Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč není letos teplé léto?

Od: herkules odpovědí: 43 změna:
Vím, že odpověď na otázku nikdo neznáte, ale přesto se zeptám.
Proč letos není teplé léto jako minulý rok nebo rok před tím? To teploty téměř nešly pod 30 stupňů a každý den jsme byli u vody. Letos to je zatím nic moc.
Myslíte, že během léta přijdou tropy?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, přijeďte do ČR - tady si tepla a "prádelny" nyní užíváme dost. Zdravím!

doplněno 10.07.17 12:35:

sebod - tazatel asi nemá potní žlázy .

sebod*

Teda Bene. *palec**haha*

kepler*
hodnocení

2x

Zatím 37 st jako loni ještě nebylo (díkybohu), ale 34 už ano. Zatím se mi léto jeví tak akorát, nejlíp se cítím když je okolo 25 st.. K vrcholnému létu se teprve blížíme, oproti létu astronomickému má asi 1 měsíc zpoždění. Takže: kdo si počká, ten se dočká!

vernon
hodnocení

2x
Kde to žije? Na sibiři? Vždyť je hic na chcípnutí. Tady ještě letos ani pořádně nezapršelo.

hodnocení

2x

Asi máte hroší kůži nebo si děláte legraci--

hodnocení

2x

Provokatére :).

Co nezmrzlo a nesžrali zloději nebo mšice, to uschlo. Venku se nedá dělat, vodu do sebe leju málem po litrech a k tomu ještě ten teplej vítr. Tropy *zed*.

sebod*
hodnocení

2x

Krásný léto *slunce*. Každou chvilku na koupališti, když se ochladí tak na výletě, teď jsou lesy plné hub a boruvek... Co více si přát *palec2*. Jen tak dál ;)

hodnocení

2x

Možná vylezte z té ledničky, nebo kde přebýváte? *sok* Taky si všichni přejeme, aby zapršelo a trochu se ochladila, někdy je vedro na chcípnutí. *ee*

lucka*
hodnocení

1x

Asi je to jak kde, já jsem třeba u vody několikrát do týdne s kamarádkou a nemůžeme si na léto stěžovat :) Myslím, že nemusí být zrovna nějaké extra tropy, aby se dalo koupat a celkově je mi tohle počasí tedy příjemnější, než kdyby mělo být pořád přes 30 a jen pražit slunce :)

hodnocení

1x

To je nějaká provokace, ne? Raději bych 25 st. a jezdila někam na výlety než tady to horko. V Praze je koupání nic moc. Ale i to válení se u vody brzy omrzí.

Jestli jste černoch pocházející z Afriky kolem rovníku, tak se vám nedivím, že je vám zima. V ostatních případech doporučuji odjet tamtéž.

lucka*
To je druha moznost ktera me napadla, ze nekdo jen provokuje :P ale je fakt ze v ruznych koutech republiky to muze byt ruzne, nevime odkud tazatel je :)

hodnocení

1x
"Proč není letos teplé léto?"
Protože mrzne,až praští !
Chodíme v kožichách,stavíme sněhuláky a lyžujeme.
Voda v kotli zamrzá.
Na teploměru - 35st.C.
---

youtu.be/...

culdabulda1*
hodnocení

1x

no - stařečkům už zima bývá - s tím nic nenaděláte !

doplněno 12.07.17 21:31:

ivzez

- no to mě taky, ale tazatel to asi vidí jinak, když mu ani dosavadní vedra nestačí ...

iz*

To se mi líbí → podle Vaší odpovědi bych musela být hodně mladá (mně je horko už od května)...

hodnocení

0x

Nevím, jestli je teplejší nebo studenější léto (statistiku teplot nevedu), ale připadá mi to léto jiné. Je mnoho dnů, kdy je celkem slunečno, ale vzduch je studený. A nebo zaprší a pak je takový divný hic nehic, vlhko a mraky. Tropy jak je známe, ty fakt - aspoň tady na severu - ještě nebyly. (Pár ojedinělých dnů asi ano, ať nekecám.)

kozlik
hodnocení

0x

Asi pro každého znamená pojem teplo něco jiného. Pro někoho to může být +/- 15°C, pro jiného +/- 25°C a někomu memusí stačít třeba ani 40°C. Pro mne by nejlépe vyhovovala letní teplota tak okolo +/- 35°C. Ono je to počasí celkově nějak pomatené. V zimě kdy by mělo rznout je teplo a v létě teplota nic moc. A pak nás chtějí oblbovat nějakým oteplováním země. Pamatuji si léta a zimy z mého mládí kdy v létě bylo většinou teplo a v zimě mrzlo a sněžilo.

hodnocení

0x
Podle toho kde , v Havirove moc 30tek nebylo , dost je bourek a dusna. Venku 25stupnu , velka vlhkost dusno hnus. Mam 2tydny bazen a furt je studeny. Zadne extra teplo , kdyz jdu s detma ven (hlavne jeseniky) , chytne me bourka... zlate slunicko.
Je to kvuli proudeni , furt pres nas prechazi tlakove nize a studene fronty. Od stredy opet 23-25 stupnu.
Musi se usidlit tlakova vyse nad evropu. Pak je pekne.

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, minulý rok byl teplotní extrém, aspoň tedy u nás na JM. Takové léto nepamatuji. Sucho, horko, požáry kolem železniční trati, sem tam někomu hořela tráva i na zahradě, jednomu vzdálenějšímu sousedovi dokonce chytla plamenem i hromada polen na dvorku atd.

No ale že by se někomu to letošní léto zdálo teplotně nic moc? Vy snad bydlíte někde v Norsku, ne? My letos celkem běžně míváme venku přes třicet už od začátku června a dnes ráno u mě doma, po celonočním větrání, jsem na teploměru viděl 24,7oC. Raději ty tropy nepřivolávejte.

martin8
hodnocení

0x

Jsem horal a mám vlastní zkušenost s počasím. Pokud je červen pěkný, červenec a půlka srpna většinou nestojí za nic a hezky je až ve druhé polovině srpna a během září. Když je červen s počasím nestálý a hodně bouřkový (loni i předloni), červenec vyjde s lepším počasím.

hodnocení

0x

Letos moc tropických dnů nebude, ale dost výkyvů v teplotách! Ve čtvrtek má být jen 18 - 22 st.. Mohlo by to přát nám houbařům, že by jsme si konečně začali užívat i my.

Na Berounsku je to tak, že od června jsem z plavek ještě nevylezla a oděvů mám na sobě minimálně, asi jak kde.

Do nědele se moc neohřejete a tazatel do té doby asi zmrzne!*alene*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. To je zvláštní, ale my tu máme neustále teploty nad 30 stupňů Celsia. Hic jak někde ve Středomoří a déšť nikde. Tak asi nežijete v ČR, ale někde v Grónsku. Asi by to chtělo změnit místo pobytu.

fiser22*

Tak nějak, podkrkonoší 25-30 , v noci teplo, takové klasické léto, a ne ty extrémy co byly minulý rok... a když už tu zaprší, tak jen chvilkový liják, a za chvíli je zase vedro, pár bouřek, ale i tak nic moc, spíš mi přijde že to léto je zatím na dlouhodobější bouřky/déšť nějaké chudé

hodnocení

0x

Tak nevím, kde bydlíte, ale u nás teploty ani letos nejdou pod 30 (většinou tak 35, ale bylo i 40). Alespoň kdyby zapršelo.

kozlik
hodnocení

0x

Vidím, že pro některých je horkp asi neznámý pojem podle toho co tu za bláboly o tom píšou. Trochu horkého léta bylo letos v červnu, ale červenec prozatím teploty nic moc. Netvrdím, že by letošní léto bylo nějak extrémně studené, ale příliš hodně teplé taky není. V noci teplota klesá pod 20°C, dnes ráno v 6:30 12°C a nyní mi teploměr ukazuje venku 20°C a to snad má být nějaké horko? Odpoledne to možná ještě něco málo stoupne. Já si horké léto představuji trochu jinak.

sebod*

Kozlíku, vidím, že se moc neorientuješ v kalendáři, viď? Tyhle "bláboly" jsme psali minulý týden, kdy teploty byly letní. No, nic...no... Možná, až klikneš na tenhle dotaz v prosinci, tak počasí bude zase jiné *smich*

kozlik

sebod: Že minulý týden byly teploty letní? Tak to snad nemyslíš vážně. Jako vtip mi to vůbec vtipné nevypadá být.

Podle předpovědí má bhýt příští týden přes 30 °C *blee*

jedubabicka říkáte přes třicet, tak málo? To zase ten kožich vytáhnu ze skříně. :-D

kozlik

jedubabicka: Možná má být, ale jestli bude tak to se teprvé uvidí. Říká se, že ty předpovědi se jim plní pouze když se spletou.

maky: Příliš vtipné to není. Spíše mi to připadá na ubohé.

Možná má být, ale jestli bude tak to se teprvé uvidí.
Taky kategoricky netvrdím, že bude, ale že je taková předpověď - co je na tom divného?

kozlik

jedubabicka: Divného možná nic. Odpověděl jsem pouze jak to obvykle a často bývá s těmi předpověďmi.

Tak si počkáme do konce týdne :)

sebod*

kozlíku, nemáš to jednoduché, že? *smich* Tazatel pokládal dotaz 10.7. Psal o počasí, které bylo DO tohoto data. Nikoliv PO, tedy minulý týden. Nevím, jak bylo ve Tvém bydlišti, tady v té době bylo teploučko.

sebod*

kozlík. Ty máš opravdu problém orientovat se v čase *smich* Dotaz byl psán 10.7. Tedy se netýkal týdne od 11.7. ale nýbrž čeho? Ano, počasí PŘED 10.7. Tak sem nepleť, prosím, minulý týden. :-D Jinak "ra" tady někde píše, že snad červen měl být druhý nejteplejší měsíc za 56 (!) let. Takže asi nadprůměr, že ano? Ale je pravda, že jsou lidé, kterým vyhovují rovníkové teploty a těm byla pochopitelně zima *ee*

hodnocení

0x

Červen byl druhý nejteplejší za 56 let ..

paixan*
hodnocení

0x

Pro mě je to naopak výborné.;)

fero*
hodnocení

0x

Na Vaši otázku neumím opravdu ,ale opravdu odpovědět,ale co vím jistě ,že mám svoji ženu rád,protože není

promněnilá jako počasí.A Vám přeji to samé,je to opravdu,to nejlepší co může člověka potkat.Teploty neřešte,počasí

se mění čas od času,ja třebas pomatuji,že pršelo a přestalo.No řekněte není to zajímavé a záhadné?

S pozdravem fero

jofa*

Zeptám se příležitostně. Už začínají u vás ta ohlášená tropická vedra? Ne že bych je musel mít, ale tady v Podktkonoší to nevypadá. Je zamračeno, až zataženo a včera jsem si všiml v tv na grafu vymetené oblohy na dnešní den. Tak uvdíme.

ben®

Dobrý den, u nás je sice šedivo, ale už 20 stupňů. Mělo by to jít postupně nahoru a bude horko veliké (také bouřky). To horko má být v týdnu nejvíce na jihu Moravy, ale asi si ho užijeme všude. Už někdy v té výšce, kde bydlíte, bylo přes 30 stupňů? Skoro bych řekl, že ani ne. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]