Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás, chtěl bych se zeptat, platil jsem DPH u balíku ze zahraničí, hodnota i s poštovným
dělala 2700 Kč a na celnici si nějak usmyslili, že to bude 3300 Kč a až z toho mi vyměřili DPH a pak připočetli poplatek za odbavení, možná je v tom nějaký systém, ale... nebere mi hlava že by nějak zvedli jen tak hodnotu balíku o 600 Kč.
Poprosím někoho kdo tam dělá nebo v tom chodí o vysvětlení, nebo to je vyšší dívčí. Díky
Je to k nevíře,ale celníci mají právo, pokud se jim zdá, že cena poštovného, byla prodejcem uvedená chybně, uvést svoji vlastní. Je to šaškárna, Čína jako proexportní opatření přispívá některým exportérům na zasilatelské nálady. Proto je tolik eshopů s free shipping, nebo s velmi levnou taxou na poštovné.Celníci ale jedou podle běžných tabulkových ce Čínské pošty.
No to je hnus velebnosti, tak když mám poštovné zdarma, tak snad mám já právo :D aby mi ho k hodnotě nepřičítali...
Tak to mě dostalo, a další věc, co za nesmysl je, danit poplatek? přece jsem si jej nepřivezl ze zahraničí společně s balíkem. Je to k nevíře, ale oni to DPH odpočítali až úplně z té konečné částky, v které byl třeba i poplatek za proclení.
Mě to zkrátka přijde jako jeden veliký mrdník. Jestli to chápu správně, tak si prostě chtěli namastit kapsu a proto to * poštovné - nepoštovné * a další věci.
To není "specialita" jenom celníků. Např. ve faktuře za dodávku elektřiny najdete DPH (je to tam trochu "schované", ale je to tam) z DPH ...
Je to tak jak vysvětlil "totak". Určitě jde o zboží z Číny. Ale co mi je divné, že Vám připočítali poštovné, když máte v objednávce uvedeno, že je zdarma. Jestli jste to nepopletl s tím poštovným které se Vám přičetlo až u nás. Tedy pro Českou poštu, která k Vám balík doručí z celnice. Tu z Číny neplatíte, ale naši vnitřní ano v tom případě, že je balíček zadržen na celnici a Vy musíte doložit kde jste objednával a za kolik a za jakých podmínek. Jednou se mi to také stalo. Alke jednalo se jenom o svetr, který stál 25 dolarů. Ale zadrželi ho, poslali mi vyrozumění s dotazníkem a musela jsem jim emailem přeposílat všechny podrobnosti o nákupu. Pak si připočítali DPH a poštovné, což svetr sakra prodražilo. Od té doby si dávám pozor.
P.S. Však oni také všude píší, že nezodpovídají za zákony které jsou stanoveny v zemi destinace. Číňani slovo dodrží a nemají vůbec žádný vliv na to se děje když produkt Čínu opustí a dojde do jiné země.
Chápu, u dražších věcí vždycky posílám screenshoty zboží a podrobnosti o nákupu, aby mi to mohli hezky zdanit, ale.. to s tím poštovným je fakt bordel, dnes jsem se na to ptal, je to tak... i když máte poštovné zdarma, oni na to nehledí, podle svých * tabulek * určí možné poštovné podle destinace a váhy a prostě vám to připočítají do hodnoty, aby jste platila větší DPH. Zboží je z Taipei - Taiwan, PUP free ( balné atd.. ) poštovné taky zdarma... ale zdá se že.. naše pošta to vidí jinak.
Chápu a zrovna dneska jsem nad tím přemýšlela jak to vůbec u nás chodí všeobecně, když nakupujemev e-shopech. Všude se platí doprava minimálně těch 80Kč nebo i 140 Kč Česká pošta. Záleží na prodejci s kým má smlouvu. Také mi vrtalo hlavou, jak je možné, že třeba PPL, ať už je to 100 km nebo třicet, pořád je to stejná částka za doručení po celé republice. Kdo to teda dotuje, nebo platí? A jak to vlastně funguje. A také mi je divné, že když mi z Číny posílají balíčky a oto je hodně často a pošťačka už mmne nazývá křestním jménem , a většinou jsou ty balíčky doporučeně, musím podepsat a přesto je to zadarmo. Tuhle službu u nás, musí teda platit čínský prodejce, protože Česká pošta to určitě zadarmo nedělá.
Rozumím, ale pak by se tedy mělo jednat o max 200 Kč částku, ten balíček měl 1 Kg, zas né 10.
A oni mi přidali skoro 600 Kč do hodnoty balíčku, to by přece nemohli chtít za poštovné po ČR... to mi nebere hlava
Je to zkrátka takové * jejich * poštovné, které si vytvořili i když mám PUP fee/Shipping free balíček, tu částku za doručení u nás chápu, ale 600 Kč mi přijde.. přestřeleně moc.
To poštovné po čr, jak píšeš, že by to nemohli chtít. To je 198,- za to, že za tebe vyřídilí proclení a nemusels si to vyřizovat sám. V ceně je doporučený dopis, kterým ti oznámili že zásilku zadrželi a vyzvali tě k vyplnění plné moci. Víc po tobě česká pošta nechce. Zbytek je práce celní správy.
Zajímavá sranda je, že i když jim vyplníš plnou moc pro příští zásilky, a oni ti pak už nemusí posílat drahý doporučený dopis a oznamují ti to mailem, stejně si těch 198,- příště naúčtujou v plné výši.
Chápu, to je fakt.. kruci, vyřizoval jsem to před roky, taky mi veškeré oznámení chodí mailem a stejně ty dvě stovky vždycky platím, ale zkrátka přijde mi to celé přitažené za vlasy, jedna věc, že platím DPH z poplatku * té jejich služby * a né z čisté hodnoty balíčku.., nemám pocit, že jsem si onen poplatek přivezl sebou ze zahraničí, proto není důvod z něj platit DPH a druhá věc je to poštovné, co si vytváří podle jejich tabulek.. nevím jak je to v jiných zemí, ale jestli to takhle chodí jen u nás, tak je to prostě bordel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.