Nejste přihlášen/a.
Mohla bych trpět OCD? Když mám pořád v hlavě myšlenku, že když jdu večer na balkon, že mě někdo střelí do hlavy. Pořád se dívám do tmy před domem a poslouchám jestli neuslyším nějaký zvuk. Jednou jsem se už tak vystresovala, že jsem se musela skrčit a odplazit do pokoje z toho balkonu kvůli tomu, že jsem měla strach že mě ted někdo zastřelí.
Mohla i nemusela. Možná se jenom moc díváš na TV. Pokud chceš vědět pravdu, neobracej se na laiky, ale na psychologa. Pokud se chceš dozvědět víc, koukni na nemoci.vitalion.cz/...
Dobrý den, buďte v klidu - trefit se do hlavy na větší vzdálenost a ve tmě? To by musel být profesionální zabiják a ten nepracuje zdarma a bez objednávky. A za objednávku patrně nikomu nestojíte. Na tom balkoně je větší šance, že Vás do hlavy trefí nějaký ptáček svým výkalem. Zdravím!
Další ordinující přes internet? (Myslet si můžeme, co chceme, ale správně odpovědět neumíme nikdo.)
Ivzes, já jsem asi byla svou odpovědí špatně pochopena. Vůbec jsem nic neordinovala, neboť považuji tuto otázku za pouhou "diskuzní návnadu". Prostě hozenou udičku. Dotyčná osoba si někde přečetla že existuje nemoc která se jmenuje "obsedantně kompulsivní porucha" a vytvořila si z toho otázku. Udělala si z nás srandu, tak jsem jí v tom samém duchu odpověděla. Nic víc, nic míň.
Reagovala jsem na Euláliinu odpověď nade mnou. Já si sice také myslím, že to OCD asi nebude, ale určitě bych si netroufla napsat kategoricky, že to bude nějaký blud nebo strach (tak na mne její odpověď působí).
Ovšem zodpovědně do to může určit pouze odborník na základě osobního vyšetření (nikdo to neučí přes intenet).
Ivzes, ono je to asi v tomto případě jedno jestli Eulálie odpověděla kategoricky. Tady se v poslední době opravdu objevují velmi často tak podivné otázky od anonymních tazatelů, že člověku kolikrát zůstane rozum stát. Je to škoda. Buďto je to jeden člověk, Ladin už na jednoho upozornil, nebo jich je víc co si sem zvykli chodit a kladou divné otázky. Jen nevím jestli se baví tím když vidí jak jim na to ostatní skočili, nebo jestli to je nějaká úchylka.
Já si myslím, že k tomuhle tomu ses dohnala ty sama. Je tolik věcí a činností a chutí a barev a lidí a prostředí na tomto světě! Ale ty ses zasekla na balkoně. A přemýšlíš o té blbosti stále dokola, místo aby ses radovala, jak je svět krásný. Když jsem byla malá a bydleli jsme v domku, takhle, jako ty s balkonem, já jsem si vzala do hlavy, že večer za mnou po schodech běží krysa. Krysy ani žádné jiné potvory jsme nikdy neměli a vlastně jsem krysu nikdy neviděla. Ale bála jsem se! Fakt hodně! Ani mě, ani nikoho nenapadlo, že bych mohla mít OCD nebo cokoliv jiného, co by potřebovalo řešení. Prostě fantazie dítěte! Přestaň s krávovinama a buď šťastná, že jsi mladá, že tě nic nebolí a užívej si života v krásném světě!
A postav se tomu strachu. Uvař si čaj a sedni si s pěknou muzikou a čajem na sluníčko na balkon. V podvečer, kdy ž nepálí! A dýchej zhluboka a mysli třeba na moře! Jak voní, jak zní, jak chutná, jaký je to pocit, mít ho na kůži. A bude po OCD!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.