Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to byly cigára Káro?

Od: jirka1* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, co to byly ty cigára Káro? Díky

Tmavý pivo se sirupem
řízek v sósu s knedlíkem
cigára Káro byly fajn
pak z U-Bahnu na S-Bahn

*tuc* *pivo* *tanec*

*tuc* *pivo* *tanec* ">

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Východoněmecký cigára...

de.wikipedia.org/...

jirka1*
hodnocení

promon: Aha, tak o nich jsem nikdy neslyšel, jen v té písničce. Včera jsme byli s kámošem na koncertě Tří Sester,*palec**tanec* *pivo* super, jsem si na to právě vzpomněl.

To v DDR měli takový speciality, pivo se sirupem, řízek s knedlíkem?

Řízek s knedlíkem - to ani nemusíte jezdit do DDR. Je to krajová specialita na Náchodsku, říká se tomu Pavlišovský řízek /podle obce Pavlišov/. Běžně dozlatova usmažený vepřový řízek se podává s houskovými knedlíky a se zelím. Čím je to polité /ten sós/ nevím.

Přišla jsem do restaurace, jsem milovnice řízků, tak jsem objednala, nepátrala dál. Když mi to přinesli, protáhl se mi nos až na polské hranice. Lidičky, to byla kombinace! Řízek jsem ve zdraví snědla, knedlíky a zelí nechala.

Když jsem pak o tom s lidmi mluvila, lidé z okolí Náchoda jsou toho názoru, že u nich je toto běžné a nevidí na tom nic divného. Inu, jiný kraj, jiný mrav. ;) Jaga.

recepty.cz/... - když si přečtet diskuzi, dozvíte se mimo dalších zajímavostí i o tom sósu.

Každý má nějakou specialitku - například u nás sladká pivní polévka, ryba/zajíc načerno s povidly a perníkem či dvakrát vařené brambory, když se dělají knedlíky.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Karo, psané Caro byly cigarety v Polsku. static.myvimu.com/...

cicky

Přesně tak, proto ten název "Dederon"!

No jo - taky ten U-Bahn či S-Bahn jsem u Poláků nějak nenašel, že... *smich*

iz*
hodnocení

0x

Cigarety neznám, ale se "řízkem v sósu" jsem se v NDR setkala → na Rujáně: Smažený vepřový řízek s braborovou kaší, zadělávaným hráškem a omáčkou.

Nechtěli si nechat vysvětlit, že chceme jenom řízek s kaší, tak jsme si nechali hrášek s omáčkou dát na zvláštní talíř. Dcerám řízek chutnal i v této kombinaci, my jsme si netroufli ochutnat...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že text písničky se týká hlavně Berlína, kde je to ovocné pivo specialitou (také tam je S-Bahn i U-Bahn). Karo bylo kuřivo v NDR (docela dobré i levné - na úrovni našich cigaret Start), ale originál písničky pochází z NSR. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]