Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to je s tím poštovným?

Od: suzymon® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, tak mne tak napadla jedna otázka. Hodně objednávám v cizině, ale také u nás. Právě čekám balík a najednou mne napadlo jak je to možné, že skoro všechny e-shopy mají stejnou cenu za doručení, a to po celé republice. Tedy nezáleží na ujetých kilometrech. Ať je to 20, nebo 400 km cena je stejná. A 100Kč se mi zdá teda hodně málo, kdybych měla spočítat kolik stojí benzín a ten řidič a doručování z místa na místo, než to dorazí ke mně. Kdo to teda platí? Ne že bych si stěžovala že platím málo *smich*, protože z ciziny neplatím vůbec nic, ale tak mne to napadlo jak to dělají? Přece na tom nemůžou nic vydělat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Jen příklad:

Auto = 50 balíků = 5000,-

Náklady na benzín/naftu cca 500,-.

Plat řidiče 1000,-.

Výsledek?

bate
hodnocení

2x

suzymon: Ta skoro stejná cena dopravy po celé republice je proto, že všichní dopravci (Česká pošta, PPL, DPD atd.) mají stejné svoje ceny dopravy pro celou republiku bez ohledu na vzdálenost na jakou musí zásilku přepravit. Pokud si dobře pamatuji tak to tak bylo vždy a nehledal bych v tom žádné záhady. Oni to mají určitě velmi dobře spočítané tak aby na tom neprodělávali. Že t00 Kč je hodně málo? Tak to snad nemyslíš vážně. Ono záleží na velikosti a váze baliku a není nic neobvyklého, že cenu dopravy některé obchody účtují i pod 100 Kč nebo ji mají zdarma pokud se u ních nakoupí zboží v určité hodnotě, např. nad 1000 Kč. Ono to bude asi různé a některé obchody můžou mít část ceny za dopravu započtenou už v ceně zboží.

hodnocení

0x
20km nebo 400km , je poste jedno , stejne tak ci tak se balik doveze do tridiciho centra a pak posila mezi centralama. Treba Ostrava - Praha jezdi kazdou noc vlak. Ktery je nacpany od baliku po postu.
Dodavky zas jezdi na CNG takze maji opet nizsi naklady na palivo. Kromu v te dodavce je klidne 100 baliku. Takze se ta cena dodavky rozlozi.
Posta to ma vypocitany a vydelava.

mot
hodnocení

0x
dopravce obvykle neresi vzdalenost, jednou je to blizko-vydela, jednou daleko,prodela...
proc to delat slozite a pocitat cenu podle vzdalenosti...

ohneta*
hodnocení

0x

A co se týče poštovného zdarma z aliexpressu, tam ho dotuje čínská vláda.

hodnocení

Jéžiši to jsem ale ťululum. *smich2*

No jasně, přece sem nejede extra kvůli mně. Prostě jsem zase zabodovala, no *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]