Nejste přihlášen/a.
Dělám malý průzkum, za co nejvíc utracíte, denně , měsíčně? Díky za odpovědi
Jelikož si položky denně píšu asi už 15 let a na konci měsíce si dělám vyúčtování, tak nejvyšší položka je jídlo a pak jsou to poplatky za energie, telefon a internet. PT /stařenka/
Popřemýšlela jsem taky - máme vlastní byt, takže "režijní náklady" nejsou zase tak vysoké, když odmyslím teď v zimě vytápění. I tak by ale na prvním místě byly výdaje na bydlení (nájemné, platby za stopadesát nevyžádaných služeb vnucených správcovskou firmou apod.), pak náklady pracovně-provozní (internet, telefony) a zhruba na stejné úrovni s nimi jídlo (jsme hrozní, jelikož ani jeden nevaříme a jíme chleba :D ). Za vzdělání utrácím ročně (kurzy) docela dost, ale měsíčně to nepropočítávám - jednorázové platby v září za jazykové kurzy, knihovny, učebnice a nutné knihy dosáhly jenom pro mě v září cca 20.000. Ale zase je to za několik věcí na celý rok, takže rozpočteno na měsíce to není mnoho. Oblečení kupuji jen to nejnutnější a kosmetiku skoro vůbec - nutné "ženské zlo" (např. řasenka a pudr) jsou vděčným tipem na dárek od mojí Mámy :D Denní útrata se pohybuje v řádech desítek korun, týdenní nákup pro oba max. pár stovek (např. 300, žádných 900) - snažíme se vyjít s málem, protože nikdy nevíme (kdy bude ptořebovat některý z rodičů, kdy se může přihodit něco někomu z nás apod.). O to víc jsme ochotni dát do cestování - i když i to řešíme nejlevněji, jak se dá - a to by pak byla v řádech ročních výdajů taky nezanedbatelná položka, na osobu o něco vyšší než vzdělání.
Tak přidám také zkušenost s výdajem peněz.Nejvíce peněz šlo, když mi dvě děti studovaly na vys.škole na jejich vzdělání.Stálo to 10 000 měsíčně, a to oba chodili na brigády, takže svoje choutky si platili sami, syn nějaké sporty, dcera třeba antinkonc.,atd...Takže když někdo řekne, že je u nás vzdělání bezplatné, tak nevěřte.Potom to jsou výdaje na jídlo, chod domácnosti, údržba domu...teď už mají děti své příjmy, tak přispívají oni mě, tak se mi to snad pomalu bude vracet, než přijdou vnoučata...Když jsme s manželem přes týden sami, tak za jídlo denně moc neutratíme, měkký chléb mít denně nemusíme, tak se do 100kč vejdem, před víkendem nákup, tak 600.Člověk musí stále přemýšlet na co vydat peníze...
Do jednotlivých měsíců se náklady promítají nerovnoměrně, takže uvedu roční souhrn:
1) Doprava (bydlíme v zapadákově, takže každý máme své auto - palivo, povinnné ručení, opravy a pravidelná údržba - to jsou šílené náklady)
2) Potraviny (jíst se musí a v této položce se moc šetřit nedá)
3) Bydlení (elektřina, plyn a pod., nájem neplatíme)
4) Textil, obuv (zejména děti rychle rostou a je potřeba průběžně dokupovat)
5) Ostatní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.