Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, pomoc. Od roku 2002 pobírám rentu z důvodu nemocíi z povolání, a to pneumokonioza (zaprášené plíce), artróza a měljsem pracovní úraz na tvář. Renta byla vypočtena jako průměr všech rent z jendotlivých nemoci a bylo mi každý měsíc odečtena minimální mzda. Od 1.5.2017 mi však vyplacání renty zastavili z důvodu, že mi bylo zjištěno nové onemocnění - revmatická artritída. Jsem na pracovním úřadě, bez příjmu, invalidní důchod mi nebyl přiznám. Na šachtě jsem pracoval 24 let, zdraví mám zničené, nikdo mě zaměstanat nechce. Co mám dělat? Práník tvrdí, že případný spor by byl prohraný. Poraďte.
Opatřete si nové zprávy a znovu požádejte o invalidní důchod.
Je mi líto, ale právník má nejspíše pravdu. Snižování, případně odebírání rent lidem, jejichž zdraví bylo zničeno při práci, mne hrozně štve, ale nevím, co s tím → musela by se změnit legislativa (vrátit se, už nevím přesně jestli před rok 2012 nebo 2010).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.