Nejste přihlášen/a.
Závidím všem, co našli. Už 2 x mě vyhnaly do lesa televizní zprávy, kde ukazovali úlovky, které rozbuší srdce každého houbaře. Nenašla jsem vůbec nic, nerostou ani ostatní houby, kterým lidé většinou říkají prašivky.
A růžovky na sádle a pokmínované - to je lahůdka. Nedá se nic dělat, tvrdím, že na Sázavě určitě budou.
Borůvky - už je skoro po sklizni. Tedy v nížinách. Tam dozrávají tak poslední týden v červnu, případně začátkem července. Byla jsem jednou. Sice jsem našla, ano, ale nijak velké množství jich nerostlo. Občas plácek, kde jich bylo hodně, když jsem ho vysbírala, musela jsem jít a hledat, až jsem zase objevila další.
V srpnu budou zrát na horách. Tam je ale na mnoha místech sběr zakázán /národní park/. Jaga.
Ale, no tak, už dost...je mi smutno...Hanko, tohle nejsou růžovky, ale bedly vysoké. Růžovky na snímcích nevidím žádné. Lišky jsem neviděla a nenašla snad 30 let. Tak hluboko jsem už klesla, že jsem si jich loni koupila vaničku v Tescu.
Vilíku, čemu říkáte "pančáky"? Jaga.
Osmažené bedly jsou výborné, ale pozor! Tak ůplně bez rizika to není. Takže v případě bedel Vaší manželku chápu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.