Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete zde někdo napsat, jestli jste viděl v poslední době, na vlastní oči a u nás někoho, kdo byl / je prokazatelně uprchlík či migrant. Nemyslím cizince či "tmavší" turisty obecně, ale skutečně setkání s osobou, kterou lze označit za uprchlíka nebo migranta. Kde to bylo? Kolik to bylo osob? Jak se choval? Jaká byla / je země jeho původu? Kam směřoval? Kde se u nás usídlil? Děkuji Vám za informace a i za to, že zde nebudeme řešit uprchlíky všeobecně a ani odhadovat budoucnost. Zdravím!
Ano
Těch otázek je poněkud mnoho - nicméně zkusím shrnout své zkušenosti. Ano uprchlíky potkávám. Kolik - to nevím, nemám potřebu je počítat, potkávám je v Kostelci, kde jezdím do firmy. Tam se chovají vcelku v pohodě. Ono jich tam není mnoho.. Když je jich pár, je to vcelku pohoda. Jak jich začne přibývat, přibývají i problémy. Když se ptáte na tuzemsko - nachomýtl jsem se někdy předloni do Bělé - a co tam se dělo už bylo docela silné kafe. Chovali se jako divoká zvěř, řvali, ničili kdeco, okna rozbíjeli a házeli šutry na policajty. Pak jsem se někde dočetl, že jich tam snad řádilo asi jen 60!
Ovšem dokonalý obrázek jsem zažil u Callais. Nejsem žádný posera, ani nedochůdče, měřím přes dva metry a vážím 130kg, ale fakt jsem se docela bál. Organizované bandy napadaly kamióny šutry, házeli palety pod jejich kola, aby je zpomalili a pak se vloupávaji na návěsy, rozřezávali plachty, vylamovali zámky. To byly výjevy ze středověku, chování zdivočelé zvěře. Tady se pořád mluví o uprchlících. Uprchlíci jsou v mém pojetí ženy, děti a senioři, prostě lidé kteří prchají před válkou. Tohle však byli chlapi 20-35 let. Podle mě rozhodně nejde o uprchlictví, nejde o imigraci, je to jednoznačná invaze !
Ne
Dobrý den, díky za odpověď. O té vzpouře v Bělé bylo informací dost a o situaci v cizině je toho také známo dostatek. Doufám, že ten (asi) hlouček (snad) uprchlíků v Kostelci nepovažujete za tu invazi. Zdravím!
promon - diskuze je volná, tak nemohu moc protestovat. Ovšem, chtěl jsem znát něco jiného.
Ano
Jasně že ne! Uprchlický tábor je v bývalých kasárnách už dost dlouho a nejsou s ním nějaké zásadní problémy. Ale nezlob te se, tento přístup, mě přijde silně krátkozraký. Přirovnal bych to k situaci na Titanicu, kdy za situace, když už byla příď lodi zanořená v oceánu, stále hrála lodní kapela a někteří si stále říkali : No co, vždyť jsme v suchu, kapela hraje, prostě pohoda. Za další půlhodinu už v suchu rozhodně nebyli ...
A proto mi přijde značně pochybné sedět , nic nedělat a říkat si : Furt je to dobrý.
Můžete, samozřejmě, protestovat Bene. Nemám s tím problém. Ale za tím, co jsem napsal, za tím si stojím. Možná jsem nepochopil smysl Vašeho dotazu, ale přišel mi dokonale zapadající do šablony : Proč ten povy kolem uprchlíků, vždyť je vše OK.
Ano, teď a tady je ještě vše OK. Ale jak jsem psal, díký své profesi hodně cestuji a při svých častých cestách do Itálie vidím, že to ,, OK´´ už moc dlouho nemůže vydržet. Protože ti blázniví Taliání sbírají uprchlíky až někde u Libye, tahají si je di Itálie a pak kvílí, že je ostatní státy evropy nechtějí a když chtěli Rakušáci uzavřít Brenner pro uprchlíky, tak se Italové mohli zbláznit. Takže i díky tomu je Itálie sama na pokraji velikého problému, protože Liga severu nabírá dech a chce odtržení severních průmyslových oblastí Itálie. Prostě Evropa je ve varu a myslet si naivně, že nám se to vše nějakým zázrakem vyhne je nemístný optimismus.
Připomíná mi to Chamberlaina, když po mnichovské konferenci mával po příletu papírem nad hlavou a jásal, jaký krásný mír to pro Anglii vyjednal. Zanedlouho však musel svůj názor poněkud poopravit.
Prostě tehdy to byla situace, která žádala zcela jiný přístu a zcela jiné řešení. Paralela s dneškem je více než patrná...
Ne
Dobrý den. Mám pocit Bene, že chcete aby každý klikl na ne, protože za současné situace ani jinak kliknout nemůže. Pokud tady nějací jsou, tak jsou uzavřeni v nějakém zařízení, kde je vidět nemůžete. Pokud by dostali statut uprchlíka, tak zařízení opustí, ale zase je nepoznáte, protože nevím , jak by to bylo možné. Asi tuším, proč jste otázku položil a byl bych rád, kdybyste jí se stejnou jistotou výsledku pokládal řekněme každý rok. Všeobecné řešení migrantů jste řešit nechtěl, tak se tomu vyhnu. Jsem ale zvědavý jestli někdo zatrhne ano, s tím, že to také vysvětlí. Jinak zatrhuji také ne.
Ne
Dobrý den, dotaz je zde proto, že mě to zajímá, resp. z médií mám přehled o tom, jaká je situace v Evropě a na internetu se potom dočtu, že na ty "naše" uprchlíky je každý odborník - tak je asi viděl či potkal (jinak by ten názor a informace neměl). Takže, berte to jen jako anketu a uvidíme, jak to dopadne. Zdravím!
P.S. Cením si toho, že jste klikl pravdivě.
Nikoho takového jsem zatím na vlastní oči neviděl, zatím je jich u nás příliš málo. Stačí mi když vidím a slyším každý den Cikány v sousedství, je to přibližně stejná sorta.
Ne
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď (mohl jste i využít anketu a kliknout Ne). Zdravím!
kepler - to je v pohodě, protože to je jen možnost, ale není to povinnost.
Ne
Dobrý den, díky za upřesnění. Já jsem si uvědomil, že jsem vlastně anketu založil a neklikl. Tak jsem to již napravil, Zdravím!
Ano
Kliknu za chviličku na ano.
U nás žijí lidé z Barmy. První rodina přišla snad v roce 2009? Později další. Jsou to křesťané, jsou velmi nenápadní. Samozřejmě dostali na počátku k dispozici byt a nějaké vybavení, ale působí poměrně chudě. Přesto jsou usměvaví. Otcové pracují. Lidé se jich nebojí. Místní křesťané je navštěvují a různě jim pomáhají.
Ono těžko poznáte uprchlíka, cizinců ,včetně uslimů je tu hodně, ale napsané na čele to nemají, takže myslím, že je lze najít pouze v těch sběrných táborech, kterých tu několik je a kde čekají velmi dlouho na p,apíry.
Ne
Dobrý den, rozumím. Takže neviděla a nepotkala. Ta detenční zařízení asi ve švech nepraskají, když nedávno jedno z nich bylo předěláno na věznici pro naše ženy. Zdravím!
Bene
- zeptejte se znovu až po volbách - anebo za rok, dva - situace se mění každým okamžikem - a myslím, že dlouho vzdorovat nedokážeme.
ben
- až tak bych to neviděla - spíše by se dalo říct, že jsem se zatím nevyskytla na místech, kde bych je mohla potkat. Viděla jsem jednou jakousi skupinku na Kladské, ale schovávali se a utekli. Zatím.
Ne
Dobrý den, díky, ale chtěl bych znát současný stav. A rozumím - také neviděla a nepotkala. Zdravím!
culdabulda1 - no, to oni dělají, když jsou na útěku z domova .
Tady chodí kolem nás cca 20 migrantů do práce a z práce každý den. Jsou mladí, všíchni do 30let, a dost hluční a proto jsem si jich všiml. Národnost nevím. Nejsem schopen rozeznat jazyk, kterým mluví. Tipuju Albanie nebo některá ze středoasijských zemí, možná blízký východ. Rozhodně ne Ukrajina, nebo Bulharsko, či Rumunsko-i když tady si nejsem jistý. Hovorová rumunština se může hodně lišit. A ptát se jich nebudu.
bene, mohl by jste mi objasnit rozdíl? Vždyť je to to samé, jen zahraniční dělník proti tomu migrantovi už má práci. V obou případech to jsou cizinci, kteří přišli do Česka, a chtějí tady pracovat a zůstat.
No jo no, zase umřu hloupej...
Ne
Dobrý den, uprchlík / migrant bude asi jiná kategorie lidí, než zahraniční dělník. Řekl bych, že jste neviděl zřejmě požadované. Zdravím!
nikdo - ne, nebudu Vám ten rozdíl vysvětlovat (nemělo by to význam).
Poslouchali jste dneska na ČT2 cestovatelku a spisovatelku Milenu Holcovou? Moc zajímavé. Mockrát se pohybovala po islámských zemích, má tam přátele, žila mezi lidmi a v pohodě. Taky si prožila kruté chvíle na jihu Nepálu a v Afganistánu a divila se, že jiné země posílaly své vojáky do tohoto šíleného prostoru. Že měli Afganistán nechat v jeho středověku. Na závěr prohlásila, že né muslim, jako takový, ale koho se bála a bojí kdekoliv, je frustrovaný mladý chlap. Nudící se masa takových, to je nebezpečí.
Jinak jsem viděla loni v létě skrumáž tmavejch hubenejch chlapů v rohu u venkovní zdi nádraží v Olomouci. Myslím, že je měli policajti pod kontrolou. mohli to být migranti. A v buse z HK do Kostelce n.Orlicí byl /loni na podzim/ agresivní černoch, co sedl na prostřední schůdky a nechtěl pustit lidi vystupovat.Vykřikoval strašně naštvaně něco, že to je náš problém. Lidi vystupovali předem a řidič jen krčil rameny, že s tímhle exotem nehne a ani nemá odvahu. Pozn.: V Kostelci n.O. je už dlouho azylové zařízení.
Bene, netuším, k čemu Vám tyto odpovědi jsou. Stačí sledovat internet, svobodné vysílače, podívat se na nějaké to video s Okamurou a hned budete mít jasn o, kolik a jakých zařízení u nás kde je. Je jasné, že jsou u nás oblasti, kde migranta zatím nezahlédnete a já se jen modlím, aby tomu tak bylo i nadále. Čím menší město, vesnice, tím lépe. Tedy pokud v něm přímo stát nezřídí pro ně azylové centrum.
Ne
Dobrý den, dotaz jsem vložil, protože mě to zajímá. Názory pana Okamury znám a "svobodná media" nesleduji (na to nemám žaludek). Zdravím!
Musím se přiznat, že minulý měsíc mě jeden migrant oslovil. Jemenec a zval na večeři. Byl slušný, dobře oblečený. Tím, že mě zval na večeři je jasné, že mluvil česky a ani ta slovenština tam nebyla znát. Během chvilky jsem se dozvěděla, že žil dlouho na Slovensku a celkem je ze své domoviny 40 let. Přišel sem studovat /Slovensko/ s doporučením a platnými doklady. Stavební inženýr.
Ano, takový migrant je pro každou zem, do které přijde, přínosem. Pracuje a naučí se řeč daného státu.
Ale Vy jste chtěl asi slyšet něco jiného.
Ano, po Praze potkávám velmi mnoho neturistů. S kapucemi na hlavě, hlavy skloněné k zemi, v hloučku, občas obezřetné, kosé pohledy ulétnou mimo. Nebo jednotlivec, tápající, neznalý, skoro udivený, prohlížející jezdící schody v metru, další příklad ve Vodičkově ulici, slečna slitovná kupuje v Libeřských lahůdkách jakousi pochoutku rychlého občerstvení /vaječný řízek, chlebíčky?/ na ulici papír s jídlem podává mladému, snědému klukovi v ošuntělých šatech, ten se zdráhá a posléze přijímá. Uprchlík. Mladí našinci-kluci, kteří jdou okolo se zastavují a mají udivený výrazy. Nechápavým pohledem sledují slečnu, ale ta mizí dál, svůj dobrý skutek učinila. Hovor přes sklo nebyl zaznamenán.
Zaměřila jsem se tuhle na rysy, jestli se dá poznat cikán - rom od podobných typů. Syřani a podobně, no dá se, dá, oko si vycvičíte.
Opravdu si Bene myslíte, že my budeme na těchto lidech vyzvídat, odkud jsou, jak dlouho jsou tady, jak sem přišli?
Na tuto otázku Vám bude moci říci podrobnou odpověď kdokoliv z neziskovek pro začleňování, kdo se o ně stará, třeba kdo jim ukazuje Prahu /tam se já nejvíce zdržuji/ vždy jeden mentor a 3-5 občanů tmavé pleti a anglicky jim ukazuje a seznamuje, jak to tady všude funguje. Třeba i kdokoliv z ÚP, kdo s nimi bude ve styku a nabízet zaměstnání a kurzy. Ale obávám se, že nebudou nic prezentovat, protože mají jistě podepsanou mlčenlivost.
Migrant se přesouvá do jiné krajiny za účelem lepšího života.
Ekonomičtí migranti, kteří pracují mimo své domovské státy se nazývají migrační pracovníci.
Zřejmě jsem s panem Jemencem nesplnila Vaše očekávání.
Potěšila mě včera zpráva v televizi, že IS již dokonává, že se osvobodilo další území /Mosul/ od tohoto útvaru.
IS je prý zničen. Tak hovořili iráčtí vojáci. A já se ptám, proč nebojovali takhle všichni muži těch okupovaných zemí proti IS? Proč plno mladých utíkalo? Kdyby bojeschopní muži bránili své země proti islamistům, co uřezávali hlavy, tak již měli všude snad mír. Museli by se ovšem domluvit mezi sebou hlavně sunnité a šííté a jiné větve.
Doplněná předcházející odpovědi: Možná bude někoho zajímat, proč jsem odmítla pozvání. Podívejte se prosím na Jemen, kde je, jaké má problémy vůbec v poslední době, jaké tam zuří konflikty, bída, hladomor, nemoce. Podívejte se na náboženské vyznání. Většina jsou muslimové.
A je tam právě velmi velký problém mezi šiítským islámem 60% a sunnitským islámem 40%.
Mám si komplikovat život?
Potřebuji chlapa, který mi poseká trávu a natře okapy.
Milý bene, když jste mi to nevysvětlil, vysvětlím Vám já, v čem je vaše otázka nesmyslná. Migrant, který se dostane nezákonně na naše území a je chycen, je uzavřen do sběrného tábora. A teprve později, jakmile požádá a dostane azyl, se může, chce-li, přestěhovat, najít si bydlení, a pracovat. A v tom okamžiku se stává nerozeznatelným od zahraničních dělníků. O které vám ale nejde. Takže vaše otázka je nesmyslná, protože migranta vlas,tně nelze normálně potkat. Pokud se tu schovává, tak určitě nechce zůstat na území ČR. Má snahu se jakkoliv na černo dostat dál. Takže nechápu smysl vašeho dotazu. Provokovat? Asi mi neodpovíte, ale mně to nedalo.
Ne
Dobrý den, otázka se může někomu zdát provokativní, ale zase na ní nemusí reagovat, může si ji jen přečíst a jít dál. Někdo odpoví normálně, někdo je pohoršen a jiný jen klikne. Snad jsem chtěl vědět, kdo už viděl to zlo, svůj strach a obavy na vlastní oči (tato věta Vás asi dorazí) . Zdravím!
...zlo, strach, obavy...
Jak jednoduché. Každý živočich, jak zvíře, tak člověk má předtuchu a strach o život, budoucnost.
Kdy každému člověku dojde, že se jedná o podstatu, budoucnost, kdy si uvědomí tu manipulaci s národy, kdy si ten každý národ neurčuje svoji perspektivu v budoucnosti sám.
Že někdo naplánoval změnu Evropy, změnu podstaty Evropy a daří se. Důležité je slovo ,,podstata,, základ Česka, Evropy. Již nikdy nebude všechno stejné, již nikdy se svět nevrátí do původní podoby. Naopak změna nabere větší a větší tempo. Kam se to dostane, budou vědět naše děti a vnoučata.
Ale v zásadě jsme my obyčejní zcela bezmocní. Co můžete Vy udělat Bene, co mohu já?
Možná jít k volbám, ale budou volby opravdu férové? A to co bude po volbách, opět to my obyčejní neovlivníme a budeme jenom koukat, kam nás ti politici vedou. A naše politiky vede zase někdo jiný. Pokud to ještě v té době budou naši politici.
pohanka
- já věřím tomu, že je vše opravdu naplánované ke zničení, nebo oslabení Evropy, takže máme smůlu. Do zákulisí nevidíme a politiky neovlivníme. Taky si myslím, že jsou snahy o vyvolání války s Ruskem, přičemž bojištěm bude Evropa. Ale my budeme nanejvýš jenom bezmocně remcat.
Jak se zrychlil přísun migrantů z Libye, tak má člověk pocit, že sem chtějí nalifrovat co nejvíce ,,uprchlíků,, aby se již potom nedalo nic dělat. Vydají prohlášení: už jich tu je tolik že každý návrh k odsunu se zvrhne do občanské války.
Můžeme to nazývat jakkoliv: podvolení, výměna obyvatel, změna, islamizace...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.