Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na koupání - Český ráj

Od: lucka* odpovědí: 15 změna:
Krasný den všem!
Máte někdo tip na nejake hezke misto k vykoupání v Českém ráji? Plánujeme s kamarádkou výlet a trasu bych tomu přizpůsobila :) Muze byt prírodní i umělé, hlavne aby byla čistá voda a pobliz treba nejake slusne obcerstveni, hospudka.. :) Děkuji za vsechny tipy :)
doplněno 10.07.17 21:20:

Děkuji všem za tipy, nakonec se s kamarádkou podíváme na ten Věžák, vypadá to krásně :) Navíc je to kousek na Hruboskalsko koukám, tam jsem ještě nikdy nebyla, postupně chci prozkoumat Cěský ráj celý :)

Ještě jednou díky a krásné léto všem! :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Včera negativně v TV hodnotili Jinolické rybníky. Cožpak, prostředí pěkné, voda čistá, ale krade se tam - no jako u strak! Za týden prý tam řádili zloději 4 noci. Takže Jinolice nebrat.

Vzpomínám - před léty jsem byla na botanickém táboře v Krčkovicích. Za vesnicí jsme měli stanový tábor. Šlo se pak dolů takovou stezkou mezi skalami - a na konci byla louka a pod ní Věžák /Věžický rybník/. Kdo se díval na tatínka v polepšovně, je to ten dlouhý velký rybník, kde tatínek učil Vaška lézt na skálu. Koupání tam bylo příjemné, píseček, teplá voda. Nevím, jak je to dnes s občerstvením, od té doby uběhlo už hodně let. Ale stejně bych si ráda zase ve Věžáku zaplavala. Jaga.

ben®

Dobrý den, při čtení Vašeho příspěvku jsem zamáčkl slzu. Na Věžáku jsem jako děcko a později mladík trávil podstatnou část prázdnin, tak to tam znám dokonale. Byl to kout stranou od silnice, bylo tam možno stanovat (za mírný poplatek, který vybírala starší paní - majitelka louky), byly tam latríny, hřiště na volejbal a studánka. Na nákup se chodilo onou soutěskou (a přes dětský tábor) do Krčkovic (asi 1 km). kde byla hospoda a obchod v jedné místnosti. Bylo tam krásně - koupání, skály, les, houby a fajn parta. Byl jsem se tam podívat po delší době (je to čtyři roky) a zaplakal jsem - všechno je už pryč. Věžák je stále krásný, ale už jen pro oko, protože je tam vyhlášena přírodní rezervace a stanování či koupání je zakázáno. Pouze ti ochránci přírody tam mají postavenu pro sebe novou chatu (což asi jiným ochráncům přírody nevadí). Zkusím vložit několik nepovedených fotek pro pamětníky, aby si mohli také zaplakat. (Krčkovice - hospoda a obchod, vstup do soutěsky, soutěska, "stanovací" louka s cestou od soutěsky na pláž. zatarasená a zarostlá pláž s výstražnou cedulkou, Věžák a chata ochránců přírody). Zdravím!

P.S. Pro tazatelku - místo pro krásný výlet to je vhodné, ale koupaliště už to není.

doplněno 10.07.17 22:10:

sebod - není vyloučeno, že se známe a nevíme to. Já jsem byl roztomilý blonďáček .

Tip na koupání - Český ráj
Tip na koupání - Český ráj #2
Tip na koupání - Český ráj #3
sebod*

Hmm, a pak že se členové Poraďte nikde nescházejí ;). Dokonce už v dávnověku *smich*. Já jsem další, kdo tam trávil prázdniny. Nejdříve na skautském táboře, potom jsme tam z nostalgie jezdili s rodiči. Takže už vím, kam vezmu v týdnu vnoučata,,,,

lucka*

Děkuji, fotky mi nepřijdou nijak zvlášť nepoedené, pro představu stačí a k zavzpomínání lidem, kteří to tam znali jistě také :) Holt budu muset vybrat jinou lokalitu, asi se podívám na Branžež, tu sice už znám a bývá tam občas trcohu přelidněno, ale co se dá dělat.. :( Na věžák se ale podíváme také, láká mě to, alespoň jako cíl výletu :)

ben®

Dobrý den, ty fotky jsou z mobilu, tak spíše ilustrační . Na Věžák se určitě podívejte, protože je tam krásně. A jak již bylo zmíněno, tak se tam natáčel film Jak dostat tatínka do polepšovny a také film Máj. Přeji Vám hezký výlet a zdravím!

ben®
10.07.17 21:56
Tip na koupání - Český ráj #4
Tip na koupání - Český ráj #5
Tip na koupání - Český ráj #6

Ano, Bene, to je ta vzpomínaná stezka z kopce mezi skalami. A najednou se otevřela louka a ten rybník. Za ním z vody vstávaly skály.

Vidím, že na Věžáku si dávalo sraz půl Poradny. Jenže o tom nevěděli. Ben, Nikdo, Sebod a já. Bylo tam krásně, ve vsi ano, maličká vesnická prodejna a hospůdka v jednom.

Měli jsme tehdy na táboře úžasné vedení, turisticky založené, hodně jsme chodili. Vzpomínám si, že jsme pěšky navštívili Kost, Trosky, Valdštějn, Viskeř, Sedmihorky, Hrubou skálu a dokonce i Turnov.Měli jsme karneval, kdy jsme šli průvodem Krčkovicemi a tropili různé legrácky. Lidem se to líbilo. Já byla za pračlověka. Stačilo udělat díry do pytle od brambor, vyválet se ve vychladlém ohništi pěkně do špinava :), divoce rozcuchat dlouhé vlasy a vetknout do nich péra dravců, která jsme našli v lese při našich túrách. A sekerku z kamene a klacku.

Jo, jo, vzpomínky...to je to, co člověku zůstane. Tak je mi docela líto, když píšete, že na Věžáku se už nedá koupat. Myslela jsem, že bych si někdy udělala výlet za vzpomínkami...Jaga.

ben®

Dobrý den, podle jednoho článku z internetu tam koupání skončilo v roce 2010, kdy majitel pozemku oplotil vstup do vody, protože už byl prý nápor turistů tak velký, že byl poškozen břeh rybníka. Já tam byl v srpnu 2013 a na té fotce s cedulkou vidíte, jak vypadá ono místo, kde byla písčitá pláž - v podstatě tam nikde není přístup do vody (vše je zarostlé), tak s koupáním je konec. Ten dětský tábor v Krčkovicích tam ještě byl, ale tenkrát byl prázdný (jeho zázemí stojí). Na výlet je to pořád hezké místo, ale mládí už tam nenajdeme . Zdravím!

hoststary*
hodnocení

0x

Možná vám poradí seznam koupališť?

hodnocení

0x
Ahoj.
Byli jsme zde.
e-chalupy.cz/...
Úžasná krajina,úžasná příroda,úžasné koupání.
Doporučuji Komárovský rybník ;)

hodnocení

0x

Několikrát jsem byla v Lužanech ok. Jičín , čisté prostředí, je tam kemp a ve vsi je více možností hospůdek i nákupů.

Lužany doporučuji,moc hezké a příjemné.

nikdo*
hodnocení

0x

Je pravda, že na Věžáku je krásné koupání. Kousek odtamtud je rybník Vidlák, u kterého stojí hospoda. Kdysi tam bylo i tábořiště. Bohužel nevím, jak to tam dnes funguje. Jak šel čas, tak jsem postupně slyšel naprosto rozporuplné hodnocení. Asi jak se to tam střídalo.

doplněno 10.07.17 22:29:

ben, babajaga a?isebod? V kterém roce jste tam jezdil?. Já s rodičema někdy v roce 65-67. Vždycky s vozejčkem, vlakem do Borku, pěšky na věžák a potom 14 dní až tři neděle pod stanem u rybníka. Já se tam naučil plavat...

ben®

Dobrý den, bojuji s vložením posledních fotek, tak to zkusím ještě takto, Ostatně, i Vy jste pamětník.

Jo, na Vidlák se chodilo na zmrzlinu. Zdravím!

doplněno 10.07.17 22:43:

nikdo - já jsem musel vzpomínat a řekl bych, že to bylo od roku 1968 do roku 1975. Vím, že tam jezdilo hodně lidí z MB (snad ze Škodovky) většinou v "embéčkách". Naše rodina měla béžovou Simcu 1301, ale to tam nikdo neřešil. Byla tam dobrá parta. Ještě si vzpomínám, že té paní výběrčí se říkalo baba Vybíralka .

Tip na koupání - Český ráj #7
Tip na koupání - Český ráj #8
Tip na koupání - Český ráj #9
sebod*

1969 - 1970 tábor - jojo vláčkem a potom pěšky do tábora. Potom po různu s rodiči. Tak mi to máme "přes kopec" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]