Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrtelná nehoda a natáčení

Od: pohanka* odpovědí: 65 změna:

Dobrý den. Shlédla jsem kousek záběrů s tragickou jízdou dvou děvčat.

Hned poprvé mi bylo nejasné, když to někdo okomentoval: řidička se nevěnuje řízení, ale hrabe se v kabelce.

Myslela jsem, že jsem z toho jelen, vždyť máme volant na druhé straně, hrabe se přece spolujezdkyně.

Proto mě zajímá, bylo video otočené, jako u fotografie, nebo jela děvčata v autě s řízením vpravo? To byla auta pro vývoz do ciziny, kde se jezdí v levém jízdním pruhu. Děkuji za vysvětlení.

doplněno 12.07.17 19:54:

Děkuji všem, již jsem v obraze. Nové technologie již neovládám a ani již nechci.

Je to tak, auto se otočilo do protisměru a odnesla to levá strana, tedy levá u řidiče.

Člověk v autě mívá zrádný pocit, že je v bezpečí, že ho auto ochrání, že se mu nemůže nic stát.

Při tak velké rychlosti to je bohužel chybně.

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

nene, Pohanko. Takhle převrácený obraz snímá ta kamera.

majsterjoe*
hodnocení

3x
Zaznam byl pořizován přední kamerou na telefon a vysilan živě na facebook, který obraz zrcadlově otočil. Zemřela řidička a diky bohu. Většinou umře někdo, kdo je v tom nevinně.
liska*

Jak díky Bohu? To je něčí děcko. Co by dali za to, aby se čas vrátil a holku líp poučili.

prazskejpepik*

zřejmě myšleno tak, že za svou hloupost má pykat jen ten, kdo jí způsobil a ne ti ostatní. to je spravedlivý trest a nikdo ho jinak spravedlivě nepostrestá.

jo mobilní telefon, bez něj se dnes někteří už ani nevys... :)

Klid. Čas se vrátit nedá. Na to měli myslet dříve. Co je určeno k eliminaci formou přirozené selekce, to je i tak nepoučitelné.

Od řidičky zcela flagrantní porušování nejen elementárních bezpečnostních zásad při řízení auta, ale zásad zdravého rozumu vůbec.

Celá věc má dva pozitivní aspekty.

1) Nikdo další nepřišel o kejhák.

2) Auto bude po resuscitaci a faceliftu nabízeno k prodeji v některém z autohospiců jako nebourané po prvním majiteli se zaručenou historií s razítkem od CEBIA.

Ale je to v pořádku že zabila sebe a ne náhodného účastníka provozu!A rodiče?Ti mohou zpytovat svědomí kde ve výchově udělali chybu!

Jsem myslel ze takhle blbe (na vejsku), natacej lidi jenom mobilem:-/

asd1
hodnocení

3x

Video je zrcadlově otočené, řízení je normálně levostranné.

Za nehodu si mohla řidička sama kvůli svojí blbosti. Ale kdo za mlada podobné osloviny nedělal ať hodí kamenem. Přát jí to a říkat něco jako "dobře jí tak" mi přijde naprosto úchylné. Tisíckrát lepší by bylo, kdyby auto skončilo na sr., ale ty dvě by vylezly jen lehce potlučené. Škoda mladého života a nejspíš i trvalých následků spolujezdkyně...

jofa*

Takových nepoučitelných individuí jezdí denně tisíce. Včera jsem pozoroval jednu mladou řidičku. Přijížděla ke křižovatce jasně označenou že je na hlavní silnici. Jednou rukou řídila, druhou vesele telefónovala. Zastavila na křižovatce a dávala všem přednost z prava z leva. Ze zadu do ní málem nabourali. Evidentně byla zblblá z telefonu, že nevěděla vůbec kde je a co se děje. Začalo troubení ať jede. Nepřestala telefónovat a zmatkoval dál...Radšji to nebudu popisovat, nebo se ještě teď rozčílím. A tohle jezdí po silnicích.

Ano, také jsem takové viděla. Ty by zasluhovaly vytáhnout z toho auta, nakopat do zadku a sebrat jim řidičák a už jim ho nikdy nedat. Jsou to neskutečné krá.y...

Jste genderově nekorektní ;)

hodnocení

3x

Škoda každého maldého života, ale dívky byly husy. Když si vzpomenu, že v jejich věku jsem už byla vdaná, asi za rok a půl přišlo 1. děcko, měla jsem jiné starosti. Ale starosti příjemné. Nelituju toho.

Dneska ony jedou jako puštěné ze řetězu, šílené a řvou: do pi..., do pi...Nevím, dneska jsou možná na mladé slečny kladeny jiné nároky, ale takhle vulgární jsem v životě nebyla. Jen jsem si nevěřícně říkala: A tohle by měly co nevidět být mámy od rodin? Co by asi ty mrňavé červíky naučily, když jsou samy tak zoufale vygumované?

Vnukovi bylo koncem května 18. Udělal si řidičák, rodiče mu půjčují starou Fábii. Volal mi, že by k nám chtěl v sobotu přijet. Cesta je 40 km dlouhá, přes velice rušné krajské město. Přestože mě dcera uklidňovala, že kluk jezdí velice dobře, bojím se. Říkala jsem do telefonu: Prosím tě, hlavně jeď opatrně. A abys nepotkal nějakého blbce. On mi povídá: Tak to já, babi, neovlivním. I když pojedu sebeopatrněji, toho blbce potkat mohu.

A to je právě to, z čeho mám strach. Kdyby potkal 2 podobné namachrované vulgární nány bez mozku, byly by klidně schopné vzít ho s sebou. A zbyla by jen zoufalá a neskutečná bolest, pryč by byly roky péče, plínek, ošetřování v nemoci, výchovy a hlavně lásky.

Nevím, jak toto řešit. Nikdy dopředu nevím, s kým se kde setkám. Co si z toho setkání odnesu. Aut je na silnicích čím dál víc a agresorů a pitomců jakbysmet. Vzpomínám na mou autoškolu ve š Škodě 100 v roce 1973. I dřív byl častou příčinou alkohol. Dneska přibyly už i drogy, to tehdy nebylo. Nebo jsem se aspoň pohybovala v takové společnosti, KDE to nebylo.

Ta děvčata nijak nelituju. Co chtěly, to mají. Pokud by to nechtěly, chovaly by se jinak. Nikdo je nenutil k tomu, co udělaly. Ono platí přísloví: Kdo s čím zachází, tím taky schází. KIaždý z nás někdy udělá chybu, ani já nejsem neomylná. Ale jít podobnému osudu tak ochotně naproti - to bylo opravdu bláznovství. Co k tomu dodat víc? Jaga.

A ať hodí kamenem? Ano, také jsem zkoušela rychlost. Měli jsme doma Š 100 L, stačila devadesátka a už se to celé klepalo. A tolik aut na silnicích nebylo. Dneska se stává auto v rukou namachrovaných mladých /a bohužel, často i nalitých a nadrogovaných/ skutečně nebezpečná zbraň.

asd1

Ano, také jsem zkoušela rychlost. Měli jsme doma Š 100 L, stačila devadesátka a už se to celé klepalo.

To jsi na tom pakticky stejně, jen s rozdílem že se nic nesemlelo a nevybourala ses. Ta "husa" extra rychle nejela, nejspíš se lekla stojícího auta před ní a při brzdění/ vyhýbání to přetočila do hodin. To by se ti u embéčka povedlo i v té 90 (a mnohem snadněji než myslíš - bohatě stačí když vyskočí zajíc z příkopu a zadupneš brzdu). Mmch. posadit tě zamlada do moderního auta které se netřepe ani ve 180, tak bys to rozjela na 150, začátečníkovi pak stačí drobnost aby se lekl a ztratil kontrolu nad vozem.

A mmch. většina mladých řidičů co potkávám jezdí opatrně a až zbytečně pomalu. Spíš potkávám hodně starších paní ve velkým autě, jedou prostředkem silnice a místo pro protijedoucí auto neřeší. Dost často jedu pravýma kolama na krajnici 10 cm od hrany příkopu a je to těsně o zrcátka. Spousta lidí jezdí agresivně a nebezpečně. A policie nefunguje - když už jsou vidět, tak číhají někde za bukem na bezpečném místě a měří, nebo na kraji města kontrolujou lékárničky = vůbec nejde o bezpečnost, ale o výběr pokut. Měli by mít plat podle počtu bouraček a ne podle počtu udělených pokut...

fff
..."Ta "husa" extra rychle nejela, nejspíš se lekla stojícího auta před ní a při brzdění/ vyhýbání to přetočila do hodin..." Tak si je poslechni- jeli 120km/h- to je snad málo na takovýhle machrování! Dobře jim tam. *cert*
asd1

Jezdíš v ČR po silnici? Tachometrových 120 = reálných 110 je na rovných okreskách naprosto běžná rychlost. Pokud jedeš tachometrových 90, tak máš každou chvíli na zadku nalepený auto a agresivně tě předjíždí.

Problém nebyla rychlost, ale pozdní reakce a chyba při brždění. Ve vteřinách před bouračkou koukala prakticky pořád před sebe, ale pozornost soustředila na vedlejší "konferenci" a situaci před sebou vyhodnotila pozdě. (Mmch. je to srovnatelné s legálním handsfree telefonem). A pokud se něco semele ve chvilkové nepozornosti (např. koukáš do zrcátka nebo čteš směrovou ceduli nebo čumíš na baby u silnice), tak velice snadno zareaguješ pozdě stejně jako ona. Pak je to jen o štěstí a smůle.

Ano mohla si za to sama, ale smrt za machrovinku (hurá mám řidičák) + nepozornost + chybu při brždění je hodně tvrdá. A říkat "dobře jim tak" je úplně mimo. Až na podzim v půlce zatáčky vjedeš z mokrýho na flek s námrazou a zahučíš do škarpy, tak si taky řekni "dobře ti tak". To už můžeš říkat každému kdo udělá jakoukoliv chybu a natluče si.

Jo poslouchal jsem a bylo to jedu 120 , 140 a jeste zrychlovala...
To je dost rychle...

To video zřejmě není pro slabší povahy. Taky jsem to včera poslouchala a pak měla takovou zvláštní depku, nepříjemný pocit.

Jaga, vidím to podobně jako ty. Navíc mi vadí, že holky jsou sprosté a vulgární, jak dlaždiči. Ta přeživší si o to přímo řekla, když se chvástala, že kašlou na předpisy. Jinak to ani dopadnout nemohlo. Za mne tedy, opravdu jsem ráda, že to nenarvaly do nějakého jiného auta.

O to víc jsem překvapená z vyjádření bývalého dopravního policisty, Stanislava Humla, to si snad dělá srandičky:

"Přítomnost kamery v mobilu a streamování mají úplně stejný vliv, jako když se budu bavit se spolujezdcem za jízdy nebo poslouchat rádio. Tohle všechno by se muselo zakázat, pokud se říká, že vadí ta kamera. Pak tedy vadí i rádio nebo tchyně v autě."

Taky mě zarazila ta vulgarita, ale smrt nepřeju ani jedné z nich. Lepší by bylo, kdyby to obě přežily a vzaly si z toho ponaučení. Streamování v autě pochopitelně nemá co dělat. *ee*

pb®
Popravdě mně někdy konverzace při řízení opravdu vadí. To když se malý syn ptá vidělas to a to, nebo vymýšlí a ptá se na úplné krávoviny, kdy musím přemýšlet o tom, co to vůbec řekl. To ho pak fakt utnu s tím, že jestli bude mluvit, tak se nabouráme. Naopak nenáročná konverzace s dospělým tak rušivý element není, ale nejraději při řízení mlčím a poslouchám rádio. Psát ani číst SMS za jízdy nejsem schopná, maximálně zvednout neodbytného volajícího.

culdabulda1*
hodnocení

2x

- já bych se docela i vsadila, že kdyby to holky přežily obě a bez následků, tak by si toto video pouštěly jako "hit" na mejdanech s kamarády. Sice možná s posvátnou hrůzou, ale pouštěly. Měly smůlu.

hodnocení

1x

Podle všeho to opravdu bylo auto s pravostranným řízením, psalo se to i na internetu. Také mě to zpočátku zmátlo.

doplněno 13.07.17 14:27:

Tak díky za informaci, *palec* já se v těch kamerách moc nevyznám; doma žádnou nemám.

hodnocení

1x

Taky jsem na to koukal, ale podle všeho řídila a zemřela ta tmavovláska, takže mohu jen konstatovat, že se bohužel věnovala všemu možnému, jen ne řízení. RIP*plac*

doplněno 12.07.17 19:30:

Tak jsem na to teď kouknul a ony jsou tmavovlásky obě. Takže upřesním: Řídila ta dívka v černém tričku.

doplněno 12.07.17 19:32:

A ta kamera snímá naprosto normálně, auto má levostranné řízení a na místě spolujezdce sedí dívka v červeném.

Nevím, jaké vido jste viděl, ale zjevně řídila ta v bílém tričku dál od kamery (mobilu), který držela spolujezdkyně v černém triku.

hodnocení

1x

Celou noc a celý den o tom mluvila všechna rádia. Když jsem to viděla v televizi, tak jsem přestala dýchat. Šílené!

hodnocení

1x

Lidí na silnicích umře spousta, proč se všichni šílí kolem téhle slepice?

A to ještě ke všemu jich třistakrát více umře na srdeční a cévní příhody ...

kabod*

Řidíčák jsem dělal v prosinci 1969 a v lednu 1970.kdy byla tehdy pekelná zima a sníh držel celý rok až do dubna..Ta výuka na náledí a ve sněhu byla SKVÉLÁ..A přesto trvám na tom z vlastní zkušenosti,že když jsem tehdy blbě riskoval jako každý mladý blbec,tak když jsem přežil ve zdraví prvních SEDMDESÁT TISÍC km jen se šrámy a ve zdraví,pak jsem PAN ŘIDIČ..A to PLATÍ POŘÁD...

Protože ty "frajerky" netušily co se stane a přenášely svou jízdu v přímém přenosu na facebook. Osud. Já jsem to video teda neviděla a vidět nechci. Byly mladé a hloupé. Jenom doufám, že po shlédnutí toho videa to už nikdo nebude dělat, že neumřela úplně zbytečně. Doufám...

Žádný osud je jicheh hloupost, nic jiného v tom nehladat.Naštěstí ta hloupější vzala do hrobu jen sebe a ta přeživší? jeli alespoň trochu rozumná už nikdy s podobným blbem do auta nesedne!

rizzlah*
hodnocení

1x

Nemyslíš, zaplatíš... ještě že nezpůsobili vážné zranění někomu jinému.. popravdě je ani nijak nelituji, pokud to nemáš v hlavě vpořádku.. tvůj boj.

hodnocení

0x

Je to jak píše @sebod; přední ze dvou kamer snímá obráceně. Auto je normální, s levým řízením. Mě jen nejde do hlavy, že na nekvalitní fotce ze zásahu je předek u VW nedotčený; asi po smyku (?) do té bariéry vrazila zádí? Nevíte někdo o fotce toho auta?

Predni kamera to tak dela.
Chytla to hur , bokem.
scontent.fprg2-1.fna.fbcd/...
ronyx*

Hlavní náraz šel na levý zadní roh auta (tj. ten za řidičkou) - trefila s ním tu ocelovou výztuhu (ty svařené plechy či traverzy či co to je) té protihlukové stěny. Vlastně do toho nacouvala.
Jediná fotka auta po nehodě (prý je někde po sociálních sítích, ale zatím jsem ji nenašel) je dostupná tady v galerii.

Jo, díky, stejnou, zřejmě jedinou fotku sem pověsil @h0nz490 viz odkaz výše.

karel52
hodnocení

0x

Už jim prosím dejte pokoj. Stala se nehoda s hodně špatným koncem a nemá cenu to dále rozebírat.

cechacek*
hodnocení

0x

Tonča a Anča v autě, na půl roku rakouskou policii na české silnice a vlnolamy, polovina mistrů volantů by měla o jinou zábavu postaráno

eivlis*
hodnocení

0x
Nevite nekdo, prosim, kde muzu videt to video?
Tedy zda je to mozne jak tu nekteri psali.. Holek je mi moc lito.. Mladi, nezkusenost, vynechani rozumu jsou vrazedna kombinace..-:(

ale zas tak toho tam moc vidět není..myslím nějaké krváky apod..vlastně vůbec nic

jofa*

Člověk cití zoufalost, vztek a bezmoc. A co je nejhorší, kdyby člověk takto se chovající řidiče, řidičky upozornil na toto chování za volantem, tak ještě bude za kreténa a možná dostane nafackováno. Bohužel, komu není rady, tomu není pomoci.

nedovedete si představit, jak jsem šťastná, že ani jedna z nich není mým dítětem! Ať to dopadlo jak chtělo! *plac*

eivlis*
13.07.17 12:19
Dekuju..

pohanka*
hodnocení

Řidička jela rychle, nedodržovala bezpečnost, doporučenou rychlost, nevěnovala se dostatečně řízení. Spolujezdkyně ji hecovala, hecovaly se vlastně navzájem. Zapomněly, jak se mají chovat na silnici v provozu. Auto je zbraň.

Rodiče té zemřelé se nedočkají vnoučat, to je dost velký trest a bohužel nevratný.

Pozorujte někdy řidiče, co dělají za volantem. Kouří, jedí, telefonují, dnes jsem v Praze viděla řidičku v bílém Audi /4 kruhy?/ v jedné ruce kelímek s Coffee to go a řídila jednou rukou. Co by dělala, kdyby ji to teplé kafe vyšplouchlo na nohy? Určitě by řekla, mě se to nemůže stát.

Mladí řidiči, mají za volantem moc velké sebevědomí, ale nemají proč, zkušenosti totiž nemají žádné, nejsou vyježdění.

michalverner

Mládí s tím nemá nic společného.Těm starším zase naježděné kilometry dávají sebevědomí.

Pod tuto větu od pohanky se podepíšu: Mladí řidiči, mají za volantem moc velké sebevědomí, ale nemají proč, zkušenosti totiž nemají žádné, nejsou vyježdění. Většina ml adých řidičů ještě s mokrým inkoustem v ŘP si myslí, že jsou mistři světa, ale opak je pravdou. Právě naježděné killometry dávají vyježdění a zkušenost se silničním provozem. Po převzetí ŘP, se dostáváme do síta, které nás roztřídí na různé kategorie řidičů, stejně tak při prvním sněhu na silnci atd. Káždému z nás (řidiči), jezdí po světě vrah, jen musíme mít to štěstí, že ho v životě nepotkáme! Toto je zkušenost řidiče, který má najeto přes 1,5 mil km!

doplněno 13.07.17 23:27:

Mě se stala příhoda (nehoda), že mi nedal 19 letý řidič přednost, když odbočoval z protisměru a lidi mu radili, aby řekl, že jsem jel na červenou. Policajt ho vyslechl a zeptal se ho zda na tom trvá? Potvrdil to a on mu zabavil řidičák! Proč? Protože on musel do té křižovat dojet později než já, když já jel na červenou! Rady druhých, ho stály půl roku mít papíry v čistírně! Za blbost se platí!

sebod*

Ano. Mladí řidiči mají velké sebevědomí... A nejen řidiči. Prostě mladí lidé si myslí, že smrt neexistuje. Že se jich netýká. Domnívají se, že jim patří svět. Tak to bylo, je a bude.

Určitě se ty dvě holčiny chovaly nezodpovědně, určitě si koledovaly o průšvih. Ale smrt? Ruku na srdce, dáte ruku do ohně za to, že zrovna vaše dítěte se takto NIKDY chovat nebude? Já se modlím, aby se tak nechovalo, ale...

Jistě, je jenom dobře, že ta řidička sebou nevzala na onen svět někoho jiného. Ale ani ona si snad tu smrt nezasloužila. Nebuďme tak zlí..

pohanka*
hodnocení

Ukažte mě šedesátiletou madam, která s přítelkyní vyvádí tak, jak ony dvě slípky. A vytahují se, že pro ně neplatí žádné předpisy. To by musely být sjetý.

Motorkáře do toho neberu, to je jiná kategorie.

michalverner

Tyto dámy vyvádí úplně jiné věci...kolikrát i horší.

Když jsem dělal papíry v hluboké totalitě, tak mi učitel v autoškole říkal, že mladým klukům dělají testy raději přísnější, než dámám před důchodem, protože ty nejsou takové nebezpečí, jako my mladí(v té době). Dnes mu úplně rozumím a děkuji mu!

michalverner

Testy a realita je trošku něco jiného.

Jak pro koho, mně třeba stálo připuštění k písemné zkoušce karton Sparet, protože mě chtěl policajt potopit při údržbě vozidla. Dnes udělá papíry snad každý blbec, kšeft je kšeft. Proto to tak na těch silnicích tak vypadá, bohužel.

Dnes bude v Praze dělat zkoušku desetkrát. A vždycky si budete přikupovat další jízdy. Kšeft je kšeft ..

pohanka*
hodnocení

To je Váš názor, jestli jste o tom přesvědčen, nikdo Vám to nebere, vyvracet Vám ho nebudeme.

Ale něco /někoho/ mi připomínáte.

Jenom doplním předešlou připomínku, ta řidička s kávou byla mladá, nebyla to žádná střední, či starší generace.

michalverner

Mě se stala příhoda na dálnici.V pravém pruhu jela dáma v letech a z boku na dálnici najížděl kamion.V levo jí předjížděla auta.Kamioňák se chtěl zařadit za ní ale ona stále zpomalovala.Nájezd skončil,kanion div nedrhnul svodidla a tak na ní zatroubil.Ona se lekla a strhla volant doleva na auto co jí předjíždělo.To také zatroubilo a ona to strhla zpět na kamion.Dopadlo to tak že paní prostě na dálnici zastavila.

pb®
Na druhou stranu, takových co nechápou, že jim děláte místo, aby se mohli z připojovacího pruhu bezpečně zařadit jsou taky plné silnice. Přitom je to ve vyhlášce.
michalverner

No jo jenže ono tomu kamionu to chvilku trvá než to rozjede (to také málo kdo chápe) a když to rozjede a madam je stále na úrovni začátku návěsu.Nevím no ale nepřijde mi normální na dálnici strhávat řízení na někoho vedle nebo dokonce zastavit a ještě pak rozhazovat rukama.

Sám jsem, jako mladý a sebevědomý zkoušel s otcovou Š 120, kolik pojede na dálnici z Popovickového kopce (směr na Prahu), s plynem na podlaze? Když jsem se po letech chlubil tou rychlostí, tak mi bylo řečeno, ať jsem rád, že se ta Škodovka nerozpadla, že nebyla na takovou rychlost stavěná. V té době jsem měl najeto cca 10 tisíc km, jel jsem v tom autě sám a ty dvě "slavné slečny" se o proti mé rychlosti jen ploužily! Každý si v mládí chce vyzkoušet, jak rychle jede jeho auto a myslí si, že se mu nemůže nic stát. V dnešní době bych to už nezkoušel, protože jsou auta sice bezpečnější, ale jezdí o mnoho více větších blbců, než jsem byl já s mokrým inkoustem v ŘP!

michalverner

Každý to tak nemá.Třeba já nikdy takovou potřebu neměl.To že někdo dostane papíry ještě neznamená že je magor a naopak.

hodnocení

0x

Nevíte, jací jsou jejich rodiče. Třeba holky jejich rady neposlouchaly a podle toho dopadly. Je mi líto všech, rodičů i holek. Mladí nemají zkušenosti a myslí si, že jim se nemůže nic stát. Dokud se nestane. Řidička telefonovala za jízdy, čehož se dopouští spousta řidičů, ale jinak ji spíš hecovala a rozptylovala spolujezdkyně. Zbytečná tragédie a smrt.

michalverner

Starší mají zkušenosti a tak si myslí že se jim nemůže nic stát.Oni přece dobře vědí jak to chodí.Stačí jet po dálnici 130 a v tu ránu jste brzda provozu a kdo ta auta řídí?Samí mladí?Myslím že ne.

jofa*

Kdo sedne za volant auta a vyjede, by si měl uvědomit, že sedá do rakve u které se může kdykoliv zavřít víko. Měl by to mít na paměti každý, mladý i starší. Je to zbraň, která zabíjí pozvolna i okamžitě. Bohužel i tento nadcházející víkend bude pro někoho auto pomyslnou rakví skutečností. Bohužel. někteří nemyslí a zaplatí.

Oni myslí, ale špatně.

Bohužel. někteří nemyslí a zaplatí.

Horší je, když za nemyslící zaplatí druzí.

hodnocení

0x

Možná si jen osud vybírá svou daň. Podle duchovních teorií přežije ten, kdo přežít má, nebo se nevědomky takové cestě vyhne.

Blešíku,:-D to je dobrá teorie, ale odporuje té, kterou měla moje babička. Vyprávěla: Rano se havyř zbudil a pravil: "Já měl škaredy sen, že mě zavalilo." Roba pravila: "Tož to tě varuje. Nikam nechoď a zustaň v lužku." Chlop se vratil do lužka a buch, spadnul obraz panny Marie a roh teho obrazu chlopovi prorazil spanek. Na fleku bylo po nim. Osud! Co maš psane, temu neutečeš. Vykladalo se to po cele kolonce. *alene* A pak si vyber!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]