to hlavně jezdit a pracovat na sobě. (y)

itbart*

Myslím, že každý, kdo sedal poprvné za volant, měl strach.

hodnocení

0x

Když bez keců, tak bez keců: ne, není to těžké.

janinka11
hodnocení

0x

Také hodně záleží na instruktorovi. Nenechejte si, aby na vás zvyšoval hlas a nabalil na vás strach. Pak člověk nabyde pocit,že ASI není dobrý a už to jede. Každý jednou začínal. Autoškolu zvládnete,jako každý jiný. A po autoškole pár dní s někým jezdit,než do toho sednete sama.

jofa*

V 9.26 jste si odpověděla sama. A tím pádem to tak na silnici často vypadá.

lucky*
hodnocení

0x

Zdravím, jestliže budete mít dobrého instruktora (a je jich snad většina), nemusíte se bát. Vše Vám vysvětlí, vrátíte se k tomu, co by Vám nebylo jasné a při zkušební jízdě bude s Vámi a dokáže Vám i nenápadně napovědět, aby to neviděl instruktor sedící vzadu. Mně tak šlapal na brzdu, abych nepřekročila rychlost, jinak bych asi neobstála. Na přípravu na písemné testy jsme měli k dispozici on-line testy, takže se to dalo celkem nacvičit.

Takže to opravdu není tak těžké, jak to zní. Zvládnete to *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]