Nejste přihlášen/a.
Ahoj, hledal jsem na internetu přes strejdu Google, ale nic kloudného jsem nenašel.
Rád bych se zeptal na myslivecké, resp. spíše lesnické hodnosti. Co tím myslím... Moc se v tom nevyznám, tak mě neukamenujte, ale myslím tím to, když potkám myslivce nebo hajného, má na sobě svoji uniformu a na límci má výložku se svojí hodností. Tam má v označení větvičku a 1 - 4 hvězdičky.
Tak toto přesně bych rád věděl co znamená i s popisem. Díky.
Ptám se na to jen z čiré zajímavosti, protože se zajímám celkově o hodnosti všech složek a bezpečnostních sborů v ČR a jen na toto nikde nemůžu najít odpověď.
Snitky a
1) Skoly:
Zaci pouze snitky a bez lemovani.
Pracovnici skolnich polesi bez lemovani, s dvojitou zelenou prímkou a postupne 1 az 4 male zlate hvezdy od obyc. pracovnika, pres zastupce az po vedouciho strediska.
Ucitele to same se zlatymi primkami od bezneho bez dokoncene nutne kvalifikace s jednou malou hvezdou az po reditele se 4.
Referenti a vedouci odboru to same, akorat velke hvezdy od 1 do 3.
2) Lesni zavody a venkovni provozy:
Vsichni zelene lemovani a
1 az 3 male hvezdy Lesní a Mistři podle odslouzeneho veku, do 10, 10-20, nad 20.
To same, akorat velke hvezdy od technika polesi, pres zastupce az po polesneho.
Male hvezdy a zlate primky odbroni referenti podle delky sluzby 1 az 3 hvezdy.
Velke hvezdy a zlate primky od samostatneho referenta, pres zastupce az po reditele zavodu 1 az 3 hvezdy.
3) Pracovnici Lesoprojektu stejne jako predchozi dva radky.
4) Podnikova reditelstvi opet jako predchozi, akorat se zlatym lemovanim.
5) Pracovnici ministerstva s dvojitym zlatym lemovanim, zlatymi lipovymi listy misto snitek a gigantickymi hvezdami od 1 do 3 namestci a zlata vylozka s lipovou vetvickou a plody Ministr.
(samozrejme to vse plati pro dobu pred 89.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.