Nejste přihlášen/a.
Ahoj,kolegyne na brigade mi rikala,ze si plati OBZP a vydelává na brigadach,kolik se da maximalne vydelat za mesic a zaroven si ten mesic platit OBZP?Cetla jsem ze 10000kč,nebo je to 11000kč-což by mela byt minimalni mzda?Takze si clovek platí zdravotni a sociální je dobrovolné.Napiste prosim kdo s tim mate zkusenosti,jak to je,já s tím zkusenosti nemam.Děkuji
Platit zdravotní pojištění (letos 1.485 Kč měsíčně) jako OBZP je nevýhodné, protože OBZP platí i tu část pojistného, kterou jinak odvádí zaměstnavatel.
Měsíční výdělek na DPP je omezen pouze na jednoho zaměstnavatele → 10.000 Kč měsíčně. Ale je možné uzavřít více DPP u různých zaměstnavatelů, u každého s odměnou do 10.000 Kč.
Na základě DPP lze odpracovat maximálně 300 hodin pro jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce. Práce na DPP tedy znamená pořád hledat nové zaměstnavatele. Navíc není nárok na dovolenou, nemocenské, ...
Sociální pojištění si nikdo nemůže platit dobrovolně. Povinné je pouze pro zaměstnance a OSVČ. Nepojištěná doba se nikam nezapočte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.