Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace pro postup

Od: romanl odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, včera jsme mi stalo že sem jsi nechtěně uřízl kousek polštářku na prostředníčku cca 5 na 5mm do hloubky cca 1 až 1,5 mm dost to krvácelo jelikož sem to měl ošetřeno v práci asi 4 převázal po úrazu než to přestalo prosakovat nastříkal jsem do rány akutol tekutý obvaz asi 3 celkem při převazu každém. po 4 převazu přestalo prosakovat dnes když sem to převázal musel jsem starou náplast odtrhnou bila přilepena byla to ta obyčejná prst sem opláchl od zaskle krve a i ránu pod vodou pote sem na to nakapal PEROXID VODÍKU kterou mám doma jako z dezinfekci dost to popěnilo poté přelepil náplastí Cosmopor Antibacterila kterou sem koupil v lékárně je to náplast která by se neměla přilepit jak sem se na to koukal ale i tak je náplast od krve ale neprosakuje nic. Prst mě nebolí ale svědí od kloubu prostředního ke konečku prstů koupil jsem jsi i mast HEMAGEL kterou jsem dal trochu na polštářek té náplasti jak jsem převazoval prosím poraďte mi jak mám dal postupovat jak často to převazovat popřípadě zda navštívit lékaře .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Že by zavolat sanitku? Tohle se řeší náplastí, izolepou, izolačkou ... Pokud nekrvácí, tak je nejlepší nechat to volně nebo jenom překrýt polštářkovou náplastí. Lze občas změkčit jakoukoli hojivou mastí.

romanl
hodnocení

Nešel sem k doktorovi převazuji to sam nekrvací to v lékarně sem koupil naplasti proti přilepení k raně koupil jsem Hemagel slišel sem že se praktikuje mokré hojení je to intenzivnějšší a lepší jen ten článek je bylí a z varhankáma to bude asi z toho jak to bylo v te náplasti mokré od krve naposled ale nevím proč je ten článek tak bylí a špatně se sním hýbe ale to bude z toho jak byl asi přelepený tak je stuhly .

liska*

Člověče, proč takové procedury? Vy nejste po amputaci! Kolik Vám je let? Rány se hojí samy, na tohle jsme si plácli jitrocel a hrálo se dál. A když to teklo, tak ubrousek nebo toaleťák. Akutol jsme si stříkali na rány, když nás čekala plavba na kanoích, aby nevadila špinavá voda z řeky. Pokud tou rukou nepracujete, nechte větrat, slunko to zahojí.

pecenkav*

Správně, omotat izolačkou, abych si nezasvinil vercajk a dělá se dál, večer si pak nemužu vzpomenout od čeho tam tu díru mám.

hodnocení

0x

S takovým škrábanečkem k doktorovi? Proč? Vždyť je to naprostá banalitka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]