Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už rostou?

Od: jendahoubar odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Jsem ze středních Čech a rád bych se zeptal, zda už někde rostou houby?
Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Minulý čtvrtek jsem se pokoušel hledat na několika místech poblíž Dobříše. Výsledek - 1 (slovy jedna) houba pochybného druhu, na první pohled vypadající jako hříbek. :(

kepler*

Jak kde. Trvalý a vždy aktuální přehled získáš zde: nahouby.cz/...

hodnocení

0x
Včera v Krkonoších 31 hřibů a dva košíky růžovek.

fran56ris*
hodnocení

0x

Na Vysočině rostou.

majka53*
hodnocení

0x

Zdravím, jen se vetřu taky s otázkou a borůvky už jsou taky nebo ještě ne? děkuji

hodnocení

0x

Závidím všem, co našli. Už 2 x mě vyhnaly do lesa televizní zprávy, kde ukazovali úlovky, které rozbuší srdce každého houbaře. Nenašla jsem vůbec nic, nerostou ani ostatní houby, kterým lidé většinou říkají prašivky.

A růžovky na sádle a pokmínované - to je lahůdka. Nedá se nic dělat, tvrdím, že na Sázavě určitě budou.:)

Borůvky - už je skoro po sklizni. Tedy v nížinách. Tam dozrávají tak poslední týden v červnu, případně začátkem července. Byla jsem jednou. Sice jsem našla, ano, ale nijak velké množství jich nerostlo. Občas plácek, kde jich bylo hodně, když jsem ho vysbírala, musela jsem jít a hledat, až jsem zase objevila další.

V srpnu budou zrát na horách. Tam je ale na mnoha místech sběr zakázán /národní park/. Jaga.

vilik*
hodnocení

0x
Rostou:)
Teď jsem se vrátil s košem z lesa. Půl hodiny jsem pobíhal po lese a ani prašivka, pak na jednom místě třetina koše. Takhle jsem hledal hodinu a půl a ten koš jsem nakonec dal.
Včera při procházce za čtvrt hodiny asi 10 zdravých hub. Klouzek, babky, pančáky, modrák.

hodnocení

0x

U nás v Krkonoších už rostou od konce května.

doplněno 11.07.17 10:06:

A růžovek je všude plno.

Už rostou?

Ale, no tak, už dost...je mi smutno...Hanko, tohle nejsou růžovky, ale bedly vysoké. Růžovky na snímcích nevidím žádné. Lišky jsem neviděla a nenašla snad 30 let. Tak hluboko jsem už klesla, že jsem si jich loni koupila vaničku v Tescu.*bzum*

Vilíku, čemu říkáte "pančáky"? Jaga.

vilik*
Pančák, panský hřib je u nás suchohřib plstnatý a podobné druhy s pevným hnědým kloboukem. Modrák je cokoliv, co na řezu modrá.
Nechal jsem v lese jednoho kováře, jednu bedlu a 4 holubinky. Už jsem se naučil, že nosit domů tyhle druhy nemá cenu. Manželka je buď vyselektuje nebo je schopná vyhodit celou směs, pokud už jsou v ní tyto houby pokrájené.
Jednou jsem před ní pozřel obalené bedly, děti to jíst se mnou nesměly a já byl týden pozorovaný, jestli nepotřebuji výplach žaludku:-D.

Osmažené bedly jsou výborné, ale pozor! Tak ůplně bez rizika to není. Takže v případě bedel Vaší manželku chápu. ;)

Já přece netvrdím,že to jsou růžovky, jen jsem připsala dodatek, že růžovek je taky plno :) Na obrázku jsou taky,ale je to tak malinká fotka, že to nejde poznat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]