Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už dlouho se mi stává, že jdu večer unavený spát, ale když si lehnu do postele npř. ve 21:40, usnu až mezi 11 a 12. To by ale nebyl ten nejhorší problém. Za poslední týden se mi 2x stalo, že jsem byl hodně unavený, šel jsem spát do 10. hodiny, ale usnul jsem až kolem 3. nebo 2. ráno.
Co se PC týče, tak s tím končím vždy v 8 hodin, protože ono záhadné modré světlo, na TV máme ztlumený jas a v domě bývá klid.
Když s tím přijdu za doktorkou, nic co bych nevěděl mi neporadí a předepíše mi nějáké slabší prášky jen na usnutí. Ale po určité době je problém zpět.
Jak jste starý? Pracujete? Máte ještě jiné problémy se zdravím? Berete nějaké prášky? Ptám se proto, protože věřím, že máte vyzkoušeno všechno, co se doporučuje k dobrému usnutí jako je procházka, teplé mlíko, četba, vyvětráno, atd atd.
Je mi 18, momentálně mám prázdniny, ale pracuju. Prací to určitě není, to spíše naopak, ta mě dostatečně unaví. Jinak zdravý jsem dost, pravidelně daruji krev, takže to mám zajištěné.
Zkoušela jsem to cvičení a tak mě to nabudilo, že jsem nemohla 2 hod. usnout a špatně jsem spala. Pro mě to není.
Mernete spánek jsme si nevydejchali. Včera jsem lehla, dýchání neřešila a usla jak špalek. Ráno jsem dýchání řešila, to cvičení dělala a je dobrý na zklidnění.
Přesně tak, já ho zkoušel taky a nepomohlo. Zkoušel jsem kdeco i to pivo, ale mi to nechutná, tak nepomohlo ani to, spíš naopak mě to rozhodilo. Každý to máme jinak a je těžko radit všeobecně. Nakonec mi vždy pomůže si vzít jednou za čas prášek na spaní a hotovka. A když vím že ho mám po ruce, tak se mi spí jaksi líp je to dost o tom psychouvolnění před spaním. A nedávno jsem začal brát hořčík, ale ne z důvodu nespavosti, ale kvůli namáhavé práci ohledně svalů a občasných křečí v nohou, když jsem se víc protáhl. A ejhle, zabralo mi i to spaní.
nick: a proc jsi dejchala rano? ses jenom potrebovala uklidnit po necem? Nebo jsi to jenom tak zkousela?
oprava--nikc:
Wamp, ten odkaz co jste dala, ten je bezva! Já jsem praktikovala něco podobného. Když jsem se pohodlně uložila, delší dobu jsem si zakázala myslet na cokoliv jiného, než na dech. Když jsem se zklidnila, začala jsem myslet na uvolňování. Začínala jsem pokožkou pod vlasy, pak čelem, svaly kolem nosu , úst. Jakmile jsem myšlenkou uhnula, znovu jsem se soustředila na to, co už jsem prošla. Mám pocit, že jsem nikdy nedošla k břichu.
Dnes spávám na sluchátku, mobil naladěný na rádio pod polštářem. Žádné přemýšlení, jen soustředěnost na poslech. Když se v noci úprobudím, honem začnu poslouchat. A zase spím.
Ta četba, před spaním, to je moc dobrá věc. Odstřihne a udělá tečku za prožitým dnem. Donutí mozek vypnou a soustředit se na písmenka a děj.
Babko, já znám paní, co má na nočním stolku Babičku Boženy Němcové. A když nemůže usnout, tak si čte. To prý je taková nuda, že ji to zmůže.
Zkuste si na You Tube pouštět hudbu na usnutí. Nedávno jsem vyzkoušela a za 5 minut jsem usínala.
Zatím je tam denní relaxace. Večer to bude jinak. Je to živé vysílání.
Jo, jsou dny kdy prostě člověk leží a nemůže zabrat, když se vám to stane, tak si lehněte a dívejte se na něco, buď vás to unaví nebo uspí. Já před spaním koukám na videa se sluchátky v uších, a ráno telefon pod sebou a sluchátka stále v uších Ano je to nezdravé ale pokud to máte dvakrát do týdne, tak myslím, že lepší jak nějaké prášky ve vašem věku. To raději šáhnětě po čaji na klidnou noc. Pusťte si video, kde hoří oheň nebo prší.
Co jíte večer? Jezte lehká jídla, které večer nezaměstnají tělo a to pivo fakt večer bodne! Já si občas dám kozla černého a to se pak panečku spinká
A je pravda, že chodíte spát strašně brzo. Já chodívám běžně okolo půlnoci si teprve lehnout.
Kup si čaj na spaní. Jsou rúzné směsi s meduňkou, kozlíkem, chmelem,ap. A k tomu Mg a B komplex. Hlavně ten hořčík! Nejsou to prášky na spaní, ale minerály a vitaminy, které potřebuje nervová soustava na zklidnění. Právě po práci nebo sportu Ti tyto látky mohou chybět. Jinak Mg je obsažen v kapslích zároveň se " spacími " bylinkami v přípravku NEOSPAN forte. Za necelé dvě stovky pořídíš balení - 45 kapslí. Ty se nemusí brát soustavně. jen když máš problém.. Ono je plno zásad, jako pravidelná doba uléhání a vstávání, vyvětrání, situování postele hlavou na sever, lehké večeře, koupel ke konci vlažnější, tma v místnosti, né večer káva, ne tvrdý alkohol, psychohygiena / kdy myslíš, co vše zítra stihnout a na co nezapomenout, tak před usnutím si to napsat v bodech/, nohy v teple, spát mimo dosah puštěného televizoru / nejen ztlumit obraz/, vadí i zapnutý mobil, když je blízko. Tam ty metry nevím. Ještě existuje metoda 478, to je počítání,ale né oveček, ale takto: Na 4 doby nádech, 7 dob zadržení dechu a 8 dob pomalý výdech. Plno lidí říká, že to nejde, že ten výdech je moc dlouhý.Ale o to tam jde, snížit kyslík v mozku. Naopak rozdýcháním se nabudíš.
Pokud si chceš dodat Mg a B vit ve stravě, tak kakao, ořechy, fazole, banány, klíčky a semínka,soja, ov.vločky, droždí, celozrnné pečivo,...
Teď se koukám, že polovinu z toho už Ti poradili Ti nade mnou. Tak to tady máš uceleněji.
Ale určitě první ten hořčík!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.