Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měla nabídnout?

Od: nikc® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Zkuste si představit situaci, že přijdete jako nováček do malého kolektivu a kolegyně něco opakovaně nabízí kolegům, ale Vám ne. Co si pomyslíte? Nemá nabídnout všem? Děkuji za názor a přeji hezké léto.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nevíme, zda kolegyně nabízela tykání, sex, nebo třešňovou bublaninu.Ať je to cokoliv, výběr je pouze na ní. Až tam budete několik let, také se třeba dočkáte. Jaga.

Nikdo ji nemůže nutit do toho, co ona sama nechce.

hodnocení

Jídlo myslím. Sex ne:-D .

já bych ti jako nováčkovi nabídla, jako přátelské gesto a na znamení že jsi jedna z nás... ale asi to vidí jinak a má právo nabídnout komu chce

hodnocení

No právě, je to přátelské. Chápu, že dort ne. Ale kousek jablka mohla. Takhle nevím, jaký je důvod. Proč nenabídla.

hodnocení

5x

Předchozí odpovědi kladou důraz na svobodnou vůli každého. To je samozřejmě pravda, ale vedle toho existuje i slušnost, společenské vychování, v pracovním kolektivu sounáležitost. Mě by podobné opominutí zamrzelo.

Možný důvod opominutí vidím v tom, že kolektiv od vás očekával nějaké "zápisné". Dříve to bývalo zvykem. Nosívala se láhev vína. Dnes je alkohol na pracovišti zakázán (chválím!), ale malá bonboniéra či košík meruněk, balíček kávy, čaje... stále vidím jako vhodný symbolický dárek(?) budoucím kolegům a neformální sdělení - chci být jeden (jedna) z vás.

Ale možná je ta paní obyčejná buranka. Zkuste jí někdy něco nabídnout vy. Ale nesmí to být cukroví diabetikovi, domácí škvarky vegetariánovi a podobně.

hodnocení

Za pár dní mám narozky, tak něco přinesu.

doplněno 10.07.17 08:32:

Není to jeden stálý kolektiv, ale střídají se kolegové. Chodím na obě směny.

doplněno 10.07.17 19:25:

Jak mám na začátku vědět, kdo je vegetarián a kdo diabetik? Koupím bonboniéru, tou se nic nezkazí.

janm*

I to se mi stalo...Jestliže mi není nabídnuto vůbec na to nereaguji "není to pro mně" nenabídne mi pak mně to "nezajímá", zrovna tak nejsem-li někam pozván automaticky se o to nezajímám, neptám se po tom nereaguji na to.

haf

Teda jestli jste byla opomenuta jako jedina z pritomnych, byla to nevychovanost darce, nebo zamerna ignorace ! Jestli jste zvedava proc, tak se prilezitostne zeptejte, cim provokujete k negaci.

lee*
hodnocení

2x
Sice je to její a tedy si může nabízet komu chce, ale mně to tedy přijde taky velmi nevhodné. Naopak jako nováčkovi bych Vám nabídla abyste se necítila v kolektivu tak vyčleněná, ono přece jen začátky jsou těžké.
Jinak ale nejste jediná, já před lety jela na týden na školení jako vedoucí prodejny na pobočku 250km vzdálenou od domova. V zázemí obchodu byla konvice, děvčata měla čaj, kávu... Za celý týden mi paní vedoucí, která měla být ve firmě hvězda, neřekla - jestli chcete, pujčte si můj hrneček a přineste si kafe nebo čaj... Já bych teda nabídla i z vlastních zdrojů protože by mi to bylo trapně... A jako obdarována bych zase třeba koupila čokoládu. Byla jsem týden na hotelu zcela bez známých atp. a paní vedoucí ani nenapadlo říct že spolu půjdeme o pauze na oběd abychom si popovídaly i trochu mimo pracovně. Já tohle nemám ráda, sama když jsem měla nováčky, tak jsem jim ukázala kde je lednička, kam si dát hrneček, nabídla nějaký erární do začátku, vzala jej na pauzu a trochu ho třeba seznámila s týmem... Naopak se ho snažila vtáhnout do konverzace aby rychleji zapadl
hodnocení

Ještě je otázka, jak to cítili ostatní. Ona to řekla jen jim a ostatní si museli všimnout, že mě ne. Připadalo mi, že tam bylo trochu dusno.

lee*
No já se ani nedivím, mě by to jako přihlížející přivedlo taky do rozpaků. A pokud bych s tou kolegyní dobře vycházela asi bych se jí bokem zeptala jestli proti Vám něco má.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. No já bych se takto nezachovala, abych, když něco nabízím, tak někoho z kolektivu vynechala. Ale já nejsem směrodatná, že. Podle mého, se Vámi popsaná osoba zachovala nevhodně a netaktně.

hodnocení

Ještě na mě koukala, co já na to. Kdoví, jestli to nedělala schválně.

liska*

Jsou ženské, které nesnesou konkurenci, byť ta druhá ani konkurovat nechce. Prostě hned jdou do opozice, protože ta nová, tenhle je cucák, se tady nebude roztahovat. Nejhorší je, když ta nová má nějaké přednosti, jako vyšší vzdělání nebo hezčí figuru či vizáž. Jestli jste ji třeba nezastínila krásou? *smich*

Zjevně jste ji něčím namíchla - ale kdoví, jestli ten "důvod" nezná jen ona sama.

Já bych jí při nejbližší příležitosti (třeba ty narozeniny) šla nabídnout jako první ;)

hodnocení

Jedubabičko, na ty narozky tam bude zas jiná kolegyně. To je jedno, oni si to řeknou.

mot
hodnocení

0x
muze nabizet komu chce, to je jenom jeji volba.

hodnocení

0x

Dnes je moderni ocekavat, ze zacleneni do kolektivu za Vas vyresi ostatni.

Take to ale nekde funguje tak, ze kazdy si musi svoje misto ve skupine zaslouzit / vybojovat.

Nebo ste jednoduse v praci nahradila nekoho oblibeneho.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]