Nejste přihlášen/a.
Ahoj, právě jsem si uvařil kávu, ale rochu netradičně, jedná se o turka..do hrnku klasicky 250 ml jsem nasypal 3 lžičky kávy turka a místo vody jsem ho zalil vroucím mlékem, piju top takhle pořád a vyhovuje mi to, samozřejmě jsem tam přidal ještě 3 lžičky cukru a je to výtečné. Zamíchal jsem to aby se to promíchalo a piju to, a ted k věci. Neoddělal jsem z tama ty zrnka a jsou tam a pju je, věršíé část zrnek je usedlá na dně ale pořád jsou uvnitř objemu ty znka a piju je normálně. Může mi to teda nějak ublížit i když piju ty zrnka a nějak je necedím? Kávu piju jen jednou za čas tak 2 krát za týden, co vy na to, je to zdraví škodlívé či jak?
Dobrý den, je to pořád jen káva, mléko a cukr - a stejně škodlivé či nikoliv (dle názoru). Když Vám ta zrnka nezaskočí, tak je to OK, resp. pro někoho moc silné a přeslazené. Zdravím!
No, v pořádku. Ten cukr není zrovna dietní, ale to asi víte. A pijete to jen občas.
lll - nevím přesně, co tazatel konzumuje, ale vím docela přesně, že je to nemocný člověk (nebo troll), který zaplňuje poradnu jednou hloupostí za druhou, používá různé přezdívky a dobře se baví. Sys to vědí, protože mají možnost to rozeznat (a tazatele "zatípnout") a ostatní se snaží v dobré víře poradit, čímž ze sebe dělají hlupáky.
Ano, tohle ublížit může. Zrnka kávy v jakékoliv podobě se vyluhují ve vařicí vodě proto, protože jsou nestravitelné. A proto mohou ucpat všechno to, co v těle funguje jen proto, že je to průchodné. Průchodné, nevím o jak velkém průřezu v mm/100 (třeba), mluvíme. Ale rozhodně to nebezpečné je. Ověřeno staletími praxe pití kávy.
Víte proč se tak cení informace ve sdělovacích prostředcích, v různých mediích, internet a co já vím kde všude ještě. Je to i proto, aby lidé se dozvěděli o tom, co už bylo vymyšleno. Aby třeba zbytečně nevymýšleli kolo. Třeba. Takže vy svým vynálezem pití kávy, jste na tom stejně. Vymýšlíte to, co už bylo vynalezeno a ověřeno. Kolo!
Jeden odborník pil kávu z termosky během rozhlasové debaty, a když se ho ostatní ptali na tento jeho zvyk, zmínil se i o tom, že sedlina z kávy se usazuje v žaludečních klcích, tj. není dobře trávena. Jinak si však svou kávičku nemohl vynachválit.
misa, když si představím, že tazatel tureek má plné klky celých kávových zrnek, tak by se mu snad vyplatilo spolknout ještě kávomlýnek.
když si představím, že tazatel tureek má plné klky celých kávových zrnek
Tak mě napadla cibetková káva
Žaludek nemá žádné klky. Ty jsou v tenkém střevě. Žaludeční sliznice se stále obnovuje a navíc je kryta - chráněna hlenovitým mucinem. Nějaké celé zrnko žaludku neublíží. To projde traktem, jako jiný kousek pevné potravy / oříšek či pecka/ a z toho tělo nemá žádný prospěch ani újmu. Je to otázka o ničem. Ten člověk si chce povídat nebo chce na sebe upozorňovat za každou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.