Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše odškodného za pracovní úraz - Váš názor

Od: wasp® odpovědí: 4 změna:

Chtěl by jsem znát Váš názor na výši odškodného.

Měl jsem pracovní úraz.Naštípnuté zápěstí a měsíc sádru a zlomenou kostrč,kterou museli následně operovat a dva obratle mi byly vyoperovány.Celkově jsem byl v nechopnosti 8 měsíců.

Úraz mi nejdříve nechtěli uznat jako pracovní,ale když jsem řekl,že to dám k soudu,tak změnili názor.Ve firmě již nepracuji.

Proplatí mi ušlý výdělek a náklady a chtějí znát jakou částku budu požadovat jako odškodné.

Jako výši odškodného by jsem měl požadovat?Vůbec nevím.

Předem díky moc za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa*
hodnocení

0x

Tak já budu nesmělý.

Otázka je, zda-li máte trvalé následky či nikoliv. Pokud trvalý následek, tak poloviční výše průměrného důchodu*počet měsíců do důchodu. Pokud jste starší, kolem 50.let, tak výše průměrného důchodu*počet měsíců do důchodu.

Pokud nejsou následky trvalé, což ve Vašem případě není, tak jinak. Jenže Vy jste skupina s trvalým následkem.

Nemáte co ztratit, tak je natáhněte. Nezapomeňte, že vždy můžete jít k soudu, který následně zaplatí.;)

hodnocení

Děkuji.

Je mi 45 let a zřejmě to do trvalých následků nespadá.Kromě toho,že si ještě pár měsíců nemohu posedět v křesle.:)

Nicméně ještě jednou děkuji za názor a odpověď.

celp*

Zaměstnavatel je ze zákona pojištěný.Zkuste vymáhat co největší odškodné.Ovšem vloží se do toho pojišťovna a ta má dost odborníků na tento problém.Uvidíte jak dopadnete.

js*
hodnocení

0x

Dobrý den,

máte především nárok na odškodnění bolestného. Bolestné Vám ohodnotí Váš ošetřující lékař dle vyhlášky č. 440/2001 Sb. při hodnotě 120,- Kč za bod. Dalším nárokem by bylo ztížení společenského uplatnění, tzn. trvalé následky, pokud máte. Tyto se hodnotí alespoň rok od úrazu. Obecně máte ještě nárok na náhradu nákladů léčení, věcnou škodu, náhradu za ztrátu na výdělku po dobu, příp. po skončení pracovní neschopnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]