Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce. Mám otázku, která se týká největšího rozdílu dvou nadmořských výšek v ČR. Začátek a konec trasy by měl být od sebe vzdálen max. 10 km a mělo by se jít po turistických cestách (mohou být i neznačené). Dosavadní "rekord" jsem našel u nás v Beskydech: Frýdlant nad Ostravicí (359 m.n.m.) - Lysá hora (1323 m.n.m.). Podle mapy je celkové stoupání 975 m (po odečtení klesání 12 m zbývá 963 m) a délka trasy 9,3 km. Rozdíl v nadm. výškách by měl být asi 964 m, pravděpodobně se jedná o nepřesnost mapy - výškový profil trasy ukazuje nejvyšší bod 1321 m.n.m. Větší rozdíl dvou nadm. výšek jsem v mapách zatím nenašel, ale třeba se to někmu z vás podaří. Uvedenou trasu z Frýdlantu na Lysou znám nejemn podle mapy, občas ji chodívám. Díky za radu a turistice zdar!
Vydala jsem se loni na jaře z Janských lázní /512 m/ na Černou horu. /1299 m/. Bylo to asi 5,5 km, převýšení 780 m. Tedy žádný velký rekord, kterým by se člověk mohl pochlubit, ale vzhledem k tomu, že jsem 3,5 měsíce před tím obdržela umělé koleno, byla to docela dobrá rozcvička. Koleno vydrželo, já taky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.